Tabung Masa Depan ...

Thursday, November 29, 2012

Aktiviti KESUMAMARUKU Ku !

Pasti ramai yang dah baca N3 KA, tentang BLOG KESUMAMARUKU INI KAN !

KA nak ucap terimakasih pada semua, yang dah terjah dan follow blog merapu anak2 ku itu. Nak cerita sedikit aktiviti2 mereka, sempena cuti2 sekolah ni, selain aktiviti blogging, fotografi, sessi membaca novel, sessi main game di hp & sessi muzik mereka tu. Sambil2 tu, mereka curi2 baca cerita SCHA AL YAHYA, (nak tergelak bila ada yang kata Si Along macam Awal Ashari), tak pun mereka cari tentang SI UMMI NAZEERA (minat sejak cerita NurKasih dulu).  Ada juga tengok2 balik cerita Azura 2012, tapi mereka memang bukan peminat MIERA LIANA !   ex Shah Jazle tu.

Hebat2 kan anak2 zaman sekarang ni.  Nasib baik mereka tak cari cerita SI JENNIFER LOPEZ  yang khabarnya nak datang Malaysia ! ( Apa yang KA merepek ni !)


Ini Tuantanah kecik KESUMAMARUKU tengah sibuk ulangkaji pelajaran

Ini pulak Tuantanah kedua KESUMAMARUKU pun sibuk mentelaah dan mencelah disebelah

Tuantanah KESUMAANGSANA tanya soalan, guli mana yang sampai dulu
Tuantanah KESUMAMARUKU kecik jawab,
Mestilah yang guli yang pertama tu, tengok pun tau ! 

KA tanya lagi, mana yang sampai dulu!
Terus aje dia jawab 
Ni lagi senang, mestilah yang kedua sebab dia bawa barang sikit aje.
Tak caya Umi cubalah!

Kerenah anak2 sebelum KA dapat bawa bercuti In Shaa Allah di bulan December nanti. 
2 minggu cuti.  Yahoo !


21 comments:

yan's cottage said...

belum sempat singgah lagi intenet meragam susah betul....

kinara kinatara said...

huhu..bace blog mereka pom mang lucu kedua2nya./.:)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

rajinnyer.. bagus2..

Amanda Suria said...

anak2 bijak..kita pun bahagia...

Jiwa Lara said...

dah ikut jejak emak nya ye.. :)

faiq said...

hehe..tu soalan sains tu..:)

boni kacak said...

ala..tak nampak muka dorang tu...hehehe

wantie said...

rajinnya, tapi kan, HP tetap di sebelah tu.

Pykaa Pdott said...

memang rajin sangat la . hee

mama aryan said...

macam2 kerenah mereka ye..wah KA 2minggu cuti,best tu..

MystoryPic said...

waaaa.... SR dah follow...
Rajin betul anak2 KA ulang kaji dalam cuti tuuuu

aizamia3 said...

macam-macam program yang dorang dapat buat sepanjang cuti sekolah ni kan.. ;)

izan mama mia said...

wah nak pergi bercuti?..best laa

Mrs Velentine said...

pintarnya adik

hazwan hairy said...

dari kecik klo rjin bsr nnti cnfm bijak..

jmput join contest kak :p

mummy alisha said...

lamanya cuti KA nak ke mana...

ayut said...

still jgk bkak buku kan..bgus2x...ank sdara ayut mmg cuti btul la klu cuti sekolah :)

Si Matatajam said...

Rajinnya tuan tanah kesumamaruku

9n0L4 said...

byknyeeeeee buku. rajinnye die. anak sape la ni. :)

Noraziha said...

lum jengah lg..wah hebat anak2 pun ada blog. syok ye nk bercuti

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wow nk g bercuti ker kak..lamanya 2 minggu tu..tp best la hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...