Tabung Masa Depan ...

Saturday, November 24, 2012

AlKisah Fasha Sandha Yang Preggie !




KREDIT MEDIAMALAYA.COM
KREDIT MEDIAMALAYA.COM
Biarpun bakal bergelar seorang ibu tidak lama lagi, namun aktres Fasha Sandha tetap anggun mengenakan busana trendy ala peplum dan skirt hitam serba ringkas sewaktu hadir majlis sidang akhbar pertama untuk Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2012 yang diadakan di Holiday Villa Subang petang semalam.
 
Namun, dia tetap dengan pendirian untuk tidak mendedahkannya jantina anaknya. Namun dalam pada pihak media sibuk mengorek persiapan Fasha Sandha menanti hari istimewa kelahiran anaknya itu nanti, kemunculan Didie Alias secara tiba-tiba telah berjaya memecahkan suasana pada sesi temubual tersebut.

Dengan gelagatnya yang lucu tetapi bersahaja, Didie Alias telah diminta untuk menjadi 'mak bidan' dan meneka jantina kandungan aktres berkenaan. Didie kemudian bertindak memegang dan merasa kandungan Fasha yang berusia lebih kurang 5 bulan tersebut. Ramalan ibu beranak lima ini mungkin ada benarnya.

"Aku rasa Fasha mengandung anak lelaki. Pasal perutnya lepas aku pegang-pegang membulat kedepan. Sebab berdasarkan pengalaman mengandung banyak anak perempuan, semua melebar ke tepi.
"Tetapi itu cuma agakan aku sahaja, berdasarkan pengalaman. Yang tentukan bukannya kita, tetapi Allah Maha Esa. Apa-apa pun diharapkan Fasha mendapat cahaya mata yang sempurna dan sihat,"ujarnya ketika menjadi 'bidan terjun' pada petang tersebut.

33 comments:

MaMa Rey said...

Fasha semakin berseri-seri.tengok pada wajahnya..
comel betul Fasha..:)

Norhaizan hakim said...

Tak kisahlah apa jantina anak yg bakal lahir(bukan 2 alam sudah)asal ibu dan anak sihat.

Madihah Mohd. Naim said...

salam KA ni kak Noor bicara kak noor tau hee problem dgn picasa ni guna akaun anak dulu, orang lawa time pregnant pulak cumil jugak kan..

Ena's Palace said...

hahaha..jadi bidan peramal plak didi..

biarla ape jantina bakal dilahirkan...yang penting biarla cukup sifat dan sehat...

izan mama mia said...

mg selamat laa nnt yer fasha

aimaniman said...

alahai mak bidan glamour ni...

FS walaupun memboyot tp tetap menawan,..

IntaNBerliaN said...

a'aaa mg ank fasha nanti lahir dgn selamat..

Jna marcello said...

Sweet Fasha sandha ni..

yana aina said...

ayo .. didie ... heheh

Anak Pak Muin said...

o dah pregnant ye..haha

Tihara said...

as salam

nk tgk muka anak dia..ada iras2 anak nora danish tak nanti:)

mama_saly said...

wah mak bidan didie glamor tu.. hihi..org dah bpengalaman kan..kdg2 ada juga benarnya..
tp hanya Allah sj yg mngtahui..moga ank yg dkndung sihat smpurna..:)

intanfirdaus247 said...

Alhamdulillah, rejeki masing2..kan

baby comel said...

dah 5bulan? terasa masa tu berlalu sepantas kilat je kan..

LiYa HaNiF :: said...

tk per..baru aanak sulungkan.. so lelaki ke perempuan janji selamat n sehat hehe

Dayana Bahar said...

Makin berseri-seri plak dia...

Azee Hana said...

alahai,,,sweet2 je pregnant,,,,suke..=)

wantie said...

wajah org mengandung ni serinya lain tau.

minat giler kat dia ni

miz ruha said...

dah 5 bulan ye...
makin berseri2 muka fasha...

MarliaMarble said...

Lama tak melawat KA..! =D

haisk,bakal hot mama si fasha ni. Makin jelita pulak tengoknya..

Nor Salmi said...

moga ibu dan anak selamat..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Moga dia slmt bsalin nnti

rieda_ffya said...

pandai lak bidan didie ni ye..

Zie said...

comey..dan cute

Ira said...

mesti comel anak dia kan.. fasha cantik!! :)
klaka la didie alias. hehe..

hazwan hairy said...

sgt inat dgn fasha org kg ni..haha...cntik ja

kiera'sakura said...

xkisahlah apa pun jantina kan janji selamat dan ckup sifatnya :)

Si Matatajam said...

Nampak seri ibu mengandung la...

9n0L4 said...

rsnye laki jugak. huhu. ape pun, Allah knows better. :)

N.Aima K said...

comel jee

Nurfara Hani said...

semakin berisi fasha,,,

mama aryan said...

apapun jantina..semoga semuanya sihat & sempurna..
seronok tgk wanita mengandung..berseri2 je

Mrs Velentine said...

semoga selamat melahirkan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...