Tabung Masa Depan ...

Tuesday, November 06, 2012

Bila Ummi Sakit Leher, Adik Ambil Alih Ler

Nama saya Adik.  
Hari Ahad lepas saya ke Sungai Chongkak.  
Hujan sangat lebat.  
Air sungai besar pulak tu.
Hati2 ye sapa yang mandi2 tu. Nanti lemas.  
Ummi saya sakit leher.  Dia duduk je tengok.
Sayalah yang ambil gambar2 ni. Cantik kan !.  
Nanti Ummi jangan lupa letak dalam blog ye ! 
Lepas tu Ummi cakaplah, gambar2 ni anak saya yang ambil...
(KA Copy sebiji2 cara Adik bercakap hari minggu tu, sambil tangan erat memegang kamera milik KA takut2 terjatuh. He He He)








( Gambar2 diambil sekitar Taman Rekreasi Sungai Chongkak Hulu Langat Selangor )

70 comments:

Mayang ABDUL RAZAK said...

wah cantiknyer.. pandai adik amik gambar.. ada bakat ni..

cHeRyNa PiReS said...

Pandainya anak Ummi tangkap gambar! Aunty di sini sangat geram. Bolehkah dipinjam? :P

kiera'sakura said...

Ya Allah cantiknya sungai tue. dekat pulak kalau nak juntai2 kaki main air

Anum said...

cantiknya pemandangan

kasihredha said...

Pandai adik ambik gambar..ada seni.
Derasnya air sungai tu...hujan kot..kan.

Marsita yahya said...

ololo...pandai anak umi cnap poto..:)

Ratu Hatiku said...

Cantiknya...pandai Adik amk gmbr :)

:: Mrs.Eady :: said...

awesome!!

❤Kamsiah❤ said...

wahhh...kreatinya..berapa umur adik tu..:)

saya tak berani nak mandi sungai musim2 hujan begini...

ummuaidan said...

Wah pandainyer adk amek gambar ...dah mcm expert..untunglah KA .:)

mselim3 said...

oooooo...kat sungai congkak, tpt biasa orang buat kursus tu ...

lieyalatif said...

wah KA dah ade pengganti ni dlm dunia blog...eheheeh...

tapi siyes tau KA cantik2 pic ni...pandai anak KA snap...

MizzTina said...

cntik pulak dia amik gmbr..

Rinna said...

Wahh anak KA tak lama lagi leh jadi blogger laa plak.. yer.

Cantik laa gambar2 yang diambil tuh.. pandai anak KA :)

nur anis said...

adik berbakat ambil gambar..:)

Nieyl said...

Nieyl pun pada awal nyer nak g pangsun...disebabkan hujan nie..x berani nak pegi....

Ira said...

Kreatif jgk adik ni ye.. cantik gambar2 yg adik ambil.. :)

yan's cottage said...

salam KA.....
bestnya pergi sungai congkak....lama betul yan tak kesana dulu selalu je kesana...pandai adik ambil gambar cantik2 semuanya...

aizu's life said...

berpicnic.. mesti best!!
pandai pulak c adik snap yer.. ganti ummi yg sakit leher. hehe
smoga ummi adik cepat sembuh yer..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. comelnya adik..
pandai tangkap gambar ye.. bagus betul :)
KA sila cepat sembuh ye!

Yana Aina said...

wahhh...ada bakat lh adik. cantik2 ^^

Lynn said...

As salam..


Hehe.rasa relaks je auntie tangok gambar yang adik ambil..tenang sikit hati auntie yang gundah gulana nie..

Rai Ourkizuna said...

boleh tahan jugak adik..hehehe..

tak pernah sampai lagi sg congkak ni..

eLL said...

comelnya.......

salah bantal ye KA

rieda_ffya said...

wah KA..adik pandai amik gambar..santik le..

LydSunshine said...

:) potentially jadi blogger la adik. hehehe.

wan nurul hezrina said...

lahhh ingatkan betul2 update entri KA tadik..huhu..lawa2 pic adik shoot.=)kenapa KA sakit leher?salah bantal lagi ek?

bujal X said...

ada bakat~boleh asah lagi tu~~

Jue Jaynee said...

hihikk comel je cara cakap tu

syiela said...

pandai adik ambil gambar.. cantik!

