Tabung Masa Depan ...

Sunday, September 30, 2012

Puisi Untuk En BB

Bila x dapat nak BW, tulis sajak ni untuk EN Berukband cap siput ni!


Kadang kadang
Kau berikan aku senyuman
Bila dapat kuterjah ke laman
Kawan2 tersayang dengan nyaman

Kadang kadang
Kau berikan aku bahagia
Kala membaca cerita2 
Di laman kawan2 yang berlagu ria

Kadang kadang
Kau buatku kesedihan
Tika menatap cerita2 luahan
Teman2 dalam susah & kepayahan

Malangnya
Kau jugalah yang buat aku kegeraman
Bila x dapat ku terjah ke laman teman2
Angkara kamu yang selalu sangat semput & demam !

Wahai En Berukband
Patutkah aku bersabar lagi
Sebagaimana sabar ku dengan En Hubby
Selama 15 tahun ini
Senyum tangis ria & geram yang dikongsi
Sepanjang tempoh ini
Takkan sama dengan apa yang aku perolehi
Sepanjang bersamamu,Wahai En BB......
Kenapalah kamu jadi slow sangat2 ni!
Atau adakah engkau sengaja menduga hati
Sama macam selalu yang dibuat En Hubby!
 

27 comments:

kinara kinatara said...

hehe:)

nice sajak...

Romeo Laut said...

Bertukarlah kepada streamyx atau Unifi. Aku pakai streamyx, elok je. Tak ada masalah.

Cikgu Ma said...

wah..madah pujangga..hehee

gadisBunga™ said...

encik BB saje nak bermanja manjaan tu...heheheh~

babab je!!!

NUR said...

Masa untuk bertukarrr KA

Sue PeLik said...

hahahahaha. ka! kita sama jer huhuhu pakai beruk macam neh laaa hadapinya huhu

Santan Manis said...

Nice laa KA. suka2 :D. BTW anda di TAG!!! nak tahu sebab apa? jemput singgah ke blog ;)

Jna marcello said...

nice poem KA ;)

Everything's Everythings said...

My Blog terjadi lambat eh guna BB?
xpe lah nnti kena setting lagi supaya laju sikit >.<

Anonymous said...

Usually I do not read article on blogs, but I would like to say
that this write-up very forced me to try and do it! Your
writing taste has been amazed me. Thanks, quite great article.
Also visit my web page ; Black Girls

rieda_ffya said...

KA..siap sajak utk bb..sy da lame give up ngan bb ni....tapi tiap2 bulan bayar jugak..

Mrs Velentine said...

menarik

MizzTina said...

muahaha..kelakar.. ingtkn utk sapa, berukband rupenya. berukband sy dh selamat dah..ilang ntah kemana..

Norhaizan hakim said...

Dah minta kat en suami tukar ke streamyx tapi dia buat bodoh jer..bila kita membebel yg en bb ni slow giler..dia buat selamba jer..

Saleha said...

pandai sungguh KA berpujangga :)

Suraya Baharun said...

amboi...pandai KA berpuisi...:)

Nizam.Ariff said...

mendayu-dayu sungguh...meruntun hati

KY said...

hahahhaa...nampaknya nak kena tukar ni,

Mira Adzlia said...

.puisi utk broadband..hihi

wantie said...

hahahaha... mesti best gile si berukband tu ya. siap ada org wat puisi untuk dia lagi.

sejak guna P1 kat umah tu, line memang best.ambik pakej yg 49 tapi flexi home la. berbaloi baloi. dah 2 tahun guna.

ayut said...

smpat lg berpuisi ye KA :D

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

puisi tuk bb..terbaekk la KA :)

Che Rosliza Che mat said...

Pandai jugak ka bersajak...nice..

QA's ~ mamapapa said...

ahahahha!!!menarik plak sajak KA ni :)

Zura@Iwan said...

KA pakai berukban apa?

dia srh tukar la tu...

mama aryan said...

tukar yg baru KA..dulu saya guna berukband gak,tp line mcm siput..terus masuk unifi,ok la sikit hihi

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Nice sajak!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...