Tabung Masa Depan ...

Saturday, December 29, 2012

Kate Middleton Lagi ! Kisah Hidung Lah Pulak

Kate Middleton’s nose tops list of most requested cosmetic surgery procedures in 2012

The Duchess of Cambridge beat Cheryl Cole and Myleene Klass to become the celebrity most women want to look like.


The Duchess of Cambridge’s nose is the body part most women want, according to new figures.

Kate Middleton topped the list of the most requested cosmetic surgery procedures for the second year running. Requests for Prince William’s pregnant wife's nose have treble in the past year, according to figures released by the Transform Cosmetic Surgery Group.



Cheryl Cole’s dimpled cheeks and Myleene Klass’ chin were the second and third most requested body parts in 2012.  Rosie Huntington-Whiteley’s eyes and Nicole Scherzinger’s killer pout made up the top five most wanted cosmetic surgery procedures.


Apapun for KA, bersyukur ajelah atas apa yang telah dianugerahkan Allah swt pada kita kan. Tak perlulah nak ubah apa2, betul tak !


Source : uklifestyle.yahoo


Congrat to Khairul Fahmi & Isteri !


  
Sama cantik sama padan, moga segala kontroversi berakhir dengan perkahwinan ini !  Apapun tahniah buat mereka berdua ye.
 

National goalkeeper Khairul Fahmi Che Mat, 23, ended his bachelorhood when he tied the knot with model and entrepreneur Nur Eilunie Natasha Nazri, 21, Friday.

The marriage was solemnised by Pasir Pekan Mosque imam Abdul Ghani Abdul Mutalib at the bride's house in Pasir Pekan here, this morning.

Clad in light yellow baju Melayu, Khairul Fahmi or Apek presented a dowry of RM19,000 and seven trays of bridal gifts while Nur Eilunie reciprocated with seven trays of gifts.

Besides families of the bride and groom, about 2,000 guests and fans were present at the ceremony.

Speaking to reporters after the ceremony, Khairul Fahmi admitted that he was very nervous when he uttered the 'akad nikah', but was glad that the ceremony went without a hitch.

Berita Dari Sini

Selamat berbahagia  buat Apek & Leuniey !

Friday, December 28, 2012

Separuh KA adalah KAMU !

Salam JUMAAT untuk semua ye!.
Dalam waktu yang very limited untuk berblog ini,
KA nak ambil kesempatan tujukan lagu ini untuk semua yang masih sudi singgah ke laman.
Walaupun KA masih bercuti2 lagi.
Masa untuk blog sangat2 terhad.
Jenguk balas jejak pun tak cukup masa.
 In Shaa Allah andai ada kelapangan masa , KA akan singgah balik perlahan2 ye macam biasa !. Kerana separuh dari KA adalah blog & kawan2 semua.

Suka dengan lirik lagu ini sebenarnyer.

gi
kisah lama yang terulang kembali
kau terluka lagi
Dari cinta rumit yang kau jalani

Aku ingin kau merasa
kamu mengerti aku mengerti kamu
aku ingin kau sadari
Cintamu bukanlah dia

Dengar laraku
Suara hati ini memanggil namamu
Karena separuh aku dirimu

Ku ada di sini
Pahamilah kau tak pernah sendiri
Karena aku selalu
Didekatmu saat engkau terjatuh

Dengar laraku
Suara hati ini memanggil namamu
Karena separuh aku
menyentuh laramu
Semua lukamu telah menjadi milikku
karena separuh aku dirimu


Dan terjadi lagi kisah lama yang terulang kembali
Kau terluka lagi dari cinta rumit yang kau jalani
Aku ingin kau merasa kamu mengerti aku mengerti kamu
Aku ingin kau sadari cintamu bukanlah dia
*courtesy of LirikLaguIndonesia.Net
Dengar laraku, suara hati ini memanggil namamu
Karena separuh aku dirimu
Ku ada di sini, pahamilah kau tak pernah sendiri
Karena aku selalu di dekatmu saat engkau terjatuh
Aku ingin kau merasa kamu mengerti aku mengerti kamu
Aku ingin kau pahami cintamu bukanlah dia

Dengar laraku, suara hati ini memanggil namamu
Karena separuh aku dirimu
Dengar laraku, suara hati ini memanggil namamu
Karena separuh aku, menyentuh laramu
Semua lukamu telah menjadi milikku
Karena separuh aku dirimu


Thursday, December 27, 2012

Kisah Teladan - Raya Si Anak Kecil

Sebak membaca kisah ini.  Betapa mulianyer Baginda Rasulullah SAW !

Suatu ketika di Hari Raya, Sewaktu Rasulullah hendak pergi ke masjid, Baginda mendapati seorang anak yang masih kecil sedang menangis di sebuah sudut jalan. Rasulullah yang sangat berhati lembut dan penyayang kemudian mendatangi anak kecil tersebut, lalu bertanya kepadanya : "Wahai anak, hari ini semua orang sedang bergembira dengan datangnya Hari Raya Idul Fitri, tetapi kamu terlihat menangis seorang diri disini, apa yang terjadi?"