Bicara Kak Noor said...

tahniah utk adik wah terer lah macam KA ja yg ambik gambar semua nya

Masz Sidek said...

cantik.. pandai adik ambil gambar... :) lepas ni adik ambil alih tugas mama.. ambil gambar ye...

ct rahani said...

cantik.. pandai adik amik gambar.. ader bakat jadik photograper nih.. :)

Aishah Jahirah said...

cantik....pandai dia amek pic...:)

anitaare said...

kali terakhir pergi sungai congkak tahun 1986..zaman sekolah dolu2..wow masih deras airnya ye..pandai adik shoot! ^_^

mummy alisha said...

santek... nampak hidup...

Suraya Baharun said...

pandai nye adik ambik gambar...kreatif..suma cantik2...

SURIA AMANDA said...

pandai adik amik gambar..boleh la assist ummi lepas ni..kan?

Dylla Abas said...

hahaha...comel la adik ni...dan gmbr2 yg dia snap semua cantik..pandai dia snap gmbr :)

Mrs Velentine said...

pandainya dia

Ikhwan Suhaimi said...

wahhh ade bakat yang terendam ni... boleh beri galakkan ni :)

Nur farahiza said...

lame tak pergi sg congkak , rindu nak mandi sane

wantie said...

wah cantiknya. pandainya adik ambil gambar. kalau cik T pun tak leh ambik photo cantik cenggini

Kakzakie said...

Pandai adik captured. Cantik auntie pun suka tengok. Bunga pun cantik:)

izan mama mia said...

ada bakat dia ambil gambar nih..

cci said...

cantik gambar.. pandai sungguh anak KA amik gambar ek.. tp seyes.. bab yg last tu.. mesti ade pd semua kanak2 termasuk anak cci.. ngee.. ^_^

hazwan hairy said...

wahh bestnya lama xmandi mnda...cntik gmbr pandai amik! nnti pro blh buat duit..

boni kacak said...

wah..cantiklah gambar2 tu.....

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

cute sgt words dia guna tue
clap clap clap
pandai adik ambik pics cantekkkk!!

Afasz said...

wah sungai congkak ada bunga bunga cntik ek.. last pegi thn 2005 kot.

NM02 said...

kirim salam kat adik

Bui Junaidi said...

KALAU MUSIM PANAS SERONOK MANDI NI..ANAK KA ADA BAKAT LAH..^_^

mama aryan said...

x lama lg adik jd blogger mcm ummi lah ye..pandai amik gambar lak tu cantik2

Qhaifa Nur said...

sungai congkak mmg cantik...
hujan skrg berhati-hatilah....

mselim3 said...

dalam byk2 gambar nie saya suka gambar sungai tu...tenang aje,,kerana aliran air boleh membuatkan kita lupa masalah yang ada...

Liza Razak said...

pandainya adik snap gambar..ada bakat ni :)

hainom OKje said...

Teringin nak tengok empunya blog dan family....

Tihara said...

as salam

dia dah faham dah ummi dia bloger tegar..heheh ..pandai dia snap pic..talented :)

ayut said...

adik ni...dia mesti slalu borak2x gan KA kan..hihihi..best je layan dia ckp :)

ieda said...

cantik kak
pandai amik pic ...
saya dah lama x pergi ulu langgat nie ... zaman saya belajar dulu selalu juga hujung2 minggu kawan2 ajak mandi ;) tapi sya x mandi .. tgk kawan je mandi .. segann ;))

Kasih Salina said...

cantik gambar2 KA..derasnya air sungai tu..takut tengok..

NurSalihah Norman said...

eh eh hulu langat tu kg saya lah heheh lama tak g sana, last g masa kecik2 huhuh.

kay_are said...

sungai congkak memang cantik.. lame dah tak pergi mandi dekat sane

Hazmin Hamudin said...

Ada harapan anak kak KA jadi blogger jugak tu. hehe

Arina Shamsul said...

si adik yg berbakat :)

ummiross said...

cantik gambar2 'Adik' amik tu, ada bakat jadi photographer ni..

C'Jai said...

Heheee..berbakat adik.....menjadi pulak tu gambarnya....bebudak sekarang ni kemain lagi.... anak akak mcam tu la....kita ni dok bimbang je takut kamera terlepas ke bawah..nak dilarang mcm menyekat kemahiran dia pulak kan.....heheeeee

Chic Na said...

cantiknya gambar2 tu. bijak sungguh adik ye. :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

adik pandai amek gambar...cantik

sal ya said...

memang pandai ambik gambar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...