Tabung Masa Depan ...

Thursday, October 18, 2012

Kisah Si Labu Lagi, Labi Entah Kemana

Rasanya, di blog KA, ini entry ke 3 di bulan Oktober tentang labu selepas N3 YANG INI  & JUGA N3 LABU YANG INI !

Uols layan ajelah ye ! Jangan marah ya............

 WALLACE (kiri) bercakap kepada Kelly dan Michael (kanan) tentang buah labu gergasi miliknya pada program Live with Kelly and Michael di New York kelmarin. 


NEW YORK - Seorang penanam labu, Ron Wallace dari Greene, Pulau Rhode, Amerika Syarikat diundang menghadiri program bual bicara Live with Kelly and Michael di sini kelmarin.

Dia diundang bagi menceritakan tentang buah labunya yang seberat 849 kilogram (kg).Buah labu itu direkodkan sebagai yang terbesar di dunia. Ia mengatasi rekod Guinness World Records hampir 90.71kg.

Wallace memenangi pertandingan buah labu terbesar pada pertandingan hasil pertanian di Topsfield, Massachusetts baru-baru ini. Dia memenangi hadiah wang tunai sebanyak AS$5,500 (RM16,694) ekoran kemenangannya. Wallace juga memperoleh wang tunai sebanyak AS$10,000 (RM30,353) kerana berjaya memecahkan rekod dunia.



Gamaknyer, kat negara ni, semua labu2 nyer saiz giant yek!

37 comments:

mama aryan said...

besarnya labu..mcm mana nak makan nih..

Saya Disini said...

besarnye

Anum said...

besarnya

Anisa Anuar said...

mcm mne diaorg angkat??

Yana Aina said...

besaq nya .... tak habis makan tue. heheh   tandahati KA dh smpai

Rai Ourkizuna said...

time halloween rasanya diorang buat pertandingan macam ni..

Mrs Velentine said...

mmg besar

:: Mrs.Eady :: said...

besoooooo nyer!!

Sue-Rya Qistina said...

perggghhh..mak ai! giler besar ni. 5-6 bulan makan pun belum tentu habis kan :D

kay_are said...

tak pernah tau pun ade cite pasal labu besar ni.. lame dah tak tengok berita.. huu

ieda said...

mak aihhh
pening tgk labu niee kak !! ;)

aizu's life said...

kalo carik kat pasar, kompem x jmpe.. heheh.. blh wat kenduri utk 1 malaysia kot.. hehehe

wahida said...

mangaiii...besar giler...

scary pulak tgk...

LydSunshine said...

Nak potong kena guna gergaji ni. Nak guna pisau tak boleh lepas.

Ikhwan Suhaimi said...

untung berbakti kepada tanah

ayut said...

yg ni labu len pulak KA..hihi

Kazman / Sue said...

labu ni buat lauk kenduri kawin je tahapnyaa... punya la beso kannn

miz ruha said...

mak aii,,besarnya...

Mayang ABDUL RAZAK said...

labu cucuk ... hahahah

anitaare said...

amboi besaq sungguh labu ni..baja apa yg dia bagi ni??

man said...

kena bom lah labu 2..hehe

Bicara Kak Noor said...

first time tenok labu gergasi ni tak sanggup nak masak ni hahaha

hazwan hairy said...

hahaha ada lg ea kisah ni..yg gila bsr...haha

Myra Jay said...

Wowww!! meang besaq labunya tu :D

wantie said...

besar gabak labu tu. leh wat tilam tido la KA

Chekgu Azrine said...

wow..besar gabak!!

hajar said...

labu beso ni kongsi satu kg pun lom tentu habis.... hehe

Kak Izan said...

waaahhh.. kalu buat bubur nie mesti boleh jamu satu kampung... :D

ALoNa CintamaniszLite said...

labu tu kena suntik steroid tu.....hahaha..

Haryati Faizal said...

wah...besarnya labu dia...

JunAina said...

Boleh buat kenduri tu...:)

SURIA AMANDA said...

mak oii...3 kampung makan belum tentu habis ni...

kiera'sakura said...

tp tak pulak dia gitau rahsia besar cm tue kan

sal ya said...

besar2 sgt labu pun nak buat apa. oh ya. utk masuk pertandingan kan? dapat duit. lupa. hehehe...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

besarnya...sampai jemu la mkan tera nk habis haha

Ietams said...

besar betul labunya..
dorang buat makan ke tak labu besar gitu

C'Jai said...

besaunya labu....3 bulan pun belum tentu abis..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...