Anak kecil itu menjawab: Aku sedih, teman-temanku semua bergembira dengan ibu dan ayah mereka, mereka memakai baju baru dan perhiasan baru, sedangkan orang tuaku telah bercerai, ibuku menikah dengan orang lain, ayah tiriku tidak peduli denganku. Dan aku tidak mungkin dapat membeli baju baru.
Rasulullah kemudian tersenyum haru, lantas memeluk anak kecil tersebut dengan penuh kasih, bagaikan anak Baginda sendiri. Setelah itu Rasulullah berkata padanya : Wahai anak kecil yang dikasihi Allah, maukah jika engkau menjadi anakku, aku menjadi ayahmu, dan Aisyah menjadi ibumu?.

Dengan terharu dan senyum yang tidak dapat terlukisakan, anak itu kemudian memeluk Rasulullah dengan erat, air matanya mengalir karena merasakan kebaikan dan kasih sayang Rasulullah kepada dirinya.

Rasulullah kemudian menggendong anak kecil itu dan membawa ke rumah, kemudian menyerahkannya kepada Sayidatina Aisyah untuk dimandikan. Maka beberapa saat kemudian, si anak kecil yang sebelumnya dekil, kotor, bau dan berantakan itu berubah menjadi bagaikan bidadari kecil yang harum dan cantik.

Begitulah kasih sayang Baginda Rasulullah SAW, sanggup mengasihi dan menghibur orang lain demi kebahagiannya. Baginda sangat sayang terutama kepada anak-anak yang masih belum ada dosa. Marilah kita berusaha meneladani akhlak Rasulullah yang sungguh agung, yaitu salah satunya dengan berkasih sayang sesama manusia. 


 
( N3 AUTO PUBLISH )

Wednesday, December 26, 2012

10 Of The Best Duvet Covers & Bedspreads

KA memang suka3 !

Pretty, sumptuous or quirky, give your bedroom the wow factor with our pick of this season’s best duvet covers and bedspreads.

Kissing robins duvet set


Marilou throw with pom-poms


Cadiz duvet cover


Mia throw


Kareen bed linen in gold


Horrockses Martha duvet cover


Snurk Twirre duvet cover


‘All of a flutter’ duvet cover


Flamingo duvet set


Bali double duvet cover

 Tapi, seriously KA paling suka 
"Horrockses Martha duvet cover"
Uols pulak yang mana ???? 


( N3 AUTO  PUBLISH )

Tuesday, December 25, 2012

Sweetnyer Bola & Cinta Apek & Leuniey

Doakan yang baik2 ajelah ye !
Walau penuh kontroversinyer
Kita harus lah terima
Ini dah ketentuan & jodoh mereka


Video ni pun sweet juga
Moga Apek terus cemerlang dalam karier bolanyer
Selepas dah jadi suami nanti ye !

BerCuti2 Di Hari Krismas

Yang penting hari ini 25 Disember, 2012, kita semua cuti2 ye. Di raikan pada tarikh yang sama saban tahun Hari Krismas atau Hari Natal disambut oleh para penganut Agama Kristian sahaja.

Layan jugaklah cartoon2 Barbie ni sesekali. He He He



Selamat bercuti !

( N3 AUTO PUBLISH )

Monday, December 24, 2012

All About Of Kate Middleton

Janganlah ada yang kata boringnyer, asyik cerita pasal si Kate ni aje. KA saje2 suka share this. He He He

Catherine, Duchess of Cambridge (Catherine Elizabeth "Kate"; née Middleton; born 9 January 1982),[1] is the wife of Prince William, Duke of Cambridge. The Duke of Cambridge is second in line to the thrones, after his father, of the 16 Commonwealth realms and the Duchess is expected to eventually become queen consort.[2]

Catherine grew up in Chapel Row, a village near Newbury, Berkshire, England.[3] She studied Art History in Scotland at the University of St Andrews, where she met the then Prince William of Wales in 2001. Their engagement was announced on 16 November 2010, and she attended many high-profile royal events before they married on 29 April 2011 at Westminster Abbey. Catherine has created a major impact upon British fashion which has been termed the "Kate Middleton effect", and in 2012, she was selected as one of The 100 Most Influential People in the World by Time Magazine.[4][5] On 3 December 2012, St James's Palace announced that the Duchess was pregnant and expecting her first child.

Catherine
Duchess of Cambridge (more)
Catherine at Trooping the Colour in 2012
Spouse Prince William, Duke of Cambridge
(m. 2011)
Full name
Catherine Elizabeth[fn 1]
House House of Windsor
Father Michael Middleton
Mother Carole Goldsmith
Born  (1982-01-09) 9  January 1982 (age 30)
Reading, Berkshire, England
Religion Anglican (Church of England)
































Source From Here




( N3 AUTO PUBLISH YE )








Kisah Teladan - Unta Menjadi Hakim

Salam Pagi Isnin semua.  KA pinjam dan mohon sharekan di sini. Moga2 ianyer bermanafaat untuk kita semua ! 

