Tabung Masa Depan ...

Monday, December 03, 2012

Kerana Mu Farizal, Cinta Dah Beralih Arah !

Belum terlambat rasanya, nak ucapkan syabas dan tahniah pada pasukan HARIMAU MALAYA atas kejayaan mengalahkan Sang Garuda Indonesia 2 -0 Sabtu lalu.  Hampir hilang suara KA menyokong hingga ke akhir perlawanan.

Dan dalam banyak2 pemain tu, KA tabik spring pada si penjaga gawang kita Mohd Farizal Marlias.  Terbaiklah!.  Alamak minat pada Si Apek dan beralih arah pada dia lah pulak.  Apapun moga HARIMAU MALAYA terus gagah  mempertahankan kejuaraannya ye !

Nak share sikit tentang Mohd Farizal Marlias ini.

Mohd Farizal Marlias (lahir pada 29 Jun, 1986) merupakan pemain bola sepak Malaysia yang bermain sebagai penjaga gol. Dia merupakan anggota pasukan bola sepak kebangsaan Malaysia dan pasukan bawah 23 tahun Malaysia.

Pada Piala AFF Suzuki 2008, Farizal dipilih sebagai penjaga gol nombor tiga Malaysia menggantikan Badrulzaman Abdul Halim yang tercedera sebelum kejohanan.

Selepas perlantikan K. Rajagopal sebagai jurulatih Malaysia, Farizal menjadi pilihan pertama untuk mengawal gawang Malaysia.

( DARI GOOGLE )
Maklumat peribadi
Nama penuh Mohd Farizal Marlias
Tarikh lahir 29 Jun 1986 (umur 26)
Tempat lahir Pahang, Malaysia
Tinggi 1.78 m (5 ka 1018 in)
Posisi permainan Penjaga gol
Maklumat kelab
Kelab terkini Negeri Sembilan
Nombor 25
Kerjaya senior*
Tahun Pasukan Kmncln (Gol)
2006-2008
2009-2011
2011-
Shahzan Muda
Perlis
Negeri Sembilan


Pasukan kebangsaan
2007-
2008-
Malaysia B-23
Malaysia
2 (0)
6 (0)

* Kemunculan kelab senior dan gol dikira untuk liga tempatan sahaja dan betul sehingga December 4, 2008.
† Kemunculan (Gol).
‡ Kaps pasukan kebangsaan dan gol betul sehingga November 14, 2009
Info Dari Sini

( N3 AUTO PUBLISH )

41 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. dah agak dah mesti ada cinta beralih arah. al-maklumlah apex tak hot lagi. hihihi. apapepun hope Harimau Malaya terus maju dan sukses! :)

Mrs Velentine said...

MV mmgg suka dia Dr Apek

Knor said...

tahniahlah pada pemain malaysia tempoh hari..sebenarnya tak tau nak komen apa mengenai bola...heheh

hari tu ckp dgn anak..kalau malysia satu gol..potong jari mama ni satu..sekalinya dua..masih lgi kekal lima jari..

Amanda Suria said...

suka ngan ketangkasan dia hari tu...tahniah to pasukan Malaysia..

Kakizan Omar said...

alamak KA.. ingatkan kita jer.. hihihihi..bukan apa si apek tengah dilamun semangat nak kahwin... :D

Cik Anis said...

hebat2 blake keeper malaysia :)

fiza said...

Beralih arah yer...tak setia tau...ekekeke...

LydSunshine said...

Org pahang ke dia ni? Heheh. Takpe la ganti KFC. KFC tgh bizi nak kawen tu.

Teratak Hami said...

KA, KA ... tak setia tul .. hehe. Tengok tajuk n3 pun dah gempak.

Nur farahiza said...

muda lagi , too yang suke beralih arah too

Nur farahiza said...

muda lagi , too yang suke beralih arah too

♥ Wina ♥ said...

wina x kenal sgt pemain bola nie..apex je la kenal sbb banyak cerita pasal dia

aku HaniAsyira said...

tinggi jugak dia ni

Chic Na said...

curang ye KA. huhu.. terbaik gak farizal ni.

ieda said...

kita tetap ngan APEX kak ekek ;)

Mr. Firdaus Windey said...

wahh.. tak setia la korang ni.. :p

anyway bagus la K.Rajagopal guna Farizal. Membuktikan kita ada back up goalkeeper yang setanding.

eita said...

dasat ni asik beralih arah je cinta tu

ALoNa CintamaniszLite said...

bangga jugak anak pahang ni KA, hehe..
Tp dia ni tu laa satu..penah kena tangkap khalwat kan september aritu. Tpi dia ngaku salah...dan bgtau takkan buat lagi perkara ini dan bgtau akan berkahwin ngan pempuan tu.

Walau apa pun...hal peribadi dia takleh dicampur aduk ngan kerjaya sebagai penjaga gawang kebangsaan. Dia menjaga pintu gawang ngan baik adalah sangat bermakna bg rakyat malaysia..

Raudzah Zahari said...

KA kita pun suke dia tau..muka dia ni muka kesian..kdg-kdg risau tengok dia macam nervous aje..good luck to him anyway..

MystoryPic said...

alololo... kesian apek

boni kacak said...

apek pun dah nak kahwin dah, agaknya tu pun jadi salah satu sebab cinta beralih arah tu.hahahahaa :P

Kasih Salina said...

haha..ingatkan siapa yg beralih arah..apex kepala dia dah pusing, mesti ingat nak nikah jer tu..tak lojik kalo kita nak nikah tak kan mempengaruhi emosi org tu..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

abg farizal ni tunjukkan kesungguhan... tahniah.

Shasha Yacob said...

saya pun terkiut jatuh cinta dah. huoihuoii

adyna said...

hehhe btl ka saya pun dah minat kat farizal nie

Marya Yusof said...

As salam KA,

Harap2 kekal & tiada artis yang mengacau! hehehehe...

Riedaffya ibrahim said...

sejak HM menanh mlm tu..nma farizal ni mmg meletop....fuyoo..ape pun tahniah..

Nursaila Norman said...

jom,jom beralih arah..ehehehe..tp mmg patut beralih arah pun..boleh tahan performance dia ;)

MizzTina said...

hurmmm, xminat mana² keeper termasuk apek..hehe.. btw, dia ni ada kes, so mcm xbrape nk berkenan.. btw, abg dia ada keje satu tmpt dgn sy..

eLL said...

baguslah, ada dua tiga orang yang boleh ganti. kalau sorang nanti susah jgak kan

syiela said...

mmg ramai yg dah beralih arah.. apapun gud luck harimau malaya

aizu's life said...

alamak, sedihnya.. cinta beralih arah la ni ea.. heheh..
*tetibe minat kat wan zack haikal.. hihi

Suraya Baharun said...

saya minat ngan cara permainan mahali...memang terbaik la...semoga harimau malaya mara ke final...

Mira Adzlia said...

& secara tibe2 juge sy suke dier..hihi

kiera'sakura said...

akhirnya ada jugak penganti apek ihihi

Shasha Yacob said...

saya akan beralih arah. haha. ensom kan. pandai tankap bola lagi tuh. hamboii terlebih suda

siti fatimah said...

ensem budaknya. kikikik...

mesti pas ni ramai yg dok sok sek sok sek ttg dia.

mama aryan said...

ok jugak dia jd keeper..apek kena berehat dulu sampai lepas kawin kot

IntaNBerliaN said...

samalah lita ka... hihii

aku HaniAsyira said...

peralihan mula berlaku.. =)

HARIMAU MALAYA said...

Tahniah Harimau Malaya...berikan sokongan anda kepada Team Malaysia di blog saya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...