Tabung Masa Depan ...

Wednesday, October 03, 2012

Sapa Tau Nilai Wang Ini Sekarang ?

Assalamualaikum..............

Antara 2 keping wang kertas RM 1 lama milik Si Along yang sibuk sangat2 nak dilelongnyer.   Ada sesiapa yang berminat atau tau berapa nilainyer sekarang ?




Ada rasa kelegaan sikit walau tak banyak.  Mohon Allah swt permudahkan semuanyer! Terima kasih atas support kawan2 semua......................

48 comments:

Anum said...

alhamdullilah

Everything's Everythings said...

Sygnya.. baik simpan je dulu ;P

Yana Aina said...

serius .. tak pernah tgk duit nie. mesti nilai tinggi

MizzTina said...

sygnya nk jual... smpn la dl.

Mira Adzlia said...

mmg bharga la skang nih..

Kakzakie said...

Suami kakak pun ada KA. Kalau mahal kakak nak juga suruh dia jual kalau dia bagilah..

Riri Yoorin said...

wow mesti mahal!! tapi simpan jer utk tatapan anak cucu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sayangnye nk jual..
mesti harga tinggi skrg ni..

Mrs Lurve said...

masih ada lagi duit nie?
kena cari buyer yg btl2 minat dgn seme nie, baru tau berapa value duit nie

Kak Izan said...

Emm... nilainya tak tahulah.. cuba2lah cari blog orang yang suka buat koleksi duit nie... :D

LydSunshine said...

Kenapa nak lelong? Simpan je lagi. Kat Maju Junction ada kedai duit lama. Rasa dalam ratus kot nilai dia.

BERT said...

fuhh lame betul duit ni.. tak penah tengok lagi,, mesti mahal..

Sue-Rya Qistina said...

huhuhu..simpan buat kenangan la kot lg bagus. abah saya ade jugak buat koleksi duit2 lama. since duit syiling yg berbentuk pantagon, segitiga tu sume la. hehehe

Cikgu Ma said...

abah saya ada koleksi duit jepun kak...


insyallah, akak baik2 jerr...

Cho Zila said...

kitapun der simpan untuk kenangan...
semoga kelegaan berpanjangan...

makchaq said...

Makchaqq rasa lebih baik simpan dulu.. makin lama harganya makin mahal

Suraya Baharun said...

saya pun tak pernah tengok lagi duit ni, simpan je buat kenangan...lagi lama lagi tinggi nilai nye...

*SiRibenMerah said...

wah.. simpan.. buat kenangan.. bukan senang nak jumpa balik neh...

eB said...

np x simpan jerk dolo?

eMMe said...

barang lama ni kira barang antik, susah nak dpt dah, mesti ramai nak n berebut2..better simpan wat koleksi...

rieda_ffya said...

jgn la lelong..simpan wat kenangan la KA...value sentimental..

Rai Ourkizuna said...

kena tanya collector..mahal rasanya...

Zura@Iwan said...

ada lagi ye simpan duit lama ni...

mcm Abah saya..suka simpan duit lama2...

TiranaAduka said...

makin lama simpan makin tinggi nilainya sis KA.

Maaf sis jika ada kata2 tulisan ta di blog menyinggung sis TA...atau mana2 pihak..

Azera Aziz said...

Salam...

Rupanya masih ada lagi ye duit lama ni...Susah nak dapat ni..Kenalah simpan buat kenangan untuk anak, cucu dan cicit nanti.. :-)

Azera singgah & follow sini ye...

Dijemput untuk join segmen Azera....

[GIVEAWAY] Kelasss Kau! Apa Rahsianya?

KY said...

Alamdulillahhh...

simpan je lah KA, sayanglah..KY pun ada juga, tapi yg baru sikit pada yg ini

Sue PeLik said...

huhuhuhu duit neh lagi lama lagi tinggi nilai dia :)

cci said...

ramai org cari tau.. duit lama camni.. simpan baik2 k...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Alhamdulillah, semoga masalah akak dapat di selesaikan dengan baik..
tak berapa tahu akak, try tgok2 kat website mudah.. rasa mcm ada..

Ikhwan Suhaimi said...

boleh framekan, dan gntung kat dinding.. confirm menjadi perhatian.

*setiap masaalah tu, insyaallah ade jalan penyelesaian ye. usaha,doa & tawakal. Hope everything goes well kak ;)

wantie said...

lama betul duit ni di simpan. nak judge value dia memang tak pandai. tapi memang valuable ni.

yan's cottage said...

yan pun ada banyak duit lama nie......tapi simpan buat kenangan......

nur anis said...

mesti tinggi nilai duit ni sekarang kan...

p/s : semoga akak terus tenang and happy ye..:)

lieyalatif said...

fuhh tinggi ni nilainye bagi penggemar barang antik ni KA....sayang nie...kene simpan ni .....pes time lieya tgk duit lame yg nieh...

Atia Adina said...

KA...moga resah hati tu cepat berlalu.....hehehe...apa lah masalahnya tu agaknya eh?

:: Mrs.Eady :: said...

jgn lelong...

Kazman / Sue said...

ehhh... duit lama ni.... nilai dah cecah ratusan ringgi dah ni...

hazwan hairy said...

wahhh bila tahun punya duit ni kak?haha

gadisBunga™ said...

ada kepala rimau tuh...legend!

Haryati Faizal said...

duit lama ni KA... msti bernilai klu lelong...

ayut said...

ni klu btul2 leh msuk muzium ni kak..hihihi :)
tak tahu lah pulak nilai ye brape skrg...tp pastinya mmg bernilai lah...

smoga dimudahkan semuanya yer kak :)

Mayang ABDUL RAZAK said...

wahhh... jgn le jual.... sayangnyer

syiela said...

mesti mahal sekarang ni

*** moga KA dapat terus bersabar ye

NUR said...

Sure bernilai ni.. Tunggu lama sikit lagi naik harganya.. Cuba tengok kat mudah.my

Zie said...

hubby pun ada himpun jugak tak tahu pulak pasal nilainya

Wilma said...

Tak pernah tengok duit tu...
Confirm harganya mahal kan ^_^

sal ya said...

tinggi jugak harga duit lama ni. dekat forum biasanya ada orang carik duit2 lama ni KA.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

alamak sayang la kalau nk jual..simpan buat koleksi la eheeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...