Pada zaman Rasulullah s.a.w, ada seorang Yahudi yang menuduh seorang Muslim mencuri untanya. Maka dia datangkan empat orang saksi palsu dari golongan munafik. Nabi s.a.w lalu memutuskan hukum yang unta itu milik orang Yahudi dan memutuskan untuk memotong tangan Muslim itu sehingga orang Muslim itu kebinggungan. Maka ia pun mengangkatkan kepalanya menadah tangannya ke langit seraya berkata, "Tuhanku, Engkau Maha Mengetahui bahawa sesungguhnya aku tidak mencuri unta itu."

Selanjutnya orang Muslim itu berkata kepada Nabi s.a.w, "Wahai Rasulullah, sungguh keputusanmu itu adalah benar, akan tetapi mintalah keterangan dari unta ini."

Kemudian Nabi s.a.w bertanya kepada unta itu, "Hai unta, milik siapakah engkau ini ?"

Unta itu menjawab dengan kata-kata yang fasih dan terang, "Wahai Rasulullah, aku adalah milik orang Muslim ini dan sesungguhnya para saksi itu adalah dusta."

Akhirnya Rasulullah s.a.w berkata kepada orang Muslim itu, "Hai orang Muslim, beritahukan kepadaku, apakah yang amalan engkau, sehingga Allah Taala menjadikan unta ini dapat bercakap perkara yang benar."

Jawab orang Muslim itu, "Wahai Rasulullah, aku tidak tidur di waktu malam sehingga lebih dahulu aku membaca selawat ke atas engkau sepuluh kali."

Rasulullah s.a.w bersabda, "Engkau telah selamat dari hukum potong tanganmu di dunia dan selamat juga dari seksaan di akhirat nantinya dengan sebab berkatnya engkau membaca selawat untukku."

Memang membaca selawat itu sangat digalakkan oleh agama sebab pahala-pahalanya sangat tinggi di sisi Allah. Lagi pula boleh melindungi diri dari segala macam bencana yang menimpa, baik di dunia dan di akhirat nanti. Sebagaimana dalam kisah tadi, orang Muslim yang dituduh mencuri itu mendapat perlindungan daripada Allah melalui seekor unta yang menghakimkannya.



( N3 AUTO PUBLISH )

Sunday, December 23, 2012

Shot2 Terbaik National Geographic

KA suka sangat tengok pic2 ni. So, just nak share with uols juga ye ! Sambil bersantai2 cuti2 Malaysia Part yang ke - 2 ini !.
Sama2 kita Enjoys ......











SOURCE FROM HERE 

(N3 AUTO PUBLISH WAKTU CUTI2 NI )
 
Tengah santai2 tengok anak2 mandi di swimming pool, lepas breakfast yang padat !

Saturday, December 22, 2012

Misi Menjejak Puteri Hang Lipo Di Melaka


( Google image )
Negeri Melaka (Tulisan Jawi: ملاك; juga dikenali sebagai Melaka Negeri Bersejarah, Melaka Darul Azim atau Negeri Hang Tuah). Pada tahun 2008 Melaka diisytiharkan oleh UNESCO sebagai Bandar Warisan Dunia (World Heritage). Negeri Melaka juga diisytiharkan sebagai 'Melaka Maju' pada 20.10.2010 pada jam 20:10 di Stadium Hang Jebat yang disempurnakan oleh Perdana Menteri Malaysia langsung dari Putra World Trade Centre (PWTC), Kuala Lumpur. Melaka juga dinyatakan sebagai Negeri Bandar Teknologi Hijau.
Melaka adalah sebuah negeri yang terletak di barat Semenanjung Malaysia dan bersempadankan (lihat peta):
Kedudukan Melaka dalam persekutuan Malaysia yang terdiri daripada 14 negeri (termasuk Wilayah Persekutuan) adalah seperti berikut:
  • Keluasan: keempat terkecil di Malaysia (tangga ke-11.
  • Penduduk: kedua terkecil di Malaysia (tangga ke-13).
  • Kepadatan penduduk: ke-4 terpadat di Malaysia.
Ibu negerinya Bandaraya Melaka. Walaupun merupakan negeri pertama mengasaskan Kesultanan Melayu, Melaka kini tidak mempunyai seorang Sultan, sebaliknya negeri ini diketuai oleh seorang Tuan Yang Terutama (TYT) Yang di-Pertua Negeri.

Sumber Info

Kalau nak cari tempat penginapan sekitar melaka pulak boleh terjah kat link bawah ini

http://www.melaka.net/hotel_resort.htm

( OK, KA DAH ON THE WAY TO MELAKA, NAK RESTING FOR 3 - 4 DAYS HERE !)

( N3 AUTO PUBLISH ) 

APO KONO EH JANG !


Motif post video ni bukan sebab KA minat kat mereka2 tu,
tapi sebab nak menyinggah2 di Port Dickson, Negeri Sembilan
sebelum meneruskan misi cuti2 Part - 2 ke Melaka.  

Apapun Den memang suka nyanyi lagu dengan loghat2 nogori ni . He He He

( N3 AUTO PUBLISH )

Friday, December 21, 2012

Betul Ke Siti Fazurina Kahwin Lari

KA minta2 berita ini cuma khabar2 angin sajelah ye. Biasalah dunia retis2 ni! Tapi kalau benar, kita doakan  sudahlah ! Mungkin sudah tertulis jodoh beliau. Apapun restu ibu bapa sangat pentingkan. Mungkin hanya dia dan keluarga saja yang tau sebab, punca dan kebenaran cerita. 
 
