Tabung Masa Depan ...

Tuesday, January 08, 2013

Kate Middleton Is Voted Britain's Top Beauty Icon

 

Percaya tak yang Along dan Kak Ngah pun cukup2 admire dengan Kate Middleton ni.  Mereka cukup suka dengan gaya dan cara beliau membawa diri yang tidak berlebih2 sangat!

 

Kate Middleton is voted Britain's top beauty icon for the second year running,  with Nicole Scherzinger in second place (but poor Pippa's popularity has slipped).

The Duchess of Cambridge is globally admired for her well-groomed appearance, natural use of make-up and refined fashion sense. And now she has topped the annual Superdrug Beauty Icons poll with over 27 per cent of the vote - taking the accolade for the second year in a row.  Unfortunately for sister Pippa good looks stopped running in the family this year and she has slipped from second place in last year's poll to fifth in 2012 despite her high-profile book launch and hectic partying.

Kate Middleton pictured in February in Liverpool visiting charitiesThe Duchess is admired for her shell pink nail polish, dark eyeliner and of course glossy brunette hair              The Duchess is admired for her shell pink nail polish, dark eyeliner and of course glossy brunette hair

Second place in the 2012 poll went to X Factor judge Nicole Scherzinger, 34, who outshone fellow judge Tulisa Contostavlos throughout the series with her flawless make-up and stunning hair.

Superdrug 2012 beauty icons

1. Kate Middleton
2. Nicole Scherzinger
3. Jessica Ennis
4. Holly Willoughby
5. Pippa Middleton
6. Cheryl Cole
7. Victoria Pendleton
8. Katherine Jenkins
9. Jessie J
10. Helen Flanagan
11. Rihanna
12. Victoria Beckham
13. Caroline Flack
14. Adele
15. Beyoncé
16. Kimberley Walsh
17. Kylie Minogue
18. Angelina Jolie
19. Scarlett Johannson
20. Halle Berry

MORE READ @ HERE

25% Off For MY LUNCH Today

KFC Lunch Treats
Every Tuesday
Snack Plate
25 % Off

Jemput makan..........



Cara Pilih Ikan Segar

 ( Pinjam Google )
Hari Selasa memang selalunyer x sah kalau xde petua.  Hari ni KA kongsi petua pasar pulak. ( Walaupun sebenarnyer, bab2 pilih2 ikan ni En Hubby memang terbaik bukan KA ).  Kadang2 tengok luaran ikan pun, dia dah tahu ikan tu segar ke tidak. Cara En Hubby pilih ikan biasanyer, dia tengok tang mata ikan tu dulu.  Mata ikan mesti masih jernih.  Lepas tu dia selak2 pulak tang insang.  Kena make sure insang tu  masih merah. Dah tu, dia tekan sikit kat daging badan ikan2 tu.  Kalau ikan yang masih baru dan elok, pasti xde kesan jari kita di tempat yang ditekan tu. Katanyer.........

KA bukannyer apa.  Malas nak pergi tempat ikan2 kat pasar ni sebab kekadang lecak lah.  He He He.  So jawabnyer, memang kerja En Hubby ler bila bab2 memilih ikan ni.  

Tapi tang masak, KA memang suka !!!!!!!!!

Terima Kasih Dari ALONG & Cerita Lionel Messi Nyer

KA dah khabarkan pada Along. Tentang semua ucap2 selamat dan doa2 yang dikirimkan dari teman2 pembaca blog KA ni buat Along. Dan yang ini dari Along pula....


TERIMA KASIH SEMUA DARI ALONG ATAS SEMUA UCAP SELAMAT DAN DOA2 YANG TELAH DIKIRIMKAN SEMALAM. ALLAH SWT JUA YANG DAPAT MEMBALASNYER...

Actually
semalam kegembiraan berganda buat Along
Sebab pemain bolasepak  kegemarannyer
Menang lagi untuk tahun ini.  Siapa lagi kalau bukan LIONEL MESSI!



Lionel Messi was awarded the FIFA Ballon d'Or for the third successive year. Barcelona's 24-year-old Argentina striker beat team-mate Xavi and Real Madrid's Cristiano Ronaldo to the title of the world's best player.

Messi, man of the match in the Champions League final in 2011, also won the Primera Division, Spanish Supercopa, UEFA Super Cup and Club World Cup last year.

Manchester United manager Sir Alex Ferguson and Xavi both paid tribute to Messi.
Ferguson said Messi could now be judged alongside the greats of world football through the ages, even though he is still only 24.

