Tabung Masa Depan ...

Thursday, September 06, 2012

Mood Haru Biru Bak Laut Hari Ini

Entah kenapa  hati haru
Mengenang rasa yang membuku
Dalam jiwa yang membiru
Kawan2 tolonglah aku
Yang masih duduk menunggu2
Aduhai hari ni kenapa macam sebu!


Tiada titik cerita nak ditulis
Hinggakan rasa nak menangis
Pedih sakit bagai dihiris2
Datanglah kawan2 ceriakan dengan kata2 manis
Agarkan dapat menepis
Dari airmataku jatuh menitis

Tak tau entah kenapa
Tiba2 jiwa jadi lara
Mood berblogging hilang entah kemana
Tak tahu apa yang nak dicerita
Dalam jiwa yang sarat berduka
Lepaskan rasa yang seakan membisa

Mood hari ni memang ke laut
Nanti KA buat apa2 yang patut

Bila mood itu datang balik
KA cuba buat entry terbaik

Tunggu!


30 comments:

atty's said...

ok, KA.. I will wait..

KY said...

jangan dilayan hati yang gundah, bangkit dan kuatkan semangat, tewaskan peresaan malas...InsyaAllah..ketengan akan terasa

:: Mrs.Eady :: said...

baikk saya tunggu! :)

~MakLady~ said...

alahaii KA.. awat jdi mcm ni?

ML setuju dengan KY - jgn dilayan rasa duka nestapa. mari hiburkan hati..
ML doakan KA kembali ceria seperti biase..

ML tunggu gak ni... we gonna MISS KA...pls comeback soon k :)!!!

Rasp said...

banyak2 beristigfar...
insyaAllah dipermudahkanNya urusanmu....
take care tau...

Herma Julianny said...

wah, ada bakat buat puisi ni!^__^
jangan sedih-sedih ye..
tenang, sabar..
tarik nafas panjang-panjang..
hihi..

Ira said...

KA... cer senyum sikit.. :)
Haaa.. ada rasa ok tak??
Spt yg KA penah pesan pada ira tempoh hari, istighfar banyak2..
Tarik nafas dlm2.. then lepas..

Semoga mood KA kembali spt sedia kala.. :)
Ira tggu k..
nk berpantun juga,
tak pandai la pulak..

DekNie said...

KA, Jgn la camni.. sedih deknie tau.. kuatkan semangat yer.. kalo tak boleh gak, rehat dari blogging sekejap.. nanti dah ok, sambung blogging balik..dah yer.. tamo sedih2 yer kak..
baca entry terbaru deknie utk hilangkan gundah dihati..hehhe

SURIA AMANDA said...

relaks KA...take ur time..

fiza said...

Biasalah tu KA, mood blogging ada pasang surutnya. Smoga mood kembali seperti sediakala.

wahida said...

take ur time....
kami tunggu n3 awak...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

tarik nafas dalam2 & lepas :)

fazitaismail said...

berpantun ke berpuisi tu..haha

Kak Izan said...

Ok... saya tungguuuuuu... :D

LydSunshine said...

Kenapa KA sedih? apa yang terjadi?

BERT said...

bila mood bergelora terus jadi puitis... tk ur time sis.. hihi

Mrs Lurve said...

bila mood down, boleh lg berpuisi..
hebat nie..take ur time ok

Yana Aina said...

hari nie bkn monday bluess KA ... heheh moga cpt dpt mood kembali ^^

Sue-Rya Qistina said...

sabar ye KA. mood kaum wanita ni mmg mcm ni. kdg2 ke laut dibuatnye. saya pun lately ni 'M' sesgt. huhuhu

Anum said...

tunggu

Masz Sidek said...

semoga mood cepat kembali... sy tunggu....

kiera'sakura said...

besa la tue kekadang emosi menganggu, rehat byk2 ye KA nt dah ada mood ada idea mai dtg update blog balik :)

kay_are said...

bagi aku entri yang ni pun dah cukup baik.. aku memang suka something yang hujung hayat akhir ngan ritma yang same.. kreatif!

Kakzakie said...

Mengapa jadi gundah gulana
pasrahkan diri pada yg Esa
kerana setiap kita pasti ada kalanya merasai begini
tenangkan hati...
bila pulih kembali lagi

ღ cik faye ღ said...

uik...kenapa KA??? semoga apa2 jua yang mengganggu perasaan tu cepat2 hilang! samalah sini...mood ke laut tu yg jarang update...btw, thanks sbb sudi jugak tinggalkan komen :-)

Orga said...

kreatif giler KA, bermadah-madah pulak yer...

rieda_ffya said...

KA..dont give up...sy sokong dr belakang tau..amik masa..amik mood...cool down hokey..KA terbaik....kite tunggu entri terbaik KA..

QueeN TerataI said...

mood biasa lah KA.. mood dtg dan pergi..

mselim3 said...

mood KA x stabil tu...insaallah pulih lah 2....byk2 berdoa dan bertawakal kepada Nya moga diluas dan ditenangkan fikiran kita ...Amin

Wanieys said...

mood nk blog ni kdg2 ada kdg2 xder kan...besa la tuh hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...