Tabung Masa Depan ...

Tuesday, September 11, 2012

Petua & Tips Supaya Tak Bertepuk Sebelah Tangan


Kata orang bertepuk sebelah tangan takkan berbunyikan. Maksud mudahnyer, bila kita je yang terhegeh2, si dia tu xde apa2 rasa pown. Pernah KA bagi tips ni pada seseorang dolu2, yang x reti2 bahasa. He He He

Antara 5 Tanda2 Yang Biasa
 
No. 1 -  Kita je yang dok calling2 dia.  Dia x pernah pon nak bersusah payah call kita.

No. 2 -  Bila kita call pulak, dia macam nak tak nak layan je kita berbual. Diam je.  Kalau x pown cuma cakap A, O or E je !

No. 3 -  Bila kita ajak keluar, ade2 saje alasan yang diberi.  Selalunyer alasan yang sama, contohnyer, memanjang letih or sakit kepala.

No. 4 -  Kalau berkesempatan berbual berdua, si dia x memandang pown ke arah kita atau tak memberikan tumpuan.  Lebih suka memandang2 ke arah lain.

No. 5 -  Kalau terserempak kita berdua dengan orang lain,  si dia buat tak tau aje.  Memang x kisah langsung.

Kalau dah semua yang kat atas ni ada, pelan2 angkat kaki, cari orang lain aje lah ye. Kih Kih Kih.  

Just sharing, no heart feeling hokeyh!  Setiap orang tu sebenarnyer, dah tertulis jodoh masing2 InsyaAllah............!


38 comments:

Mama Gee said...

betul2..setuju sgt........ :)

:: Mrs.Eady :: said...

toksah la nak terhegeh-hegeh..hehehehe..cari je org lain.... :)

Masz Sidek said...

jodoh seseorg tu dah tertulis...
kalau sekuat mana pun kita berusaha supaya dia milik kita...
kalau bukan dia yg tertulis untuk kita...
tak akan ada kita dan dia...

Cik Awin said...

btl kak....setuju...dulu2 zaman muda2 prnh gak kna...hehhehehe

ieda said...

gud tips utk remaja2 di luar sana :)

wantie said...

kekadang tu kita emosional sangat bila sukakan seseorang dan menaruh harapan yg tinggi agar org yg kita suka tu akan sukakan kita.

Nasib baik tak alami benda benda mcm ni dalam hidup kita. kalau idak alahai malunya.

Mungkin saya ni jenis ego tinggi kot. kalau org tak suka tak de nya hegeh hegeh. org banyak lagi le.

~KEISHAHANI YUSOFF~ said...

hurmm yupp setuju

Anum said...

good tips

adyna said...

hehehe tergelak saya..pernah cikgu cakap tepuk sebelah tangan tak bunyi dia ajat tepuk je kat peha sendiri untuk sedapkan hati ;)

Sue PeLik said...

betul2 tuh ka! huh. kalau macam tuh memang nampak sangat tak suka tuh. uhuh

kakcik said...

Eloklah faham2 sendiri, kan? :)

mummY daniSha said...

betul...kalau org suke kat kite,kompem2 dia akan selalu carik kite kan hhehe

Zatil Hulwani said...

betul tu...sy setuju...:)

Cik Rongoks said...

hahahaha . setuju sgt ! ^^

fazitaismail said...

betul tu..so jgan ler kita bertepuk sebelah tgan ye..hihi

Rinna said...

Sendiri fikir laa.. hehehe TQ info yg menarik.. :)

Nizam.Ariff said...

tapi kalau yang si dia tu bini kita, tak boleh lah angkat kaki gitu-gitu je kan? nak mampos namanya...hahaha...

syiela said...

bukan angkat kaki pelan2 dah tapi kena laju2 supaya hati tak pedih

onn Lajer said...

inipetua untuk yang masih solo je

Gieyana said...

Manusia nie mcm2 ragam..kdg2nya bkn taknak layan si A becakap..tp jd boring bila dia asyik becerita psl dirinya jer n x nak ksi org lain pon bcerita..ekekeke

LydSunshine said...

Saya sangat setuju. Takyah tunggu buang masa.

nuyui a.k.a miss YUI said...

ada btol n tidaknya juga kan..hihi.

Mas Sani said...

Tips yg bagus....hihihi

Everything's Everythings said...

no offense tapi betul ni ;D

Qhaifa Nur said...

baguslah tip ni...
tak adalah malu....

aizamia3 said...

tak payah dok sibuk nak hadap lagi.. dah orang tak suka ye dak..

Cik Saila said...

kelakar pun ada..xpernah kena dekat diri sendiri,tp boleh fikir sendiri..huhu :)

atty's said...

gud info..thanks KA..
alor lagipun bunga bukan sekuntum..kumbang bukan sekor ye dak.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Setuju sangat..
tips yang bagus untuk yg masih solo.. ^^

kay_are said...

kalau die bukan untuk kite, wat r cane care sekali pun, memang takde nye dapat ati die tu.. =)

Mak Wardah said...

Salam. Betul KA, setuju sgt...

nur said...

KA.. tepuk sebelah tangan bunyi juga tau kalau tepuk gendang.. hehe..
betul tu.. tunggu jodoh je la.. takyah terhegeh2 kan..

*SiRibenMerah said...

kita high five.. barulah tgn kita bergabung..
hehehe :)

Rai Ourkizuna said...

jangan ditunggu pada yang tak sudi..lalala..hehehe...

anamizu kaito said...

JODOH dah tertulis. layannkan aje dulu single life.. hehe

sal ya said...

sila faham ye...

9n0L4 said...

hehe. pernah jugak buat pade suami dulu tapi die tak pernah give up. ;)

Wanieys said...

setuju sgt2 ni eheee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...