Tabung Masa Depan ...

Saturday, October 13, 2012

Layan Juga Lagu Hazama - Majnun

Salam Pagi Sabtu semua!.  Hari ni cerita pasal retis2 sikit. ! HAZAMA...........

Hazama ni antara penyanyi Malaysia yang KA dan anak2 minat (selain FT hokeyh ). Satu, kerana suara dia tersendiri dan x copy suara penyanyi sedia ada.  Tak meniru sesiapa maksudnyer!. Kecundang di konsert prelude semasa AF4 dulu tidak pernah mematahkan semangat beliau.  Waktu itu KA rasa, suara dia ada sikit2 kedengaran seperti Saleem, but later on bila dia muncul dengan single sendiri, KA tabik spring , Hazama cukup2 hebat.  Contohnyer lagu Pokok dengan MUH tu. Dia berjaya muncul dengan identiti beliau yang tersendiri. Walaupun, ada juga sedikit kontroversi tercetus bila Hazama dipilih masuk ke AF9 dulu .  Apapown, itulah kata orang mungkin sudah rezeki beliau untuk bergelar juara di AF9.  

Anak2 KA pula, suka Hazama ni sebab dia dipanggil Pak Lang. Sebabnyer anak2 KA pown rapat dengan Pak Lang mereka.  Pak Lang for them is someone yang sangat2 baik hati, murah hati walau sedikit garang tetapi penuh kasih sayang dan cukup dihormati anak2 buah. That's why they luv Hazama or Pak Lang so much.  He He He... So that's all about Hazama @ Pak Lang Kow Tim! So, let's layan jelah lagu ini! Lirik lagu dia pown best tau !  Menarik sangat2 for KA. Enjoys................



MAJNUN
Di puncak bukit ku bina kubu
Beratapkan dedaun rimba
Melihat penjara kamarmu dari jauh
Bermulai air mata hancur luluh hatiku

Di puncak bukit kukenang semula
Hari kita mesra melakar nama
Saat pertama bibirku melontarkan namamu
Terpukau matamu gila kau buatku

Hanya namamu nyanyian angin menjadi udara
Hanya namamu bagai darah mengalir ke jantung
Kerana kamu aku hilang
Aku hilang akal terjadi gila, gila

Mereka ketawa melihat aku membawa diri ke sini
Namun malam ini saja yang dapat di erti
Kini cuma burung-burung mendengar laguku
Semua impian dan harapan terkubur

Bila ku kenang semula
Berita diterima teriak namanya
Hari tanganmu dijanjikan padaku
Pastinya semakin gila kau buatku

Hanya namamu nyanyian angin menjadi udara
Hanya namamu bagai darah mengalir ke jantung
Kerana kamu aku hilang
Aku hilang akal terjadi gila, gila

Apalah dosaku yang dimakan waktu
Di halangi dari mendampingimu
Hingga masa engkau hulurkan nyawa
Menyebut namaku dinafas terakhir

Hanya namamu nyanyian angin mnjadi udara
Hanya namamu bagai darah mengalir ke jantung
Kerana kamu aku hilang, aku hilang akal
Sayangku Laila Laila Laila Laila

Kerana kamu aku hilang
Aku hilang akal terjadi gila, gila
Biar terdampar ku tidur disebelahmu untuk sementara
Menanti bungaku bangun dari pusara

Nota kaki : ( Dengar waktu nak tidur best ni ! He He sambil ubat hati yang keresahan tak berhenti ni )

(N3 AUTO PUBLISH NI )

22 comments:

hajar said...

saya pun minat gak hazama ni sejak dia mula2 mula2 kat konsert prelude af4..

Kakzakie said...

Oh... maknanya Hazama related dgn KA ye. Suara dia memang mantopz.

Jna marcello said...

hahaha jna pun suka pak lang tu (hazama) dye MANIS!!!! ;))

Raudzah Zahari said...

Wah, KA peminat hazama ya...nway suara dia memang best and lagu final AF tu Cinta Agung (betul ke tittle ni..he..he) tu one of my favorite...happy weekend ya...and enjoy listening to MAJNUN

mama aini said...

assalam KA..ehem jiwang sungguh lagu ni.. he2x..ehem hazama adik KA ke?..

ღ cik faye ღ said...

salam Mama KA...sorry lambat reply, ingat nak send email tapi x jumpa lak email add Mama KA. so hantar kat komen jela, btw thanks for the gift. tapi saya ni now duduk nomad sana sini, nak bagi address mana pun tak tau. bukan x sudi nak terima hadiah keychain Mama KA tu...tapi x nak susah2kan Mama KA. maybe next time heheh, saya hadiahkan keychain tu pada pemenang contest yg lain. Mama KA sudi letakkan link saya pun dah OK...skrg mmg bz sgt. Apa2 pun keep blogging ya, salam sayang :-)

Asmar Arafad said...

jom jadi bertuah di sini, saya tag

http://asmarpunyablog.blogspot.com/2012/10/segmen-siapa-blogger-bertuah-by-nelly.html

Bicara Kak Noor said...

happy weekend utk KA ..
santai2 hari ni sambil dengar lagu best jugak tu kan akak pun nak layan jab lah heee

wantie said...

kenapa KA sedang resah ni. ala tak best la. jgn la fikir yg bukan bukan. ingat Allah k.

Pernah suatu hari, T resah sangat. call mak, hubby kattempat kerja semua dorang ok ok je. tapi hati ni asyik berdebar debar mcm something bad will happen. masa tu dah pukul 11 malam.

last, T terus sembahyang isya' di sambung dengan membaca al quran. tak hilang juga. Masa nak tido T zikir.. last terlena.

T suka sangat jadi resah. ntah le kenapa.

Yana Aina said...

best lagu dia .. suka FT jgk ^^

mummY daniSha said...

suara hazama memang best kan..eh jap,KA sedara ngan hazama ke?

Haryati Faizal said...

hihi...syok jugak ye...

CikZaitul said...

hazama kaau nyayi mau terkeluar urt leher tu..lagi satu feelin dia membuatkan lagu dia nyayi tu bestt je kan :P

Nurul Akmal said...

Best...

Cik Aini said...

pak lang!
hehe paklang sy sgt garang lah KA..
kira dlm ank buah tu kan,incase nk bg takut je suma akan cakap..
"kasi tahu pak lang nti baru tau"
hahaha

ieja amieja said...

kami ank beranak peminat dia jg..suara dia ada klass tersendiri..

Nizam.Ariff said...

sempoi je dia nyanyi...
simple.... aku suka..

shar90 said...

layannn kepalee~... hehee xD

Kesuma Angsana said...

Mungkin ada yg tersalah anggap, KA & Hazama xde ikatan sedara pown, Anak2 KA suka sebab dia juga Pak Lang mcam panggilan pada uncle mereka yg sangat2 disayangi anak2 KA. hehehe

NUR said...

Ingat KA ada kaitan sedara dgn Hazama.. Mmg best dia punyai identiti tersendiri.

Mira Adzlia said...

minat hazama jugak....hihi...suke ngn suara dier..mse dier xdpt msuk af4 dlu, rse mcm ade sumting ngn pngurusan astro...sbb serius beliau mmg bbakat sgt..mgkin belom rezki mse tu...rupanya, beliau nk jd juara af9....usaha yg mmg tbayar akhirnya

IntaNBerliaN said...

xpnh dgr lagi lagu ni rasanya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...