Tabung Masa Depan ...

Wednesday, November 14, 2012

So Touching For KA Too!


Thai Pantene television commercial. Its simply brilliant. 
The story of a deaf and mute girl who learns to play the violin against all odds. 
One of the most touching advertisements I've seen in a long, long time.

Mungkin ramai yang dah tengok. Tapi tetap KA nak share juga.
Ada sesuatu yang sangat2 bermakna
Walau dibuat dalam bentuk iklan sedemikian rupa!
Berusahalah pasti kita akan berjaya
Dan janganlah ada sifat berhasad dengki juga!


Be yourself !
You don't have to be like others untuk berjaya ! 
Kekurangan itu sebenarnyer adalah kelebihan kita,
Percayalah!

30 comments:

Mrs Velentine said...

terima kekurangan dlm diri kita dan jadikan pembakar semangat utk terus berjaya

Sheila Salim said...

Assalamualaikum..
ada ke iklan ni? sheila macam tak pernah tengok je. hehehe.

Anum said...

betul2

Jna marcello said...

nice startmnt KA kekurangan adelah kelebihan kita..
wlau bnyk mna pun kekurangan kita harus kita bersyukur sbb masih ramai lagi yg tidak bernasib baik seperti kita... Syukur Alhamdulillah ;)

intanfirdaus247 said...

Salam KA, Salam singgah dan salam perkenalan dari saya Intan..betul kata awak tu...kena jadi diri sendiri

Knor said...

SETUJU JUGA..

SALAM MAAL HIJRAH KA

wantie said...

Bersyukur dengan kesempurnaan yang Allah anugerahkan untuk saya.

boni kacak said...

sangat2 setuju..kekurangan itulah sebenarnya kelebihan buat kita... ktia je yang tak sedar..

Kazman / Sue said...

bagus di tanam dalam jiwa ketika kita bekerja ni....

Kak Izan said...

sedar diri atas kelemahan sendiri... cari kekuatan diri.. insyaAllah.. semuanya akan menjadi..

Ratu Hatiku said...

Setuju dengan KA

izan mama mia said...

yes..setuju juga !!

AHMAD AFIQ said...

i dont want to be like others. but seem that ive been like them. hmmmm

adyna said...

Biar kita sentiasa merendahkan diri ;)

QasehnyaRania said...

kekurangan dlm diri ibarat kelebihan kita..
muhasabah diri..

Anak Pak Muin said...

"why we are different from others?"

"why do we need to be like others?"

this is just brilliant!

mama aryan said...

sgt setuju..salam maal hijrah KA

Papa Mifz said...

sangat bersetuju...:)

Maria Menado~ said...

betul. =) terima diri kita seadanya..

shar90 said...

kekurangan blh dijadikan kelebihan... hee

ct kektus said...

:)

ieja amieja said...

betul tu..jgn jadikan kekurangan diri sebagai penghalang utk berjaya sebaliknya jdkan pemangkin dan lbh berusaha..

Raudzah Zahari said...

Salute to those yang sentiasa bangkit even sedar akan kekurangan diri...Salam Maal Hijrah KA..

ummiross said...

Wow!!, iklan yang hebat dan menyentuh hati.

Kasih Salina said...

salam Maal hijrah buat KA..sori KA, tak tgk habis video nih..lambat sangat loading..

baby comel said...

First time tengok & yeah sgt menyentuh hati..
Setiap org punya kekuatan & kelebihan sendiri, yg penting mcm kak KA cakap pls jangan la hasad dengki & khianat kan..
Thanks kak KA, Salam Maal Hijrah

anitaare said...

Salam Maal Hijrah KA

man said...

terima lah seadanya diri kita dan jgn berdengki rezeki org ln..hehe

Si Matatajam said...

Bersyukur dengan kelebihan diri sendiri

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

xkeluar la pulok video tuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...