Tabung Masa Depan ...

Thursday, September 20, 2012

Mesti Pakwe Andak Orang Korea kan!

My bongsu daughter memang banyak mulut, dan kalau bercakap memang tak henti2 macam bertih jagung. Dan dia cuma akan senyap bila dia tidur aje. 

She's quite closed dengan adik2 KA. Her untie2 lah ni.  One of her Auntie's (Andak), adalah salah seorang peminat tegar artis2 Korea ni.  Cakap je artis mana, lagu mana semua Mak Andaknyer tahu. 

So, inilah conversation antara mereka berdua!

She :         Bila Andak nak kahwin?
Andak :     Entah, tak tahulah bila.....
She :         Nape pulak tak tau ?
Andak :     La,,, pakwe pun takde, macammana nak kahwin. Tak taulah, itu semua kerja tuhan!
She :         Oh, macam tu Allah ajelah tau siapa pakwe Andak ye!
Andak ;     Betullah tu.
She ;         Tapi Adik rasa Adik tau sapa pakwe Andak.
Andak :     Sapa ?
She :          Pakwe Andak mesti orang Koreakan. Andakkan minat korea2 ni!
Andak :     Yelah tu! Ha Ha Ha

 
( Happy2 time berkaraoke with her Mak Andak - Once Upon A Time)

24 comments:

Mrs Velentine said...

hahahaha...pintarnya

inazamri said...

heheh pandai dia .Macam anak dara saya la..artis korea lebih dia kenal dr artis Malaysia sdiri.Semua lagu kt hp lagu korea je..drama dia tgk pun korea tp maknya pun suka gak layan drama2 korea hihi

Chekgu Azrine said...

hahaha..mana tahu dapat pakwe mcm mamat korea nanti..hehhee

wantie said...

hahaha... petah sungguh dia. pandai ngusik yer

Everything's Everythings said...

Hahaha bijak dia kan? xD

Acik Erna said...

sweet kan budak2 senang je bagi keputusan he he

Leeza dayasari [santai leeza] said...

ha ha ha.. thumb up... korea.. hiiiii

Kak Izan said...

Huish.... masin mulut nanti..hihihi

Si Matatajam said...

Seronok bila layan budak2 yg bijak berceloteh ni kan...

CikMai said...

hahaha..pandai mengusik.....

shaiful zaidi said...

bijak..bijak....

Miss Uya said...

amboi...tak sepadan ngan kecikkk...

cumiill

mama aryan said...

haha..seronok gak kalu dpt pak we korea..

Azian Elias said...

itu kalau pak ndak yang belum kawin.. kalau aunty yg dah ada anak 3 ni, cam ne??hee

cci said...

hahahha... banyak tul soklan dak kecik tu.. ^_^ layan je la...

keli menari said...

ayoo.haha

Arina Shamsul said...

Hihihi,hamboi...dah reti cerita pasal kawin pulak dia..hihi,comel

eima said...

pandai mengenakan org ye ..bijak bijak

eMMe said...

sonokkk... dpt bersembang dengan budak yg mulutnye pot pet pot pet ni
tak jemu la melayannya... ade teman bersembang... ilang skit stress..
dulu, sebelum pregnant, anak buah Mr Hub suke tanya "bila mak uda nak dpt baby?" mase tu... tekejut gak, boleh dia tanya cemtu..aiii... lah budok! rase nak makan budok la, hahahaha!

LydSunshine said...

Mak andak kalo dengar adik kata macam tu mesti hati berbunga2. Dulu saya masa tgh giler dgn korea, selalu berangan nak dpt pakwe korea. Hahah.

Mira Adzlia said...

hahaha..hamboih...pndi dier crikn pakwe utk andak dier yer..korea gitu

Zura@Iwan said...

hahaha...petah bckp....

pndai plak usik Andak dia..hehe

sal ya said...

hahaha... macam mulut anak sulung saya la. dia sound kat kakak sepupu dia: "kakak ni asyik2 tengok korea. korea, korea, korea."

Che Rosliza Che mat said...

Pandai dia mengusik andaknya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...