 'Lionel Messi without question fits into that category.' Messi's Barcelona team-mate Xavi supported Ferguson's view, saying: 'He's still young, only 24, and I think he's going to break all the records that exist in this sport. 'He's going to be one of the best footballers in the history of the sport.'  


(Pst2.. Kesian kat Kak Ngah bila Christiano Ronaldo tak terpilih lagi tahun ni hehehehe)

Monday, January 07, 2013

Kenapa Vokal Hafiz Terbaik !

Ramai yang bertanya2
Apa yang istimewanyer
Pada suara dia
But sejujurnyer for KA lah ye
Suara Hafiz ni memang cukup2 power
Kalau menyanyi memang sampai ke jiwa
Dan penghayatannyer x usah nak ceritalah ya
Kalau tak percaya
Kena dengar dengan sendirilah ye
Lepas tu barulah boleh komen ke ape
Sebab itulah tang Vokal Hafiz yang jadi juara
Di Anugerah Juara Lagu ke 27 malam tadi tu ye !


Katanyer siap dapat standing ovation lagi tu ye
Dari Ibu Hetty Koes Endang yang datang jauh dari Indonesia

Guna FB Waktu Pejabat ? Apa Kata Anda

Yang ini KA terbaca dilaman internet.  What Say U! (Baca dalam gaya binbi & bonni ). SETUJU KE ?.....

 Pekerja guna Facebook ketika waktu pejabat adalah pecah amanah, kata SPRM
Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) akan mengkategorikan pekerja dalam sektor awam dan syarikat berkaitan kerajaan (GLC) yang menggunakan media sosial bagi tujuan peribadi sebagai pecah amanah. 

Menurut timbalan ketua pesuruhjaya SPRM, Datuk Sutinah Sutan, jika seseorang menggunakan tiga jam di pejabat untuk kegunaan peribadi, ia dilihat sebagai satu bentuk pecah amanah kerana kerajaan mempercayai dan membayar mereka untuk menyiapkan tugas yang diberi.

"Mereka yang melayari Facebook atau apa juga media sosial, boleh dianggap sebagai mengelakkan diri dari kerja yang dispefikasikan kepadanya," kata beliau yang dipetik dari portal berita The Star Online.

Selamat Hari Lahir ALONG !


NAK WISH
SELAMAT HARI LAHIR UNTUK ALONG YANG JATUH HARI INI.  
MOGA JADI ANAK TERBAIK DAN BERJAYA DUNIA AKHIRAT YE. 
IN SHAA ALLAH !

SO, SEBAB HARI NI SEKOLAH, ALONG CUMA MINTA BELANJA MAKAN PIZZA HUT AJE IN ADVANCE WEEKEND SEMALAM.  BAGUSKAN ! HE HE HE

LAYAN JE GAMBAR ALA2 KLASIK - TERUKIR DI BINTANG  INI.......







( JADI TUKANG BAYAR AJE !)
 
YANG INI KA PINJAM DARI BLOG INI ! KREDIT...


Tahniah Yuna & Aizat Memang Terbaik !

Rasanyer ramai yang dah tengok malam tadi kan.  So, terima ajelah keputusannyer ye.  Apapun KA & anak2 memang cukup  minat pada Yuna terutama bakatnyer.  Dan Aizat memang terbaik dalam membawakan lagu ini dengan cara beliau yang tersendiri.



Berikut ialah keputusan penuh Anugerah Juara Lagu 27 (AJL 27) :-

1. Juara – Terukir Di Bintang (Yunalis Zarai)

2. Naib Juara – Idola (Azlan & The TypeWriter, ciptaan Audi Mok)

3. Tempat Ketiga – Ku Akui (ciptaan Ajai, nyanyian Hafiz)

Vokal Terbaik – Ku Akui (Hafiz)
( Memang dah KA jangkakan )

Persembahan Terbaik – Teman Pengganti (Black & RJ)
( Terbaik antara yang terbaik )

Tahniah pada semua kerana telah memberikan persembahan yang cukup menarik malam tadi ! 

Sunday, January 06, 2013

Anugerah Juara Lagu 27 Malam Ini


12 lagu mantap bertanding di AJL27

Malam ini, mesti ramai dah ternanti2, siapakah yang bakal jadi juara kali ini.  KA sendiri pun dah pernah buat N3 tentang juara lagu ke 27 ini.  Rata2 pembaca blog KA memilih  samada :-

1.  SHILA AMZAH - Patah Seribu
ATAU
2.  BLACK & RJ - Teman Pengganti


Ini sedikit petikan kata2 Komposer Azmeer Di Laman Web Ini .  Yang ini sewaktu SEPARUH AKHIR hari tu.

