Tabung Masa Depan ...

Friday, November 23, 2012

Bercadang Ke Port Dickson !

Port Dickson antara salah satu tempat yang pasti akan KA & family terjah saban tahun setiap kali bercuti.  Paling kurang pown, at least setahun sekali akan ke sana.  So, sempena cuti2 sekolah ni, KA nak kongsi sedikit tentang Pantai Port Dickson, pada yang bercadang dan berkira2 nak ke sana juga.

LINK PORT DICKSON

Port Dickson, atau PD merupakan sebuah bandar pantai dan daerah di Negeri Sembilan. Maksudnya Port Dickson terletak di tepi pinggir laut, berperanan sebagai pelabuhan untuk import dan eksport minyak, bijih timah, arang dan lain-lain keperluan.

Ia ialah kawasan yang kedua terkecil di Negeri Sembilan. Port Dickson menawarkan pantai yang tidak terlalu jauh dari bandaraya untuk penduduk tempatannya relaks.

Port Dickson juga merupakan tempat untuk berkelah, berenang dan sebagainya. Tidak jauh dari Port Dickson juga terdapat pantai seperti Teluk Kemang, Blue Lagoon dan Cape Rachado.

Port Dickson juga terkenal kerana adanya pantai yang panjang dan indah dari Janakuasa Elektrik Tuanku Jaafar hingga ke Pasir Panjang. Pantai Teluk Kemang yang cantik ialah di Batu 8 dan Batu 7.

Pantainya landai, bersih, pasir putih halus dan dilengkapi dengan kedai makanan, bilik mandi dan tandas serta pondok-pondok rehat.

Terdapat banyak hotel, chalet dan resort dibina di Teluk Kemang dan di Port Dickson. Antaranya ialah Ilham Resort, PD Marina, Tanjung Tuan Beach Resort, Guoman,Tiara Resort, Corus Paradise Resort, Glory Beach Resort, Residensi Hotel, Hotel Costa Rica dan Hotel Sri Malaysia. Sewa hotel bermula dari serendah  RM90.00 sahaja.

Antara yang pernah jadi tempat penginapan KA & keluarga ( kalau tak lupalah! ):-
PNB Ilham Resort - Yang Ini Antara Yang Terbaik
Permaisuri Beach Resort
Glory Beach Resort
Corus Hotel/Paradise Lagoon Apartment
Ancasa All Suites Resort
 &  Juga Mayang Sari 

 
 

GAMBAR2 SEKITAR PNB ILHAM RESORT

( N3 AUTO PUBLISH - HARUS MEMBERESKAN KEJE DULU & BARU BW YE )
 

46 comments:

SURIA AMANDA said...

PNB Ilham resort tu best sgt2, nak yg ekonomi pi Glory Beach resort..Mayang Sari ok..not bad cuma pantai x baper bersih...Legend PD..mahal nak mati..nak honeymoon ok la situ...apa2 inform eh..mana tau leh gather2

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, bestnya jalan2. sheila nak pergi Pantai juga , tapi sekarang kat musim tengkujuh. takut pula. hehe

Sue-Rya Qistina said...

saya suka pergi PD. best sgt. suka dgn suasana pantai. saya pun planning nak ke sane honeymooning nnt :)

Myra Jay said...

Dah lama tak jenjalan area sana.. Mesti dah banyak perubahan kan.. :)

Selamat bercuti ye KA :D

Mrs Velentine said...

selamat bercuti kak..sya x pena smpi lagi PD ni

Anum said...

nape anum x leh bukak nie

Mira Adzlia said...

mmg nmpk menarik..lme da ni xcuti2 Msia..hihi

ayut said...

nak bercuti jugak!tp tak tahu bile..KA nk pegi bile ni? ;)

ummuaidan said...

kalau duduk chalet terapung kat PD tuh memang best...

Knor said...

perancangan sama aje..

ada dua tiga tempat juga ni berkunjung..nampak mcm semua penuh aje..hotelnya..

Mrs Lurve said...

dua kali smpai PD nie, first stay di Ancasa...super best...kedua stay di Klana Beach Resort...privacy betul...sunyi jer..cantik sbb tepi laut,

intanfirdaus247 said...

Percaya tak intan x pernah sampai situ ..dah pi negeri Sembilan tapi x pi situ..hehee

Norhaizan hakim said...

