Tabung Masa Depan ...

Tuesday, November 06, 2012

Bionic Leg Man Climbs Skyscraper, Tahniah !

Tabik spring KA pada dia ni!.  Belajar sesuatu dari cerita ini.  Jangan sekali2 jadikan kekurangan kita, sebagai satu alasan untuk tidak boleh berjaya dalam apa jua pun.  Buktinyer yang ini .............................


 
A 31-year-old amputee has made history, becoming the first person to climb 103 floors of one of the world's tallest skyscrapers with a bionic leg.

Zac Vawter was wearing a prosthetic leg controlled by his mind when he participated in SkyRise Chicago. 

The charity event raises funds for the Rehabilitation Institute of Chicago.

The event marked the bionic leg's first test in the public eye.

As Mr Vawter thought about climbing stairs, the motors, chains and belts in his leg synchronized the movements of its ankle and knee. Researchers cheered him on and noted the smart leg's performance.

Institute officials say the leg and its climber held up "fantastically".

Mr Vawter finished the climb in about 45 minutes.


31 comments:

Jiwa Lara said...

wah! respect la sma dy..kta yg smpurna nie pun blum tntu dpt buat..

mamyharraz said...

beraninya dia!
kita yg tengok ni pulak seram sejuk ngeri hehe

wantie said...

fuh.. gayatnya. kalau t bagi berpuluh juta pun tak berani KA oi...

Mrs Velentine said...

jangan jadikan kecacatan sebagai 1 kelemahan

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. sheila baru nak pergi skyscraper! heee. bestnya naik tinggi! wahhhh record baru la. bagus betul :)

eda_ej said...

huhuu... org macam kite pon belom tentu boleh buat kan..

Aishah Jahirah said...

teringat cite bionik....erm yg sempurna pn xmcm tu...

cHeRyNa PiReS said...

Ok KA. Sori. Sha kena komen cepat sbb Sha takut ketinggian dan berimaginasi kuat jd tak boleh bayangkan!

mama aryan said...

betul tu..kekurangan tu bukanlah kelemahan..baguslah dia tu,kita yg sempurna belum tentu nak buat mcm dia buat tu

Cinta Misteri said...

Haha...beraninya...
Actualy CiM pun bionic jg sbb dlm kaki ada besi kekal. Nakal sgt lah katakan. Tp, tk berani nk wall climb mcm tu.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Hebat-hebat..

kay_are said...

yang penting jangan putus asa kan.. mesti leh berjaya.. kagum2

Ira said...

gayatnye tgk tmpt dia berdiri tu... apa2 pun tahniah kpd Zac Vawter dan saintis yg mencipta bionic leg utknya. Hebatnya ciptaan Allah..

Nur farahiza said...

kaki dye mesti yang mahal punye kan ,

SURIA AMANDA said...

mana ada kemahuan...di situ ada kejayaan...wow..awesome.

Noor said...

wah..hebatnya dia..

Arina Shamsul said...

dimana ada kemahuan disitu ada jalan :)
dimana ada usaha disitu ada kejayaan ..:)

❤Kamsiah❤ said...

hendak seribu daya..tak hendak beribu alasan...

Dunia Wilma said...

Wah...Kita patut contohi semangat dia kan :-)

ummiross said...

ummi pun respect, kuat semangat dia..

Mishter Izwän said...

wah hebat nye dia. even OKU tp semangat kental :)

ALoNa CintamaniszLite said...

hendak 1000 daya...

eii..gayatnya..hehe

Haryati Faizal said...

hebatnye dia....

C'Jai said...

Disebalik kekurangan pasti ada kelebihan...

adyna said...

hendak seribu daya kan.. :)

MaMa Rey said...

betul mana ada kemahuan dsitu ada kejayaan..kekurangan bukannya satu penghalang untuk mencapai sesuatu..tabik kat dia

hazwan hairy said...

woo mmg xla..haha..or brni ja mampu buat..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

gayattt

syiela said...

wah.. hebat.. kita yg sempurna ni pun belum tentu lagi

sal ya said...

aduh... gayat pulak kalau berdiri atas cermin yg macam tu.

ayut said...

ha...aritu ada nmpk lelaki omputih ni..mcm dia ye jgk ni.nmpk kat kl sentral..hihihi..btul ke dia...kkurangan tak menjamin kita akn trus mundur :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...