Tabung Masa Depan ...

Thursday, October 18, 2012

SURAT CINTA DARI EMAIL PAKCIK DAVID KAYO

Yes, Yes, Yes, KAYO  DEN !!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Dear Winner,
 
This is to officially inform you that I have Paid the delivery fee for your Cheque/Draft from ICC Cricket Award Center but the manager of Natwest Bank London told me that before the check will get to you that it will expire.So i told him to cash GBP500.000,00 all the necessary arrangement of delivering the GBP500.000,00 in cash was made with UBX XPRESS SECURITY COMPANY UK.
   
( Google)
 
Note,that the entire fee has been paid for your delivery, but you will be required to pay the Airport Clearance charge of your delivery upon the arrival of the agent in your country which the UBX XPRESS SECURITY COMPANY will explain more to you for better understanding and how much you need to arrange and keep ready for the Airport clearance formality so as to enable the delivery agent make your delivery without any complication of issues with the Airport Authorities of your country
 
Furthermore kindly forward all your mailling information to me immediately you receive this mail.
 
Receiver's Name:...   
Your country:.......... 
Home address:.............
Mobil phone number:.........
Office number:...............
Occupation.......................
Sex:.................................   
Id Proof for Identification.......
 
In addition to what i said earlier please, kindly follow the instruction of the Delivery Company to avoid delay and finally endeavor to indicate this code number to them while emailling them (GB 052421770) this code will prove that you are the rightful owner of the deposited VIP CONSIGNMENT in their company, use it as your subject while contacting them.
 
Thanks and remain bless.
Mr David Richardson
Chief executive Officer (ICC)
 
 
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
HA HA HA, Aduhai Pakcik Kayo
Ini bukan 1st time yo
So kawan2 kat luar sano
Hati2 takut terkono jugo
Bukan sonang nak kayo
Tapi sonang tertipu yo
Den cuma bagitau jo ! 
Nak dongar ko tidak terpulanglah yo!!!
  
  
   

54 comments:

Boo said...

Assalamualaikum ..
ingatkah hape tadi. tertipu den membaconyo,,, hahaha sabor jelah :)

Mrs Velentine said...

paling benci email mcm ni

boni kacak said...

jangan tertipu dengan benda2 macam ni..adeh.macam2 cara dorang nak menipu...

Anum said...

ala kena tipu :(

Aishah Jahirah said...

tak kaya..kayap je tuh.....

SURIA AMANDA said...

senang2 jer nak bagi duit kan..padahal semua tu dusta semata...

aReLaN said...

memang selalu sangat dapat pon.wuuuuu..kalau betul,memang dah kaya la diri kita ini

♥ Wina ♥ said...

kayo! kayo! hehehehee

Nizam.Ariff said...

kalau dapat siapa yg disebalik tabir tu, kita kerat2 bagi ayam makan... hahaha

mama ju, said...

Salam sejahtera,
Moga hidup kita bahagia dgn ara kita!
hehe ada gambao tuan tanah tak?

Cikgu Ma said...

ok...aku kayo..haha

memang x caye pon ^_^

Ira said...

ira pn penah dpt emel cam ni.. senang2 je nk kasi duit.. hehe..

Kakzakie said...

Kakak rasa boleh katakan tiap hari kita dapat email macam ini kan. Kakak pun pernah buat N3 tentang ini. Sebab dah ramai rakyat M'sia terkena itu dia nak pasang umpan selalu KA..

Rai Ourkizuna said...

kayo la KA pas nih... jangan lupa belanja kawan2 ya..hahaha...

Ietams said...

memang emel tipu ni selalu je masuk kat emel saya..

hazwan hairy said...

hahahahah......jgn2...

Kak Izan said...

hohohoho
bukan kamu jo yang kono..
ramai dah tokono..
nampak cam real benor...
tapi nipu sokmo...

:D

Anum said...

ala tertipu

Rinna said...

Biasa laa tu KA..selalu gak terima email spam gini.. :)

wantie said...

belum pernah dapat lagi e-mail cenggini. nanti kalau dapat mesti teringat ingat kat KA.

thanks for sharing.


wow, kalau walk in collect kat M'sia ni. memang botol botol kayo . pak cik . hahahaha

syiela said...

