Tabung Masa Depan ...

Saturday, October 20, 2012

PIALA MALAYSIA - Siapa Juara 2012

KA pasti, ramai yang dah tak sabar2, untuk menyaksikan aksi final malam nanti di Stadium Shah Alam. Siapalah agaknyer  juara malam ni ye KELANTAN OR ATM .................! Siapapon yang memenangi Piala Malaysia 2012 ini,  kita harus akur  juaranyer adalah yang terbaik antara yang terbaik.

Kongsikan info yang ini dulu ye !..... 


Piala Malaysia merupakan satu kejohanan bola sepak yang berprestij di negara Malaysia dan antara kejohanan yang tertua di rantau Asia. Ia dipertandingkan pada setiap tahun mengikut format yang ditetapkan oleh Persatuan Bola Sepak Malaysia (F.A.M.) dan perlawanan akhir Piala Malaysia akan menutup tirai musim tahunan bola sepak negara. Piala Malaysia bermula pada tahun 1921 pada ketika itu Piala Malaya yang merupakan kejohanan bola sepak antara negeri-negeri yang membentuk Tanah Melayu. Kini setelah hampir mencecah 90 tahun, Piala Malaysia masih lagi menjadi rebutan pasukan-pasukan bola sepak tanah air.
  
Piala Malaysia
Pialamalaysia.jpg
Ditubuhkan 1921
Benua Malaysia
Juara semasa Bendera Negeri Sembilan Negeri Sembilan
(2 gelaran)
Kelab paling berjaya Bendera Selangor Selangor
(32 gelaran)
Soccerball current event.svg Piala Malaysia 2012

22 comments:

Dunia Wilma said...

Thanks for the info KA ^_^
Wilma memang tak tgk bola...
Bukan tak nak tengok tapi "dilarang" tengok...
Coz kalau Wilma tengok bola brother cakap bising sangat...
Dah la tu...Dua2 team Wilma sokong...Tak tahu nak sokong mana...

ummuaidan said...

sebagai orng klate, sy sokong klate lah....good luck

adyna said...

hehehe saya sokong atm walaupun tak minat bola..bagi chance lak kat atm ..pssst ore kelate jgn mare ;)

Sue PeLik said...

sokong n9! hihihihi

NoEn said...

walaupun sy tak tengok bola, sudah pastinya sy sokong TRW ^_^

Leeza dayasari [santai leeza] said...

selangor mmg hebat dulu.
herk herk.

hazwan hairy said...

rasanya atm blh pergi jauh gak...atm..hahaha

Qhaifa Nur said...

semua berdebar nak tgk bola malam nanti kan KA....

Raudzah Zahari said...

Kita sokong kelantan coz ada Apek ..he..he

gadisBunga™ said...

dua dua hebat. tapi 1 je yang akan menang. all the best!

AHMAD AFIQ said...

atm menang

Noraziha said...

Sokong dua2 team boleh tak KA?hehe. Mak mertua org Kelate, adik lak org ATM..so dua2 pun boleh. Sama2 kuat.

MulutPayau said...

saya penyokong TRW...hehehe..
Gomo klate gomo...

Cik Aini said...

x minat bola..
tp bila mcm ni naik pening kat opis..sana sini sembang pasal bola..mau xmau kena dgr jugak lah kan :)

shaiful zaidi said...

Kelantan kut...

zulaiha megat said...

wah KA pun minat bola jgk ker.kak zu minat pemain lebih dari minat bola..hik hik hik..(matik la klu suami kak zu tahu nih..)

Marsita yahya said...

salam KA, hari ni projek housekeeping rumah...setengah hari baru habis...anak cuci kipas, HB cuci toilet/laman rumah, akak cuci dalam rumah...malam ni tgk bola semestinya...tapi HB ada dinner lak...reunion sekolah...tgk ngan anak je la...sokong ATM....yahoo...

Hans said...

kelantan
hehehe

MystoryPic said...

saya sokong TRW... tapi saya tak pernah tengok bola.......

Haryati Faizal said...

kelantan le menang....

Mrs Velentine said...

Atm mmg teh best

mama aryan said...

tahniah buat kelantan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...