Siti Fazurina
PETALING JAYA: Pelakon drama bersiri Trilogi Cinta, Siti Fazurina dilaporkan telah melangsungkan perkahwinan dengan seorang lelaki yang dikenali sebagai Haikal, 30-an tanpa pengetahuan keluarganya.

Sumber terdekat keluarganya mendedahkan, Fazurina atau nama sebenarnya Siti Fazurina Mohd Famir, 30, pernikahan tersebut berlangsung di Masjid Jamek Sungai Pinang, Pulau Pinang pada kira-kira pukul 3.30 petang Khamis berwalikan bapa saudaranya.
"Fazurina langsung tidak memaklumkan mengenai perkahwinan tersebut kepada keluarganya malah telah menghilangkan diri selama sebulan tanpa khabar berita.
 "Kami sangat terkejut dan kecewa dengan tindakannya yang membelakangkan keluarga terutama ibunya," jelasnya ketika dihubungi mStar Online pada Khamis.

Dalam pada itu, sumber memberitahu, pihak keluarga perempuan ada menerima mesej khidmat pesanan ringkas (SMS) daripada individu yang menjadi saksi pernikahan bagi memaklumkan majlis berkenaan.
Malah dalam SMS tersebut, individu itu meminta supaya ibu Fazurina bersabar dan reda dengan perkahwinan yang dilakukan secara sembunyi tanpa pengetahuan keluarga itu.

"Jika benar mereka ingin berkahwin mengapa tidak berjumpa dengan ibunya untuk meminta restu. "Ibunya sangat kecewa dengan tindakan Fazurina bernikah tanpa berbincang dengannya terlebih dahulu."Malah pihak kami tidak mengenali dan berjumpa keluarga pihak lelaki," ujarnya.

Sementara itu, usaha mStar Online untuk menghubungi Fazurina bagi mendapatkan penjelasan gagal kerana dia mungkin masih mahu merahsiakan majlis itu.

Miss Universe 2012 Is .....Miss USA

Miss Universe 2012: Miss USA crowned winner as Miss Great Britain fails to reach final

Olivia Culpo beat 88 competitors to win Donald Trump’s Miss Universe pageant in Las Vegas

Miss Universe has been won by Miss USA at the Planet Hollywood casino in Las Vegas. Olivia Culpo beat 88 other women to be crowned Miss Universe in Donald Trump’s annual pageant. 

Olivia, a 20-year-old university student from New York, takes the crown from last year’s Miss Universe, Leila Lopes from Angola.
 
Miss Philippines Janine Tugonon was runner up while Miss Venezuela, Irene Sofia Esser Quintero, was third.

But it was Miss USA who caught the attention of the judges and she took to Twitter to thank her fans for the support as she became the first American to win the title of Miss Universe in fifteen years.

  " Thank you EVERYONE who came out to support me tonight. I can't believe USA finally did it!  "


Bismillah & Alhamdullilah

Salam Jumaat semua !

Moga kita tak lupa ye dengan dua lafaz ini, Bismillah & Alhamdulillah.............

 

Bismillah atau Basmalah (Bahasa Arab: بسملة) adalah sebuah perkataan Arab yang digunakan sebagai nama pengumpulan pada keseluruhan frasa Islam secara berulangan. Frasa ini merupakan ayat pertama pada "surah" (atau bab) dalam Al-Qur'an, dan digunakan dalam berbilangan konteks oleh umat Muslim. Ia disebut beberapa kali dalam solat dan sering dijadikan frasa mukadimah dalam segala urusan rasmi bagi beberapa negara Islam.
Dalam Qur'an, ia sering dinomborkan sebagai ayat pertama surah pertama, tetapi menurut pandangan Al-Tabari, ia adalah pendahuluan sebelum ayat pertama. Ia juga terletak di semua permulaan surah kecuali surah kesembilan, tetapi tidak dinomborkan kecuali di surah pertama tadi. Frasa ini juga muncul dua kali dalam Surah An-Naml, iaitu dipermulaan dan pada ayat ke-30.
بسم الله الرحمن الرحيم
bismi-llāhi ar-raḥmāni ar-raḥīmi
"Dengan nama Allah, Maha Pemurah, Lagi Maha Mengasihani"
Perkataan "basmalah" sendiri terbit dari sebutan empat konsonan pertama bagi bismi-llāhi... yang akarnya adalah b-s-m-l (ب س م ل). Akar konsonan abstrak ini digunakan untuk menerbitkan kata nama basmalah, begitu juga bentuk kata kerja yang bermaksud "baca basmala". Perlakuan memberikan nama bagi perkataan yang lazim disebut atau zikir juga berlaku seperti frasa "Allahu Akbar", yang dirujuk sebagai "Takbir" (juga Ta'awwudh dll.); dan kaedah mengambil empat huruf konsonan juga seperti berlaku seperti kata nama "Hamdala" bagi Alhamdulillah.


