Tabung Masa Depan ...

Monday, October 15, 2012

Kisah Weekend Part 2 - Ahad

Mood berblogging tu datang semula, bila blogspot ni dah ok balik macam biasa.  So, yang ini kesinambungan daripada N3 yang ini Kisah Weekend Part 1 - Sabtu

Sebab tu, KA selalu kata weekend memang bukan hari untuk beristirehat for KA.  Sibuk ngan melayan kerenah anak2, sampai memang masa untuk blog sangat2 terhad during weekend ni.  Rasanyer semua memahamikan !

Menjawab pertanyaan yang ini di N3 Sambal Pehek KA Style Hari Tu dari MISS JNA MARCELLO - KA nape xtry masok master chef? next season plz pegi okay! 
Ini jawapnyer.. Master Chef tu nak kena buat cantik2 bagai, KA jenis suka main campak2 aje . He He He. Why don't u aje yang  join dear MISS JNA MARCELLO

Ok, cerita semalam bermula dengan breakfast dulu !

YANG INI KODOK MALAS ( ANGAH REQUEST -  SIAP  MINTAK SUH BUAT LAGI !)


MEE GORENG BASAH ( REQUEST BY ADIK )
 RESEPI2  NYER LEH TENGOK  KAT N3 KA SEBELUM NI YE

YANG INI ( PENCUCI MULUT BY ADIKLAH SEPARUH DAH DINGAP2 DULU)


Ok, yang ini one the menu for makan tengahari.  Kan KA menang teka2 di blog IZAN MAMA MIA TU ! Dapat free rempah lagi so wajibler dicuba ye ! Ini lah hasilnyer .............  Masak sekilo (sekuali) licin tu!



CLOSE -UP SIKIT........


Resepi tulis daging or ayam.  But KA masak Kambing Masak Hitam.  Terbaik, Anak2 suka.  En Hubby memang suka kambing.  Cuma next time, En hubby pesan kena kurangkan gulanyer sikit dari sukatan. Selera orang ni macam2 kan  Walau En Hubby orang belah Pantai Timur, tapi dia suka pedas & kurang manis.  He He He.  Apapun, memang terbaiklah rempah ini.  Sapa2 berminat leh terjah BLOG IZAN MAMA MIA TU! 

P/S Izan, email account no. nak order rempah lah He He He.................



44 comments:

Haryati Faizal said...

smlah ngan yati KA, weekend mang diperuntukkan tuk hubby n anak-anak...

Jna marcello said...

untuk jawapan jna again..KA kene try dlu..mana bole fikri mcm tu.....! kena ada keyakinan taw..jna tgkk KA rajin memasak..~kalau jna yg pegi alamat nye dari 1st session sampai akhir jna masak maggie jeee hahahahhaha *saya mana taw masak JUJUR ni

are_lin@yu said...

wahh sedapnya..terliur ni ayu tgk..

Momo said...

mengancam makanan tu...

Herma Julianny said...

kambing masak hitam??
saya pun suka makan daging kambing!!!^__^

Kakcik Nur said...

Tengok gambo pun tahu sedap. :)

wantie said...

my hubby memang suka makan kambing.nak order kat izam mama mia la.

jap nak roger dia.

izan mama mia said...

okey....nnt send no phone dekat komen box izan...yer...tq

izan mama mia said...

rajinnyer masak....saya kalau cuti,..hubby yg masak..hihihi..err..pasal masak hitam tu,...kurangkan gula kalau tak nak manis....tq sudi cuba..

Kakzakie said...

Sebab itulah KA kakak kalau sabtu petang balik kerja sampailah Ahad memang tak adalah berblog lagi - fully occupied utk anak dan rumah.

Kamsiah Yusoff said...

wekend adalah masa yg terbaik layan selera org2 kat rumah,kan...apa ja request depa...si ibu dgn rela hati menyediakannya

Kasih Salina said...

sedapnya kambing masak hitam KA ni..saya suka sgt mkn daging kambing..

zaza nizam said...

sedap!! terbaik la...

