Tabung Masa Depan ...

Monday, December 17, 2012

Alkisah Cuti2 Part 3

Perkelahan Keluarga Di Air Terjun Jeram Linang & Bila Along Jadi Hero Penyelamat

Sempat juga waktu balik kampung En. Hubby, KA dan in laws(belah En. Hubby) berkonvoi 3 kereta ke tempat perkelahan di Air Terjun Jeram Linang, Kelantan. Share gambar2.  Tak larat dah KA nak susun letak ikut mana dulu yang disnap.  Hentam sajelah, Apapun.....Layan ajelah ye! (MAAF GAMBAR2 BANYAK SIKIT !. JGN MUNTAH SUDAHLAH ....)




















Budak2 kecik mandi2 kat bawah aje. Geng2 yang besar sikit mandi jauh di atas.  Tengah seronok2 diaorang mandi2, tiba2 anak2 buah KA datang dan bercerita tentang Along yang dah jadi penyelamat.  Rupa2nyer di atas tadi, ada seorang  anak muda yang hampir2 lemas.  Mulanyer, semua ingatkan beliau hanya bergurau saja.  Tapi bila Along tengok keadaan ini, terus dia terjun dan menyelamatkan budak muda tadi.  Alkisahnyer, kata orang2 kat sini, memang ada kisah2 orang lemas yang menurut ceritanyer, biasanyer mangsa akan rasa seperti kaki mereka ditarik oleh seseorang.  Nasib baik kali ini tak ada apa2 , dan budak muda itu selamat. Syukur Alhamdullilah!


ALONG  YANG JADI HERO PENYELAMAT HARI TU, DI APIT KAKAK2 SEPUPU !
Hampir senja baru kami semua berangkat pulang.  
Tanpa sedar sebenarnyer ada yang turut menumpang pulang. Dan malamnyer ada sesuatu yang berlaku.........................!

Yang ini KA akan ceritakan di next N3 ye.  Tengah cari kekuatan semangat nak bercerita ni. Amin2!

53 comments:

Anum said...

bestnya... seronok2

Knor said...

al kisahnya ye..seram sejuk je..hutan byk le benda halusnya..tahniah kat along kerana jadi hero..

intanfirdaus247 said...

kak Ka, Jeram linang tu kat machang kan kan?

Cik Awin said...

sonoknya kak...g picnic ramai2...

onlajer said...

siap ada buffet set lagi perkelahan ini memang betul2 meriah.

Mira Adzlia said...

bestnye bkelah..lama dah xgi bkelah...huhu

LydSunshine said...

Makanan yg dibawa tu mmg marveles. Lepas penat mandi, makan. Pastu makan lagi.

Alamakkk... ye ke ada benda mengikut? Huhu.. Seramnya.

Ira said...

Salam KA,
Wah.. dah part 3 da.. baru nk baca ni. Seronoknya mandi air terjun.
Bagusnya along jd penyelamat, alhamdulillah, dua2 selamat.. syukur..

Riedaffya ibrahim said...

seronok mandi air terjun..ape yg berlaku malam tu..suspen je...

NM03 said...

KA,

ore kelate ko?

last saya ke jeram linang tu masa saya darjah 6 tahun 1990. lama giler kan...


byk memori kat jeram linang tu. nyawa saya hampir tergadai di sana.

owh... ngeri!

Kakizan Omar said...

syukur alhamdulillah.. :D

hainom OKje said...

Seronok kalau ada ipar duai yg sekepala ni!

❤Kamsiah❤ said...

walau saya berasal dari sana,dan tak jauh dari kg saya..tp tak pernah kesana hehe..

baby comel said...

Serammnya baca penghujung ayat tu. Ada yg turut menumpang pulang..
Alhamdulillah xjadi pape..

ayut said...

menumpang pulang...adehhh...menyeramkan...

aimaniman said...

Seronoknya bercuti... yg paling suka anak2 la kan.. rumah emak x da tempat best, rumah mil ada la juga gua .. cantik, pernah pergi dulu tapi la ni ada anak kevik takut nak bawa.. sama ler.. takut ada yg 'menumpang' seronok..l

Kakzakie said...

Negri juga bila KA kata ada yg hampir lemas. Tahniah buat along.

Ikut balik lagilah buat kakak takut.

iiima ❥ said...

tumpang pulang??grr cm seram jerrr...
cpt2 smbg citee

P.A. said...

apakah yg terjadi ye KA?? xsabaq nk baca next part lak nie..

Ratu Hatiku said...