( N3 AUTO PUBLISH )

Thursday, December 20, 2012

Sensasinyer Shila Amzah & Sharnaaz

Aduhailah pasangan dua sejoli ni, lepas satu satu kisahnyer !

Baru sahaja semalam, keadaan mula kecoh apabila kekasih Shila Amzah, Sharnaaz Ahmad, menunjukkan sikap paans barannya menerusi laman Twitternya kerana dikatakan cemburu apabila Shila berduet dengan Taufik Batisah.

Lain pula jadinya pada hari ini apabila Sharnaaz dikhabarkan melamar Shila Amzah. 

 
Berita lamaran itu diberitahu sendiri oleh Shila Amzah melalui laman Twitter miliknya, di mana Shila dikatakan menerima lamaran daripada Sharnaaz. 
 
"Shaarnaaz melamar saya, dan saya dengan rasminya mengumumkan yang saya menerima lamarannya. Dunia akhirat, hingga ke jannah insyaAllah."

Namun, yang menjadi tanda tanya kepada ramai pihak buat masa sekarang adalah sama ada ianya benar ataupun hanya sekadar gurauan daripada Shila Amzah apabila status tersebut telah dipadam tidak lama selepas itu.
 
Apapun kita doakan sajelah ye !
 
 

Jejak Kasih NEA LOPAH Selesai

Ingat tak dengan N3 KA tentang misi2 ni 
BACA KAT N3 KA SEMALAM NI
Hari ini yang empunya diri dah datang serah diri. He He He 
Siap kasi link blog dier lagi
 Macam kat bawah ni

http://nahibahsejutarasa.blogspot.com


Nak terjah sama silakan lah ye!
Apapun terimakasih buat Nea Lopah sebab sudi jadi sahabat maya KA.
Takde Neelofa, Nea Lopah pun bolehlah!
Bak kata orang, ada ku kisah
Ha Ha Ha

 Satu lagi NEA LOPAH 
 Tak kisah lah Otai ke Blogger baru ke
Kita sama2 sokong menyokong ye
KA pun baru je nak bertatih2 dalam dunia blogger
So, sama2 kita belajar ye!


Ular Apa ....Ular Bulu.....Eh2 Ranting Kayu !

Ingat tak majlis kenduri Aqiqah yag KA ceritakan hari tu.  Memang meriah, apalagi dengan kehadiran kanak2 kecil kan. Kecoh & hebohnyer tak payah cakaplah !


Yang lucunyer tengah dok kita mak2 budak ni bercerita, tiba2 seorang dari my niece yang baru masuk tadika tu datang sambil menjerit2.

She :  Ada ular, ada ular Mak Ngah !

KA :  Kat mana ?

She : Kat bunga2 tu !

KA:  Pergi tengok cepat, bahaya tu..

Cousin KA :  Mana ular tu!

She :  Tu ha ........ Ular.... Ular.....Ular Bulu

KA :  Ular apa ?

She :  Ular Bulu

KA :   Ha Ha Ha... bukan Ular Bulu lah tu, Ulat Bulu !

( Selepas diperiksa )

Cousin KA : Ulat bulu pun bukan lah, yang tu ranting kayu aje ! Macam2lah budak2 ni

Semua :   Ha Ha Ha

Rumah Perlindungan Hari Kiamat

Macam2 hal lah sekarang ni.  Bila sibuk orang bercerita esok 'will be the end of the world".  Kat barat sana misalnyer,  rumah perlindungan pun turut dijual untuk menghadapi kiamat.  Tak caya baca berita kat bawah ini.

BENTUK rumah perlindungan yang dibina Seyfried di Salt Lake Utara, Utah pada 12 Disember lalu.

WASHINGTON - Syarikat Utah Shelter System yang dikendalikan Paul Seyfried menghasilkan beberapa buah rumah perlindungan untuk kegunaan orang ramai menghadapi pelbagai bencana seperti peperangan nuklear, kimia, biologi, bencana alam dan hari kiamat.

Harga rumah itu adalah antara AS$51,000 (RM155,738) hingga AS$64,000 (RM195,471). Seyfried menghasilkan rumah tersebut dengan menggunakan keluli di Salt Lake Utara, Utah. Rumah itu turut dilengkapi dengan tandas. - Agensi

Adik Manja Returns 2012 Daa

Jangan ingat Filem2 Batman, Superman, Spiderman je ada returns ni .  Ni ha, filem Adik Manja pun akan kembali ke pawagam hari ini.  Yang ini versi 2012. Teringat2 filem Adik Manja yang dulu2 tu.  KA dibawa ke panggung menonton oleh one of my uncle masa KA kecik2 lagi.  He He He.  Memang best ! Dan KA masih ingat jalan cerita nyer sampai sekarang !  Jom kita tengok sikit ......................