Knor said...

kak dgn suami suka kambing..wah nampak hasilnyanya kan...org bagi rempah..alhamdulillah.

rajinlah KA masak mcm2 utk keluarga...

kak hari minggu yg sakit..selsema,batuk demam...

Sue PeLik said...

telan air lir tengaok semua makana neh huhuhuhu

Ikhwan Suhaimi said...

cekodok tu..... *mnitik ayaq liuk!

Nur-nba said...

Salam..
Kak Kesuma Angsana,
Nur dah buat entri untuk akak.. Jom singgah..

TQ so much sebab beri hadiah key-chain tu.. cantik sangat.. Saya suka...

Suraya Baharun said...

telan air liur je la...

IntaNBerliaN said...

kambing?.. sedap tu... ;-)

*dah mskkan kA dkt Berlian Flawless Blue

ct rahani said...

rasa lapo balik tgk menu2 tuh semua.. hehe.. sama la KA sy pun org pantai timur tp lbh suka pedas n kurang manis.. :)

mamyharraz said...

meriahnya menu..mesti ank2 happy.
sy pun kalau tak kemana hujung minggu,aktiviti masak adalah wajib

AnneRaini said...

huii kambing tuuuu...nmpk menyelerakan...

boni kacak said...

mohon hantarkan sikit kat saya boleh??hehehehehhe :P

Ujie said...

rajinnyee masak mcm2!

*wkend mmg saya sndiri jarang blogging. kira off day.

Daddy Ziyyad said...

kodok malas tu, kalau makan cecah kari mmg sedap....:)

Qhaifa Nur said...

sabtu/ahad jarang buka tenet...
time dgn anak2 pula...jarang beli kambing selalu ada kenduri je makan...sedapnya tgk...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Semuanye menyelerakan..yummeh..^^

ieja amieja said...

weekend mmg ari utk ank2..tp sy plk terbalik..selalu off masak..

Mayang ABDUL RAZAK said...

macam2nyer KA... dalam banyak2 tu Mayang paling suka tang cengkodok tu mmg feveret tau ...

Mrs Velentine said...

lah mmg sedap...telan air liur je..

wan nurul hezrina said...

rempah dia murahkan?sedap lagi nuulpun dah try

Saya Disini said...

sedpnye

LydSunshine said...

Main campak2 KA pun, mee goreng tu ada jugak hiasannya daun-daun dgn cili merah. Kalo saya, memang hidang kosong je. Heheh. itu baru betul2 malas.

azievee said...

Amboi menyelerakan...terliur saya...

NoorVictory said...

Nampak sedap!

Tapi saya tak suka sangat makan daging kambing. Semua gara-gara satu hotel yang masak kambing tak cuci bersih kot. Bila makan ada bau busuk kambing. Huhuhu~ sejak tuh saya dah tak sentuh kambing lagi dah! :(

Si Matatajam said...

Mee goreng basah tu menggoda la KA.. Seronok anak2 bleh rasa masakan ibu depa..

norhaizan said...

amboi sedapnya...nakkk..!!

ALoNa CintamaniszLite said...

KA, nk mee goreng...nak mee goreng!!!

Mayang ABDUL RAZAK said...

Skodeng lagi cekodokkk.. entah le 2-3 ari ni dok tingin nak makan tapi x kesempatan lagi.. bz sgt ngan urusan keje sampai dinner pun berbeli..

Mrs Lurve said...

sejak preggy nie, memg xleh pulak mkn kambing..pelik tul..kalo x lamb chop tue peberet sgt...rajin btl KA nie,
sy kalo weekend rajin balik umah mak, sbb xyah masak huhuhuhu

mama aryan said...

sedapnya..makanan2 tu saya dah lama tak memasak ni

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

amboi menggoda sungguh makanan tu eheeee

Zura@Iwan said...

sm la ngan sy KA..kalau weekend mmg x sempt la nk on9 tenent...lgpon tenet kt umah pon dh x de..hehe

sedapnya menu2 KA tu..

ayut said...

waktu weekwnd mmg waktu dgn family :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...