Seronoknya bercuti...kz...duduk di rumah membilang anak tangga...takut anak tangga tu tiba2 ghaib...kan susah (en suami buat poyo jer)

Aishah Jahirah said...

saya pegi PD msa sek rendah dulu je,pastu xpenah jejak dah...huhuu

mummy alisha said...

sy dulu tinggal di pd.. hari2x mandi laut.. nyaman KA..

Hazmin Hamudin said...

Dah lama tak cuti2 ke PD ni. Cuti sekolah ni mesti penuh PD kan.

ieda said...

wahh bestnya akak nak ke PD
saya pernah sampai duluuu lamaaa dulu ... tapi x perasankan tempat2 cantik nie kak huhu

Kakzakie said...

Cuma kena hati-hati kalau nak mandi-manda pantai KA sebab sekarang musim hujan.

aTieYusof Family said...

Rindu suasana pantai Port Dickson..
last pegi sana tahun 2005 kot..hehe:)

Mayang ABDUL RAZAK said...

besnyer dapat bercuti.....

hazwan hairy said...

wahh nak cuti2 ea..hehe

Wak Gelas™ said...

wak pon dh singgah Tiara Resort jugakkk.. ehHHEe

ummiross said...

KA seriously, ummi tak pernah lagi ke PD. Memang teringin sangat nak pergi, nanti kongsi info ye.

Chekgu Azrine said...

dah lama xjln2 PD..tingin jgk g..huhu

Nur farahiza said...

dulu bercuti je pergi PD . dekat dan best , hehehe

~aYu~ said...

apa pun PD ttp jadi destinasi pilihan tiap tahun.. huuhu

yana aina said...

yana slalu g teluk kemang ^^

nora said...

dah lame tak pergi picnic kat PD

wantie said...

mungkin sebab penang ni banyak pantai kot. sebab tu la tak terpikir nak pergi PD

C'Jai said...

akak pernah beberapa kali ke PD..sepanjang pantai dia mmg banyak resoer dan chalet kan..kalau hari cuti cam ni biasanya akak tempah bilik secara on9...takut takdak tempat nginap..

Cik Fie said...

mesti best kan ? :)

Dalam Hati Ada Syaitan (!) Jom Baca/Komen Entri Ni :(

http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/11/dalam-hati-ada-syaitan-oo.html

maszmadi said...

nak pi PD tapi nak dok hotel yang ada kolam mandi n murah, coz x mor mandi laut..... ada x KA?.. haha

Nurul Husna Mohd Hassan said...

nak ikut nak ikut. hehe

Jna marcello said...

PD pun okayy KA..
selamat bercuti ;)

mama aryan said...

salam KA..sihat? pergi bercuti ke?
selamat bercuti ye

Aimi Syahirah said...

Salam. Lamanya tak gi bercuti!!=) Jom join contest menarik ni! Hadiah hebat! http://www.aimisyahirah.com/2012/11/contest-my-top-referral-by-blog.html

miz ruha said...

bestnya dapat pergi bercuti...
tak pernah pergi PD...

BERT said...

sy dulu lahir kat PD.. mmg asal pd.. kalau nak bercuti kene g tmpat lain la nmpaknye huhu

LydSunshine said...

Tapi time cuti skolah ni confirm le ramai orang.

Rasp said...

syioknya cuti2...
i dah lama tak gi cuti kat PD...
leh masuk list nie...

Kasih Salina said...

selamat bercuti KA..happy dgn famili ya..

Si Matatajam said...

Teringat plak memori kat teluk kemang masa buat field work kat situ..

sal ya said...

best jugak kalau dapat jalan2 ni kan.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Best gak klu blh cuti ni....slmt bcuti kak

Anonymous said...

… Unbelievable , but I just found software which can do all hard work promoting your kesumaangsana.blogspot.com website on complete autopilot - building backlinks and getting your website on top of Google and other search engines 1st pages, so your site finally can get laser targeted qualified traffic, and so you can get lot more visitors for your website.

YEP, that’s right, there’s this little known website which shows you how to get to the top 10 of Google and other search engines guaranteed.

I used it and in just 7 days… got floods of traffic to my site...

…Well check out the incredible results for yourself -
http://auto-website-promoter.com

I’m not trying to be rude here, but I believe when you find something that finally works you should share it…

…so that’s what I’m doing today, sharing it with you:

http://auto-website-promoter.com

Take care - your friend Jessica

Anonymous said...

Hello to all, the contents present at this web page are really remarkable for people knowledge, well, keep up the
good work fellows.

Also visit my webpage :: RaceXpert Reviews

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...