Release Date: (35MM) 20 Dec 2012
Language:Malay
Genre:Dance
Running Time: (35MM) 111 minutes
Director:Dharma Harun Al Rashid
Cast:Scha Al-Yahya, Rozita Che Wan, Jihan Raja Lawak, Kenchana Devi, Faezah Elai, Dharma Harun Al Rashid
 Synopsis:
"Adik Manja Returns" is the long-awaited sequel to the successful "Adik Manja" directed by Othman Hafsham. The story still revolves around the misbehaviour of the female students in a private institution, which has now been taken over by the daughter of the previous headmaster, Pengetua Sofia (Rozita). However, Sofia is unable to control the discipline problems that plague the institution, so she resorts to seeking Azmi (Dharma Harun Al Rashid), something that her late mother advised her to do should she face those problems. Apparently, two rival dance groups known as Shuffle and Hip Hop, which are led by queen bees Bib and Su, respectively, are stirring up trouble among the other students.

Belum tengok, so x boleh nak komen apa2 lah ye !

Wednesday, December 19, 2012

NeeLofa Dan Misi Mencari Nea Lopah

Sapa tak kenal Neelofa kan.  Selain berbakat, banyak benar cerita2 sensasi tentang dia kan !.  Mana2 akhbar pun, ada saja cerita tentang Neelofa ini. ( KA idaklah minat sangat ngan Neelofa ni pun ! )

Noor Neelofa Mohd Noor atau lebih dikenali sebagai Neelofa merupakan seorang pelakon, pengacara dan model iklan. Neelofa dilahirkan pada 10 Februari 1989 di Pasir Mas, Kelantan dan merupakan anak ketiga daripada sembilan adik-beradik. Ayahnya berketurunan Melayu dan ibunya berdarah Pakistan dan Arab. Dia merupakan juara Dewi Remaja 2010. Pendidikannya ialah Ijazah Sarjana Muda, Perdagangan Antarabangsa & Pemasaran, Sunway University College, Bandar Sunway, Selangor.

Antara drama lakonannya ialah Kasih Najihah, Tahajud Cinta, Kitab Cinta, dan Jiwa, Lara dan Kau Yang Terindah. Filem lakonannya ialah Azura (versi baru), Hantu Kapcai, Lemak Kampung Santan, SAM dan Taiko.[1]

 (DARI GOOGLE IMAGE)
Itu tentang Neelofa.  Tapi yang ini tentang NEA LOPAH.  Seseorang yang rajin singgah di blog KA. Siap rajin komen bagai lagi macam dah kenal lama.  Tapi KA tak dapat nak terjah balik sebab x dapat link dier.  Ada sesiapa yang tahu atau kenal tak.  Ataupun boleh tak MS NEA LOPAH sendiri tinggalkan link kat blog KA ni. Rasa tak happy sangat, bila x dapat nak balas kunjungan pembaca setia blog KA ni. Pleaseeeeeeeeeeeeeee.........................

Ini aje yang KA dapat dari profile google dier..............


Yelah, bila dah ramai2 tetamu ni KA pun boleh terlupa kadang2 ! He He He

Bila Ikan Pun Boleh Berjalan

Menarik sangat2 bila KA baca cerita dari Akhbar Kosmo hari ini.

 
HANOI - Beberapa saintis mengenal pasti sebanyak 129 spesies baharu di kawasan Mekong Besar termasuk ikan air tawar seperti keli yang boleh 'berjalan' di darat, kata Tabung Hidupan Liar Sedunia (WWF) semalam.
Maklumat tersebut terdapat di dalam laporan baharu WWF yang memperincikan penemuan pada 2011 itu.
Kawasan Mekong Besar merangkumi sebahagian Thailand, Kemboja, Myanmar, Vietnam, Laos dan wilayah Yunnan di selatan China.
Ikan air tawar itu hidup di beberapa batang sungai di Pulau Phu Quoc, dekat Delta Mekong, dalam wilayah Kien Giang di Vietnam.
Dikenali dengan nama saintifik, Clarias gracilentus, spesies itu mempunyai kebolehan menggunakan sirip-siripnya untuk berdiri tegak dengan haiwan tersebut menggoyang-goyangkan badannya untuk bergerak ke hadapan seperti seekor ular.
Antara spesies baharu yang unik di kawasan berkenaan termasuk ikan terkecil baharu yang berukuran antara 15 milimeter (mm) hingga 20mm panjang dan katak yang boleh 'menyanyi' di utara Vietnam.
Ikan kecil itu ditemui di Surat Thani, selatan Thailand. - Agensi

(P/S: KENAPALAH  TAK TEPEK GAMBAR IKAN TENGAH BERJALAN TU HE HE HE !)

Best Dressed Celebrities 2012

Again, Kate Middleton Top of the list out of 13 !

Best dressed celebrities 2012: Kate Middleton has never called upon the services of a stylist so it’s pretty impressive that the Duchess always looks drop dead gorgeous at every event she turns up at. 2012 saw Kate tour South East Asia selecting amazing fashion choices at every turn. She also wowed the country (and the world) with her fashion at both the Queen’s Jubilee celebrations and the Olympics.

KA rasa dia memang layaklah sebab yang lain2 kat bawah ni macam nan hado je ! He He He

Alkisah Cuti2 Part 4 - Siapa Entiti Itu ??

