Tabung Masa Depan ...

Friday, October 12, 2012

Tabah, Sabar, Redha & Mensyukuri

Kongsi dari FB !. KA suka sangat2 quote ini.


Sabar dalam konteks Islam adalah salah satu dari sifat mahmudah yang perlu dan mesti wujud dalam diri setiap umat manusia Nabi Muhammad SAW, ini kerana sifat sabar ini adalah perkara asas dalam akhlak Agama Islam, bahkan ia juga ibu kepada segala akhlak di dunia.

Kredit 

Nota kaki : ( Moga dengan kesabaran, hati akan beransur tenang! BW kejap lagi ye.... )

38 comments:

Anum said...

suka2

cHeRyNa PiReS said...

tersenyum baca entry nieh:)

♥ Wina ♥ said...

insyallah!

Yana Aina said...

sabar itu penting ^^

LydSunshine said...

:) Gmbira dalam keredhaan adalah suatu ketenangan.

Rai Ourkizuna said...

banyakkan ingat Allah..insya allah akan lebih tenang..

Mooniqueen said...

Mensyukuri nikmat yang Allah beri itu adalah kebahagiaan.. Agreed sangat... Kadang2 kite selalu lupe utk bersyukur ;)

azievee said...

good sharing... ;-)

ummuaidan said...

quote yang sangat strong...thanks for sharing KA

AnneRaini said...

Insyaallah...hopefully kite semua akan lebih sabar...

m.u.l.a.n said...

salam jumaat penuh berkat..!!

moga kita sentiasa dalam rahmat Allah..

wantie said...

suka sangat bila ayat terakhir tu. mensyukuri pemberian Allah adalah satu nikmat.

Nikmat Allah hanya akan di rasai oleh insan yang benar benar bersyukur...

boni kacak said...

saya setuju...sikap sabar adalah kunci kepada kejayaan seseorang sebenarnya...

Boo said...

Assalamualaikum.
noted to my self. thanks kongsi quote ni..

mamyharraz said...

suka dgn kata2 tu juga.
sbb bukan mudah nak sabar dlm hidup ini.

Bazilah (^0^) said...

indahnye kata2.. thanks kak for sharing :)

Myra Jay said...

Alhamdulillah syukur :D

Rasp said...

i pun suka sangat sangat sangat quote nie...
soooo meaningful...

Mrs Velentine said...

ya sabar tue mmg penting...sya kena lbh banyak belajar utk bersabar

Ira said...

Betul2.. semoga KA memperoleh ketenangan.. :)

Mrs Lurve said...

sabar itu memg payah apabila kerap di uji...tp yakinlah yg payah itu akan temui jgk senangnya...

Ujie said...

elok tampal, bg semangat.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

mari kita tingkatkan kesabaran kita dlm mengharungi kehidupan ini.

yan's cottage said...

salam KA....
suka baca mutiara kata tu......apapun sabar ialah separuh daripada iman....

anaa said...

ada orang pernah nasihat kak kak ana, yang kak ana pegang sampai sekarang.. sentiasa lah sabar, redha dan syukur walau dalam derita atau nikmat..

ct rahani said...

ingatan yang baik.. tq KA.. :)

Bicara Kak Noor said...

sabar dalam apa jua keadaan KA mudah2an kita didalam rahmat dan lindunganNYA amin

aReLaN said...

sabar itu memang penting kan.nama pon sebahagian dari iman.hehe

┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌ said...

btl tu, setuju :)

Zura@Iwan said...

sedap dgr quote ni...thks KA..

MRS Rongoks said...

setuju tu :)
quote yg bagus ^^

Aishah Jahirah said...

suka quote ni...:)

ALoNa CintamaniszLite said...

sabar itu separuh daripada iman....mm, tgk ayat tu pun dh tau kenapa kita mesti sabar....

sudipVSsenduk said...

kelemahan saya ialah tak dapat sembunyikan perasaan marah, ia tetap nampak di muka walaupun cuba utk senyum

Dkna Abza said...

alhamdulilah ... :)

Nur-nba said...

Sentiasalah bersyukur dengan nikmat kurniaanNya.. Perkongsian yang baik..

Kasih Salina said...

jika kita sentiasa bersabar, pasti ada jalan kebaikannnya..

Haryati Faizal said...

semoga KA tabah menghadapi dugaanNya ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...