Selalu juga dapat email camni.. kawan2 semua sila berhati2

** saya dapat email camni terus delete je

m.u.l.a.n said...

ada gak dapat tapi dari org lain la pulak... macam2 diorang ni..

Eye_nee said...

hahaha....kayo ekau warih...dapek nnt kongsi sikik ngan den yor....

deena said...

Hihi... Selalu jgk dpt gni....

qemaishak said...

Pernah gak dapat email camni...ingat sng ke org nak bagi duit camtu je kan hihihi kayo kayo

adyna said...

memang dapat email nie terus saya buang KA ..

LydSunshine said...

Suami saya penah dpt jgk. Menang daripada Air Asia dan Tesco. Tapi semua address kat oversi. Saya suh husband saya layan je nak tgk sampai mana. Mmg last skali dia akan mintak duit RM3000 utk dia proses kemenangan tu. So, terus kiterang senyap je la. Dpt la tau proses penipuan dia tu.

Suraya Baharun said...

bukan emel je, sms pun selalu..hehehehe..

MystoryPic said...

Saya dah banyak kali dapat sms kat hp... sentiasa je menang rm 10,000, kalau betul dah lama makcik kayo

Tihara said...

as salam

bese emel2 macam ni masuk dalam spam, so dah tau mmg tak guna nye emel..tapi nice sharing, mane la tau takut ada yg pecaye kan

Qhaifa Nur said...

bukan kaya kita nanti...
kayap jadinya KA.....

izan mama mia said...

den pun ponah tekono..

fiza said...

Aritu tu saya menang loteri @_@

Selalu gak dpt email mcm nih.

aizamia3 said...

kehkehkeh.. itupun ramai yang tertipu..

Haryati Faizal said...

abaikan je email tu...kdg2 geram gak...asik masuk email yg sama je...meluat...

ct rahani said...

sy klu dpt email yg pelik2 camnih terus tekan button delete.. nk baca pun x selero.. ekekeke..

are_lin@yu said...

wwooowww kayo ni..blh blnja mkn satay..hihi

Knor said...

kalau ada kak delete aje..

baca pun tak..

cHeRyNa PiReS said...

KA..perasan tak e-mail2 macam nieh selalunya kan..tersusun rapi indah bicara?

Itu sbb ramai org tertipu :)

Ros said...

Assalamualaikum Kesuma Angsana,

Email mengarut ja nih KA...Kak Ros pun selalu jugak dapat...jangan dok layan lah benda2 yang macam ni..tipu ja semua tu.....

shar90 said...

klu betol2 xkn wujud dah org miskin... hehee

Nur-nba said...

Selalu sangat dapat... Takde kerja mereka ni..Nak menipu je ..

Arina Shamsul said...

Hehehe..tula dorang ni ingat senang 2 je ke bagi duit free..hehehe.banyak pulak tu.

Hantar email pun tak logik2 hehe.sy pun sll gak dapat dear..hehehe.

hainom OKje said...

Kelentong zaman sekarang ni KA....

eita said...

tak suka sangat kalau emel ni mari..
malas nak baca....kaang tu delete terus..

Miss Uya said...

ni taktik nak kayakan diri sendiri and kayapkan orang lain...

da banyak kali dapat email camni.. sampai tahap konon dah nak nazak la..nak mati la..

igt terpadaya ke nak kaya cepat..

KA jgn terkena yooo

Mia Liana said...

ni spam ni.... banyak juga dapat, terus delete dan malas nak baca.... huhuhhu

IntaNBerliaN said...

selalu dpt emel camni.. buat semak je.. hihi

IntaNBerliaN said...

selalu dpt emel camni.. buat semak je.. hihi

Mrs Lurve said...

selalu jgk dpt mcm nie, kdg2 rasa nak reply jer..bukan apa nak sound speaking bahasa ibunda pulak, tgk apa reaksi dia huhuhu

ALoNa CintamaniszLite said...

mmg rimas ngan emel cenggini. makanya nampak aje terus pangkah2 dan delete!!! abes cerito yo pakcik!! hehe..

Yana Aina said...

selalu dpt kat spam ... tak pernh layan pon. diorg pon tak prnh penat utk hantar email lg. heheh

Zura@Iwan said...

mmg makcik kayoo la.....hahaha

penah dpt brpa kali email gini...tp mmg x layan ..hehe

C'Jai said...

sekarang banyak sangat msg begini..hati2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...