Bestnya..saya suka mandi air terjun lagi dr laut... :D
Alamak ngerinya dengar ada yang tumpang pulang...jeng..jeng..jeng...

mummy alisha said...

banyaknyer makanan... hehe..

Wak Gelas™ said...

ammvoii sonoknyer mandi berendam membasah tuuu.. uhHuuuu, tahniahla dpt bersama2 keluarga bersukaria..

Rai Ourkizuna said...

bergendang perut saya tengok himpunan makanan..hahaha..

dah lama tak pergi ke air terjun. maklum ada anak kecik..tak berani nak bawak..

mama aryan said...

salam KA..wah bestnya bercuti,meriah makanan.

apa yg mengikut pulang tu? tak sabar nak tau ni..rasa seram pun ado nih

kiera'sakura said...

mcm tmpt kira pegi aktiviti masa PLKN dlu lah KA!!! :D

tempat tue keras agaknya dan sebab balik senja kot huuuu

Mrs Velentine said...

alhamdulillah semua selamat..wah along hensemlah

ANIM said...

tak pernah tau air terjun ni, next time kalau ke kelantan boleh terjah

TiranaAduka said...

salam sis KA
Seronoknya..nak join leh lain kali

BERT said...

besnye g coti2 :)

outbound malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Saat terjatuh, jangan lupa bahwa engkau pernah berdiri;Saat berduka,jangan lupa bahwa engkau pernah bahagia.Bangunlah,kamu pasti bisa.

Mrs Lurve said...

bestnya....weekend lepas pun pegi picnic jgk!!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah meriah..bestnyerrr nengok

Daddy Ziyyad said...

Cantik juga air terjun nya...

Syukur tak lemas budak tu....alhamdullilah...

Mahkluk halus ni mmg habitat dia di kawasan hutan2 macam ni....so maybe boring duduk hutan, tu yg dia menumpang keluar jap...ekekekee

wantie said...

amboi meriahnya bermandi manda. makanan tu banyaknya. kalau tak habis. bak mai sini sikit. kikikik..

apa? ada yang tumpang balik. jeng jeng jeng...

Miss N @ Nadia said...

Woww seronoknya, dah lama tak pergi sungai

mamyharraz said...

bestnya berkelah.

apa citer misteri tu..jgn lupa share tau ;)

yan's cottage said...

bestnya....mandi manda kat lata....

Ros said...

Assalamualaikum KA,

Bestnya mandi air terjun....tapi yang tak bestnya ada yang menumpang balik pulak...apa tu KA..?seram lah Kak Ros..

mama maman aka yana said...

wah.. zaman muda2 jew gisana.. dah bertahun dah tak jejak.. kikiki

deq's qienz said...

syioknya g kelahhhh

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

sedapnyer tgk jambu air tu
sedap mkn letak serbuk asam or kuah rojak mak bee
meleleh ayaq lioq dok bayang ni ngeee

ct rahani said...

beshnya mandi manda kat air terjun.. tp musim2 hujan nih x berani la.. takut klu jadik fenomena air pasang.. mintak dijauhkan.. Amin..

macam seram jer.. x sabar nk tunggu citer KA seterusnya.. :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

syioknya tp sni bahaya.. wabak kencing tikus..

apakah itu..seram plak rasa.,

ummiross said...

Wow!!!, seronoklah berkelah ramai-ramai..

Amanda Suria said...

amboi...tetamu tak diundang pun mengikut....tetamu baik ke x baik ni KA..

Haryati Faizal said...

seronok sbb ramai yg bertandang so dia pun nak ikut balik sekali hihi... takut gak...lg pulak kalau ada anak kecik...

Nur-nba said...

Seronoknya berkelah.. Mujurlah Along ada jadi penyelamat.. Apa yang menumpang tu kak?

sal ya said...

yang menumpang tu tak tahan tu...

Maria Menado~ said...

wah danger ni kalau part ikot ikot ni.. seram.

ALoNa CintamaniszLite said...

Dah lama tak mandi sungai walaupun dh gi pun kawasan perkelahan, haha..
Manataknya...cuaca gelap jer..bahaya sebab dh penah sekali cuaca masih cerah tetiba air besar tetiba datang...air tu kaler itam lak tu..
Mujur semua sempat melarikan diri ke atas tebing sungai..

Mayang ABDUL RAZAK said...

alhamdullilah selamat pemuda tu ... tq along.. comeinyer along..

hazwan hairy said...

tetba teringat msa lemas dulu2 smpai skrg fobia ngn air..haha....alhmdulillah mulia tu bila dh tlg org..

Fiza Rahman said...

Meriahnya. Dah lama tak mandi sungai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...