Tabung Masa Depan ...

Thursday, December 20, 2012

Ular Apa ....Ular Bulu.....Eh2 Ranting Kayu !

Ingat tak majlis kenduri Aqiqah yag KA ceritakan hari tu.  Memang meriah, apalagi dengan kehadiran kanak2 kecil kan. Kecoh & hebohnyer tak payah cakaplah !


Yang lucunyer tengah dok kita mak2 budak ni bercerita, tiba2 seorang dari my niece yang baru masuk tadika tu datang sambil menjerit2.

She :  Ada ular, ada ular Mak Ngah !

KA :  Kat mana ?

She : Kat bunga2 tu !

KA:  Pergi tengok cepat, bahaya tu..

Cousin KA :  Mana ular tu!

She :  Tu ha ........ Ular.... Ular.....Ular Bulu

KA :  Ular apa ?

She :  Ular Bulu

KA :   Ha Ha Ha... bukan Ular Bulu lah tu, Ulat Bulu !

( Selepas diperiksa )

Cousin KA : Ulat bulu pun bukan lah, yang tu ranting kayu aje ! Macam2lah budak2 ni

Semua :   Ha Ha Ha

31 comments:

sHaRiNa eLyaNa said...

la..rupanya heheh..

sHaRiNa eLyaNa said...

done churp2

BERT said...

salah tengok la tu kak hehe

intanfirdaus247 said...

heheh..dak2 kiut nih memamng tau

una imana said...

salah tafsir..^_^

Ira said...

hehe.. mesti semua cuak jek..

suka suka said...

Kanak2 he he begitulah adanya..hari2 makan ketam..rupa2nya makan kentang..

azievee said...

khik2...macam-macam budak2 nie buat kita tersenyum jek...

kiera'sakura said...

nasib semua pun tak lari keluar lintang pukang hihihihi

Mrs Velentine said...

hahaha

Haryati Faizal said...

hahahaha...lawaklah...

mama aryan said...

hahahaha..tumpang gelak

:: Mrs.Eady :: said...

hehehee...

m.u.l.a.n said...

macam2 kalo dah ramai2 ni kan.. tapi seronok..

Kakizan Omar said...

wat gabra jer... hush... :D

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hahaha kelakar la

Chekgu Azrine said...

hehe..kompius..

ieda said...

ekekek kelakor ..

mcm mlm tadi saya naik motor ngan ummi ke kedai , tetiba nampak benda menjalor warna itam .. sekali bila dekat bergerak lak .. upenya tali lembu yg masuk dlm hutan sebelah ..

adehhh berderau jantung nie ! ;)

faraherda.razalan said...

hehehehe...budak-budak klu dilayan mmg sonok. Heee~

maszmadi said...

hahahahahahaha..... mesti sweet memori bila besar 'she' tu nanti kan.....

Cikgu Ma said...

eee..naseb x derr..kalo saya fengsan kalo bab2 ulat ni...

MulutPayau said...

Hahaha...memang kelakar..layan budak2 memang menyeronokkan...

Chic Na said...

haha.. mesti kiut je muka dia time tu. :)

Amanda Suria said...

ANAK2 JUJUR...SEBUT APA JER TERLINTAS...

Akmar AT said...

happy nya semua orang dalam gambar tu

shasha yacob said...

hahaha, comel. ular bulu yee. pun boleh hahah

boni kacak said...

hahahaha.. Ular bulu?? lepas tu ranting kayu je rupa2nya..hahahaha

hnahdy said...

ular? mau x gelabah.hehe

TiranaAduka said...

hehe

mselim3 said...

heheheh...huhuhuuu terhibur seketika. Macam2 aje...heheh

CeqGu said...

hehehe lucunya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...