Kisah Misteri Didatangi Sesuatu

Kalau baca kat N3 KA YANG SEBELUM INI, KA ada tuliskan kisah Along yang dah selamatkan seseorang dari mati lemas.  So, petang itu kami bertolak balik dengan 3 kereta.  2 kereta penuh dengan penumpang & barang2.  Cuma kereta KA hanya kami bertiga Along, En Hubby & KA.  (Ada yang tumpang balik ke ?). Along kami tinggalkan di rumah my BIL sebab dia nak lepak tidur di sana dan KA balik ke rumah my MIL dengan En. Hubby.

Malam itu kerana keletihan KA tertidur keseorangan atas katil dalam bilik.  Pintu bilik terbuka sebelah.  En Hubby macam biasalah, sesekali balik kampung duduk borak bercerita bertemu kawan lama, di kedai sambil mengopi.  In Laws KA yang lain duduk diluar sambil menonton tv.

Dalam terlelap itu tiba2, KA terasa bantal busuk Adik yang tertinggal atas katil belah kiri KA terjatuh ke lantai.  KA terus berpusing untuk ambil dan alangkah terkejutnyer KA, bila KA nampak ada satu lembaga seakan perempuan berambut panjang hingga ke lantai dan berbaju putih berdiri betul2 didepan pintu bilik.  KA cuba menjerit sekuat hati.  Tapi suara seakan2 tak keluar.  KA cuba lagi jerit.  Dan KA boleh dengar suara my MIL dan salah seorang my SIL yang tertanya2 diluar sebab mendengar seakan bunyi suara orang yang kedengaran sangat2 lain.  KA dapat dengar juga my MIL cakap, itu macam bunyi suara KA dan mengajak my SIL masuk menjenguk KA dalam bilik.

Sebaik saja mereka masuk, my SIL terus membaca ayat2 kursi dan memberitahu my MIL yang seluruh bulu roma dia tegak berdiri sebaik masuk bilik KA.  My  MIL pun kata diapun rasa macam tu juga dan cepat2 mengejutkan KA.  Sebaik bangun KA terus meluru keluar dan memberitahu mereka apa yang KA nampak sebentar tadi.  My MIL & SIL KA terus menyuruh KA tidur di luar saje sampai En. Hubby balik.  Tapi, serius KA memang x boleh tidur dah waktu itu.   Waktu tu hampir pukul 1.00 pagi.  

Dalam pukul 3.00 pagi En. Hubby balik.  Dia yang x tau apa2 cerita, terus menyuruh KA tidur di dalam bilik instead of tidur kat luar.   Pada mulanyer KA rasa berat juga, tapi terfikir2 xde apa2 kot, sebab tidur berdua.  Walau waktu masuk ke bilik tu, KA masih rasa seram sejuk.  Sebaik tidur KA menghadapkan muka ke arah En Hubby.  Tiba2 waktu KA berpaling ke arah kiri, KA nampak lembaga itu masih tegak berdiri di situ.  Sekali lagi KA cuba menjerit2 tapi suara x dapat nak keluar.  Mujur En. Hubby perasan keadaan KA dan menepuk2 KA hingga tersedar semula.  Terus KA minta tidur di luar dan tak berani tidur dalam bilik lagi.  En Hubby kata mungkin KA lemah semangat.  Tapi entahlah.  Lepas azan subuh pagi esoknyer, baru KA berani nak tidur semula didalam bilik.

Persoalannyer,  apakah lembaga yang KA nampak itu ?.  Banyak versi2 cerita yang keluar.  Ada yang kata, lembaga tu penunggu air terjun itu yang marah, sebab Along dah selamatkan satu nyawa.  Ada pulak yang kata, lembaga tu menumpang balik sebab kebetulan kereta kami kosong dan kami pulang dah hampir senja.  Kebetulan KA juga uzur waktu itu dan macam2 lagilah.  

But, Alhamdullilah malam berikutnyer xde apa2 yang berlaku sebab KA tidur diluar dan anak2 semua lari tidur rumah my BIL.  He He He.  But serius, lepas kejadian tu Along, Adik diserang demam panas, muntah2 & cirit birit.  Lepas tu Angah juga.  KA & En Hubby cuma kena tempiasnyer aje.

Sampai di KL,  barulah En Hubby tunjukkan gambar2 kat bawah ini.



Terus dia kata mungkinkah sebab dia ambil gambar2 pokok ini. Sebab orang tua2 percaya, tempat2 dan pokok2 macam inilah yang menjadi tempat benda2 halus ini.  Wallahualam.  Allah swt jua yang Maha Besar & Maha Mengetahui.

Tuesday, December 18, 2012

Panggilan Misteri Waktu Malam

Ini bukan cerita  misteri 
Yang KA kata nak storykan dari kisah cuti2
Tapi tentang panggilan yang baru di terima sebentar tadi
Dalam pukul 9.50 malam tadi

KA baru je lepas balik dari kedai besar En MYDIN tu
Tup2 telephone tangan berbunyi bertalu2
Check2 tengok no memang KA x tahu
Misteri betul panggilan itu

Sayup2 kedengaran suara
Aduhai ada sikit loghat2 utara
Dalam hati KA dah mula meneka2
Siapakah gerangan empunya suara

Siap kenal nama KA lagi
Pasti dia ni ada kena mengena dengan blog2 ini
Rupa2nyer panggilan dari Puan Wantie
Tuan punya BLOG INI

Seronok bercerita tak hengat dunia dah
Tentang hadiah GA yang KA menang itulah
Aduhai terharunyer KA dah
Bila wantie sudi telefon nak confirmkan saja lah

Sebab hadiah telah dipulangkan semula
Oleh pihak POS ceritanyer
So Wantie nak hantarkan semula
Tapi KA kata nanti2 lepas KA balik cuti pulak ler

Pada semua yang nak kenal juga
Dengan Puan Wantie yang sangat2 mesra
Boleh lah terjah ke blog beliau ye
Memang x rugi untuk jadi kawan punyer !


