Tabung Masa Depan ...

Monday, November 05, 2012

Bila Yang Dirancang Tak Menjadi Malam Ini

Seharian di pejabat menyiapkan tugasan
Biasalah bila balik dari cuti2an
Bila petang ada sedikit kelapangan
KA usahakan terjah ke laman kawan2

Ingat bila malam ni free2 sikit dan ada masa
Nak sambung habiskan BW laman kawan2 pula
Sayangnyer at home internet connection slow giler
So, tak jadilah pulak plan kita

Sambil bergolek2 atas tilam
Melayan mata yang tak mau pejam2
Walau hari dahpun menjenguk ke malam
Mungkin masih awal, walau diluar suasana kelam

Kalau macam ini memang esok jugalah
Menyambung terjahan yang tak sudah
Harap2  kawan2 semua mengertilah
Mengapa hari ni KA x sempat nak terjah !

Menjawab pertanyaan si Bongsu
'Ummi penting sangat ke blog tu ?'
Bukan masalah penting atau jadi no. 2 ataupun no 1
Cuma apa juapun, blog ni sentiasa dihati Ummi selalu...

InsyaAllah walau lambat atau cepat
Tetap KA akan cuba yang terbaik untuk datang melawat ! 


WITH LUV
KA
09.15PM 05112012

41 comments:

Zana Adieyza said...

xpe, zana faham.. kadang2 zana pun x sempat nak terjah blog kawan2.. kat office bz.. dh sampai rumah banyak pulak komitmen lain.. hehehe..

musim hujan2 ni seronok dpt tido awl kan..

baby comel said...

Ummi penting sgt ke blog tu??
hehe, teman susah senang kita :)

LYAfrina said...

a ah..lya faham sgt apa y KA rasakan tu...

blog bagaikan terapi juga kan..lg2 bila mdapat komen2 mbina y sgt mbantu dlm memantapkan smngt kt

Jna marcello said...

Ummi mmg penting kn blog sikit sbb nty follower ummi rinduu kt ummi :)

Riri Yoorin said...

nite2 KA.. mengjengah ke blog ka ni adalah satu kewajipan .. hehe :)

zulaiha megat said...

terima kasih KA kerana dalam sibuk2 pun komen KA tetap ada kat n3 terbaru saya...

Tihara said...

as salam

haah, seharian tak jenguk blog ada rasa resah jugak..saya penah tinggal blog lama tapi ok je plak sbb ada pkr lain yg lebih utama :)

Aishah Jahirah said...

line malam ni cam semput sket...mgkn sbb ujan kot.blog ttp dihati kan...hihi

Jiwa Lara said...

cam pantun dah KA buat..hehe

Nizam.Ariff said...

walau jauh di mata tapi blog tetap dekat di hati, kan kak?

Dunia Wilma said...

Takpa KA...
Sekarang nie cuaca kurang baik...
Line internet pun memang slow...
Sama jak kita nie KA :-)

eita said...

net sekarang ni memang lembab..tambah2 plok kalu hujan..langsung takde

Evagurl Izma said...

wahh.. blog sentiasa di hati, readers dan followers pun mesti sama kan? ;)

Miss Uya said...

Tharu mmbace.. musim ujan ni wat connection slo kot kak.. sabo je laa

ieda said...

saya punn nyaris2 macam akak nie .. tapi lepas minum tea HL .. segar mata , macam minum kopi ekeke ;)

N.Aima K said...

dah jadi ketagih kan? lpstu jumpa kawan-kawan baru

Pykaa Pdott said...

blog nie tmpat kita curuhkan apa yang trbuku dihati kan . btol tak . hee apa pon pyka dtg sini ea mlawat sis :)

Maisarah Azmi said...

alahai, sama la kite KA..Sarah pun xdapat nk bw sangat, sebab line tenet yang tenat

MystoryPic said...

terjah jangan tak terjah

Ujie said...

Takpe KA, saya pun tak mesti hari2 bw. :-)

Wak Gelas™ said...

blog pon bukanlah hakmilik kekals ummi kann.. ehhhEee

mselim3 said...

kamu semua faham KA , xper kekadang masa aje yg mencemburui.....saya pun sama, cuma blog adalah "hati" kita.Nak buat mcam mana kan dah berkecimpung dalam dunia blog...

Insaallah bahagi2 aje masa kan.
Saya selalu lawat kekawan yg lawat blog saya..sama2 meriah dunia blog sambil membina ukhuwah....

mselim3 said...

kamu semua faham KA , xper kekadang masa aje yg mencemburui.....saya pun sama, cuma blog adalah "hati" kita.Nak buat mcam mana kan dah berkecimpung dalam dunia blog...

Insaallah bahagi2 aje masa kan.
Saya selalu lawat kekawan yg lawat blog saya..sama2 meriah dunia blog sambil membina ukhuwah....

aizu's life said...

stuju!!
org pn rase x tenang gak if x update blog..rs x senang duduk.. pantang ada tenet, msti cek inbox, then view blog sendiri. ehehe..

Yana Aina said...

takpe...slow2 ^^

wan nurul hezrina said...

ala KA takperlah KA..mcm mana nak buek sbb dah tenet slow..mmg bengang jugakkan line tenet slow..tak per perlahan2 terjah kay

syiela said...

hehhehe sweet je bila adik tanya camtu :)

ct rahani said...

x pe KA.. ade masa2 free baru la leh layan blogkan.. :)

Ira said...

xpe KA.. saya pun lmbt terjah KA.. hehe

SURIA AMANDA said...

blog tu penting tp x la sepenting anakanda dalam hidup ummi kan?

Mrs Velentine said...

betul tue MV akan update entry bila semua yg komen MV dah balas kunjungan

Nur farahiza said...

saya akan sentiase trjah KA

izan mama mia said...

hihih..kiut pertanyaan anak tuu....

mama aryan said...

biasalah KA..tetengah bizi x sempat nak terjah kawan2 mcm saya jugak la hehe..blog ni penting dpt tau cerita kawan2 kan KA

hainom OKje said...

Amat amat setuju...

ayut said...

xpe..klu 24jam ngadap blog mmg xabis kot..hihihi..waktu lpang kite layan...klu ada lg penting dulukan :)

Kasih Salina said...

betol cakap KA tu..walaupun lambat tetap akan terjah juga blog kawan2..rasa bersalah sgt2 kalo lambat BW, tapi masa memang cemburu dgn kita..kalo sy lebih suka layan blog lagi dari melayan FB..

C'Jai said...

Akak pun sama la KA..ada mase2 takdan nk kejar ziarah ke umh kengkawan....bila dah ada masa menjengok, tengok2 byk dah n3 dorang yg akak ketinggalan.... takpe slow2....dahulukan mna yg lebih utama dahulu....

9n0L4 said...

hehe. nnt anak pun buat blog satu. :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

xper kak...slow2 k

sal ya said...

takpe2. sama la kita KA. blog ni tmpt kita ceritakan apa yang terlintas dalam kepala kan? perkongsian bersama dan utk tatapan mereka dikemudian hari.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...