Tabung Masa Depan ...

Monday, October 15, 2012

"Segmen Mialiana.com - Mari Berpantun"


Bila dah tepek banner kat atas
Jomlah kita jawab pantun berbalas2
KA kan jenis suka yang ringkas2
So KA jawap direct x payah ler nak beralas2 

Bawah ni pantunnyer
Sebab join last minute, redah ajeler............

Malam-malam pergi ke kedai nyonya
Kedai jauh naik kereta Waja
Andai Mia ingin bertanya
Apakah nama panggilan manja

Andai KA nak bagi jawapan
Apakah nama manja panggilan
Semua pun ok, asal sedap dipendengaran
So, panggil KA jelah, mudah& mesra kan

 Kepala pening berpinar-pinar
Penat sungguh berlatih yoga
Jangan malu jawablah benar
Adakah bujang atau berkeluarga

Memang tak malu dan memang benar
Ni nak bagi status sebenar
Kalau dah kat N3 duk cerita anak2 je berlegar
Dah sah2 sudah berkeluarga walau tak besar!

 Langit cerah indah warnanya
Ambil gambar rasa teruja
Ingin juga tahu statusnya
Sedang belajar atau bekerja

Nak tau juga status semasa
Samada belajar atau dah kerja ye
Kalau dah pagi2 KA terpaksa menempuh jammed aje
Memang dah bergelar pekerja dan kuli aje ler

Buat kopi pekat-pekat
Makan roti dengan tuna
Adakah jauh adakah dekat
Tinggalnya di negeri mana

Tak kisahlah dekat mahupun jauh
Dan negeri mana  KA berlabuh
Yang penting ikatan persahabatan akan terus kukuh
Segah Negeri Selangor negeri KA tuh!

Berminat  juga
Terjah kat  SINI YE
Segmen tutup hari ni juga
So, cepat2 & bersegera! 

Wish me luck juga ye He He He

36 comments:

Mayang ABDUL RAZAK said...

wah rajin dan pandainye KA berpantun

Mrs Velentine said...

good luck

wan nurul hezrina said...

pandainya KA berpantun ingat dulu masa bertunang siap balas2 pantun.hehe..gud luck

Mia Liana said...

Terima kasih daun sadri
Sudi membeli pantun ini
Tersenarai sudah link entri
Dalam entri segmen ini

Kak Izan said...

Malam Hari makan ketupat
Mari makan bersama kari
Nak join tapi tak sempat
Akan join di lain hari..

ok tak .. ok tak ...

Yana Aina said...

gudluck KA .. yana pon join ^^

Sue-Rya Qistina said...

all the best KA.
saya x reti nak berpantun bagai ni.
aritu mmg nak join Mia Liana nye segmen ni.
tapi mmg x reti nak buat pantun. kihkih

KorN said...

wah berpantun pula KA yer... selamat bersegmen ye.. aku bab berpantun ni kne amik mase lame sikit nak berpikir... tapi kalu 2 kerat tu xpe, yg tu senang sikit.. tapi tu pun kelaut.. hahahaha...

wantie said...

pandainyerrrrrrrrrrrrrrrr

Lizzie Yasmin said...

Pandai jgk KA berpantun. Kalau saysa, pantun, mau jadi sajak kang. hahaha

Arina Shamsul said...

hehehe..boleh tahan pantunnya..hehehe.

selamat bersegmen :)

ummiross said...

Anak nyonya nampak santun
Pandainya KA berpantun..

hehe..2 kerat je ummi mampu.

Ema Blog said...

pandai akak berpantun

mama aini said...

`GUD LUCK`.KA !!..

Nur-nba said...

Kak.. Terharu dengan komen akak.. TQ akak.. Apalah sangat entri tu.. Akak lagi bersusah payah hantar hadiah untuk Nur.. TQ so much ye.. Suka sangat.. Nur display kat kabinet perhiasan je.. Sayang nak guna.. Cantik sangat key-chain tu.

Wah pandainya akak berpantun.. Nur bab2 pantun memang fail.. hehe

Sue PeLik said...

amboii ka dah pandai dah erkkk berpantun2 neh:)

m.u.l.a.n said...

wallaaaaa.... seronok baca pantun..

Cikgu Ma said...

pantun KA...macam bercakap depan2..hehehe

Zie said...

wah pandainya KA berpantun.. kalau zie mesti fail.. huhu

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam KA..wah,syok lak layan pantun KA nih!Good luck ya.

inche hlovate said...

wahh tera la KA pantun.. dulu wakil sekolah ke?? hihi wish you luck :)

Miss Uya said...

uish hebatnye..

Si Matatajam said...

Dasat la KA berpantun..hi hi...M tak join sb tak pandai nak karang pantun..

baby comel said...

hebat jgk ye pantun kak KA.. comel =)
gudluck kak,

C'Jai said...

Wah...kemain lagi KA berpantun...

Kasih Salina said...

salam kak..pandainya KA berpantun..good luck kak..

Uncle Jonni said...

roti ban si roti kaya,
gud luck yaaaa..


kehkehkehkeh

ALoNa CintamaniszLite said...

bagus ye ada contest berbalas pantun ni. Tak lapuk dek ujan tak lekang dek panas...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

tak sempat nk bersegmen ni.
hoo leeza sibuk dgn teater minggu ni.

cci said...

pandainya berpantun.. :) cci x pandai..

sal ya said...

selamat berpantun.

mama aryan said...

saya ni tak pandai nak berpantun..KA pantai berpantun ye

izan mama mia said...

hebatnyer KA berpantun

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

selamat bersegmen kak..pandai pantun yer hihi

Zura@Iwan said...

KA mmg pndai berpantun kan..:)

ayut said...

wah..KA msuk jgk...nice~ smoga same2 bertuah la KA. ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...