THANKS FOR CALLING KA YE, WANTIE !
GOOD NIGHT & SLEEP TIGHT JUGA......

Love is all around


Terbaru Perkembangan Datuk K

Sama2lah kita doakan ye !

Perkembangan terbaru suami kepada penyanyi No. 1 negara Datuk Siti Nurhaliza, Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa (Datuk K) selepas beliau terlibat dalam satu kemalangan teruk ketika menunggang motosikal berkuasa tinggi bersama rakan-rakannya di Queenstown, New Zealand baru-baru ini kini sedang menjalani pembedahan.
"Pembedahan sedang dilakukan bagi memulihkan semula kecederaan dalaman yang dialami Datuk Khalid apabila tangan, kaki dan bahunya patah akibat kemalangan itu," ujar kakak kepada Datuk K, Datin Zaiton Mohd Jiwa kepada Murai


( IMAGE PINJAM GOOGLE )
"Selepas pembedahan ini dilakukan, barulah doktor dapat menentukan sama ada Datuk K boleh atau tidak dibawa pulang semula ke Malaysia. Sejak semalam, semua anak-anak Datuk K sudah sampai di sini untuk melihat keadaan ayah mereka."

Tambah Datin Zaiton lagi, sekarang ini semuanya bergantung kepada keadaan Datuk Khalid dan beliau berharap adiknya itu agar cepat sembuh.

Beliau yang ditanya sejauh mana seriusnya kecederaan yang dialami Datuk K itu berkata, kecederaan yang dialami oleh adiknya itu memang agak serius.

Sumber Dari Sini 

Nak Rebus Telur, Ini Petua Dia !

Salam Hari Selasa !

Hari Selasa biasanyer KA akan kongsi petua.  Ok, kali ini nak kongsi petua cara2 nak rebus telur. Macam mana nak tau samada, telur tu dah masak ke belum macam kat N3 CERITA KENDURI YANG INI !


Untie KA tu, mintak tolong siapkan bunga telur dengan menggunakan telur asin untuk majlis kesyukuran tersebut.  So, cara mudah nak menentukan telur dah masak ke belum adalah, dengan memasukkan sedikit beras ke dalam air rebusan telur tersebut.  Bila beras sudah mengembang dan masak, itu tandanyer telur pun dah cukup masak dan boleh diangkat.


Kalau merebus dalam kuantiti yang banyak misalnyer, untuk kenduri kendara bagi mengelakkan telur pecah pulak, kata orang masukkan telur dalam plastik diikat kemas dan kemudian baru direbus. 

( SEBAHAGIAN DARIPADA TELUR2 YG SIAP DIMASAK DAN DALAM PROSES UNTUK DILETAKKAN DALAM SARUNG TELUR DARI KAIN NET ITU )


So, KA berkampung di rumah one of my sis untuk menyiapkan bunga2 telur asin tersebut.  Yang lecehnya saiz telur itik itu kan agak besar dan sukar untuk dimasukkan kedalam bekasnyer yang agak kecil.  Apapun, nak ucapkan tq pada my sister2 yang sudi tolong, walau ada 1 - 2 orang itu yang dah surrender nak buat, bila payah sangat nak masukkan telur dalam bekas net itu.  He He He.  Opps, memang ler penat sebab siap hampir pukul 1.30 pagi ! Tapi seronok................

Monday, December 17, 2012

Terbaru Kate Middleton !

Penampilan & wajah terbaru Kate Middleton !


 
The Duchess of Cambridge has made her first public appearance since her hospitalisation for acute morning sickness. Looking healthy and strong, the former Kate Middleton presented awards on Sunday night at the BBC Sports Personality of the Year prizes, which were broadcast throughout Britain.

She wore a dark green outfit and seemed composed and comfortable, showing no signs of the acute morning sickness that had led to her recent hospitalisation. She had not been seen in public since leaving King Edward VII Hospital in London on December 6. At the time, officials said the duchess would be resting.

At the conclusion of the gala show, she presented the lifetime achievement award to Sebastian Coe, the newly elected chairman of the British Olympic Association and a two-time Olympic middle-distance champion, and the sports personality of the year award, won by Tour de France and Olympic champion Bradley Wiggins. Palace officials have said the Duchess is in the first 12 weeks of her pregnancy. It will be the first child for her and her husband, Prince William.

It was also her first public appearance since the suicide of Jacintha Saldanha, a nurse at King Edward VII Hospital who was the victim of a prank call by two Australian DJs. She and William have said they were deeply saddened by the nurse's death. - AAP

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...