"Lagu-lagu yang dipertandingkan kali ini lebih baik jika dibandingkan dengan tahun lalu. Contohnya seperti lagu "Teman Pengganti" ciptaan Malique, ia memiliki melodi asli dan mempunyai elemen-elemen lagu lama, tetapi ia tetap tidak mempengaruhi melodi baru," ujarnya. 

Menurut Azmeer lagi, sebanyak 70 peratus penilaian sesebuah lagu adalah berdasarkan melodi, lirik, susunan muzik, kreativiti serta penerimaan juri dan masyarakat terhadap lagu tersebut. Manakala 30 peratus adalah berdasarkan persembahan penyanyi itu sendiri.
 
Sebanyak 12 buah lagu mantap seperti berikut telah terpilih untuk bertanding di peringkat akhir AJL ke-27 yang bakal berlangsung pada 6 Januari 2013 (malam ini ) di Stadium Putra Bukit Jalil.

1. "Idola" – Azlan & The Typewriter
2. "Pelangi Senja" – Stacy
3. "Anak Kampung" – One Nation Emcees & Jimmy Palikat
4. "Terukir Di Bintang" – Yuna (Aizat )
5. "Ombak Rindu" – Hafiz & Adira
6. "Tanpamu" – Amir Jahari
7. "Lagu" – Bedroom Sanctuary
8. "Teman Pengganti" – Black & RJ
9. "Ku Akui" – Hafiz
10. "Simetri" – Amy Search & Hazama
11. "Andai Ku Bercinta Lagi" – Mojov
12. "Patah Seribu" – Shila Amzah

Semua lagu best2 ! Kalah atau menang sudah menjadi adat.  Cuma kalau boleh berikanlah persembahan sehabis baik untuk semuakan. So, sama2lah  kita tunggu, tengok, lihat & dengarkan malam ini ye.......................

( N3 AUTO PUBLISH )

Saturday, January 05, 2013

Happy Weekend Semua!

Weekend for KA sekarang ni, memang sangat busy.  
SO, memang x sempat nak buat N3. (Kalau ada tu Auto Publish je), x sempat nak BW ke ape!.  
Apapun gunakanlah cuti2 hujung minggu kita itu, dengan sebaik mungkin bersama2
 yang tersayang & keluarga tercinta ye !



Friday, January 04, 2013

Tak Serik2 Kontroversi Ke Zarina

Rasa KA lepas satu, satu kontroversi yang melibatkan artis nan satu ini.  Entahlah, tak berani nak komen apa2.  Sebab kes pun masih dibicarakan.  Keputusan pun tak dibuat lagi ,selepas beliau mengaku tidak bersalah ! . Cuma petik sikit berita terbaru tentang beliau DI MD !

Ratu kontroversi Zarina Anjoulie yang berhadapan dengan dakwaan memiliki dua biji pil eramin 5 bersama teman lelakinya kelmarin dikhabarkan berpeluang bebas dari Penjara Kajang hari ini selepas seorang ahli keluarganya bersetuju menjadi penjamin. Dalam akhbar Kosmo hari ini menyebut seorang jurucakap polis memaklumkan yang pelakon dan model itu akan dibawa ke mahkamah hari ini untuk proses jaminan tersebut. 

.
Kelmarin Zarina terpaksa meringkuk di dalam penjara selepas kegagalan adiknya membayar jaminan di kaunter mahkamah. Sehubungan itu, pelakon drama Anak Pontianak itu terpaksa ditahan di penjara sehingga ahli keluarganya membayar wang jaminan berjumlah RM2,000 seperti yang diarahkan mahkamah.

Amazing Image ! Truly Amazing For KA

Wah, KA like this story & photo very2 much lah ! Amazing moment...........

A truly amazing image of a baby grabbing the doctor’s fingers during childbirth has been shared all over the world.  Baby captured grabbing doctor's finger from the womb in amazing photo of childbirth.

Father snaps newborn daughter reaching for doctor's hand as she's delivered by C-section.

Randy Atkins was on hand to capture the moment his wife Alicia gave birth last October, but had no idea the images for his family photo album would become so famous. During his wife’s C-section, he was called over by the doctor as baby Nevaeh Atkins made her debut into the world by literally grabbing hold of the doctor’s fingers. Recalling the moment, he revealed: “The doctor called me over and said, ‘Hey, she’s grabbing my finger.


“So I ran over there and just grabbed the shot and I was just in awe looking at it. It was such an amazing picture.”

The couple, who shared the picture on Facebook, saw the image go viral – receiving over 1,590 shares and 3,305 likes. Writing below the Facebook post, Alicia – who is the professional photographer of the family – wrote: “This was 10 weeks ago when I was having my C-Section and Dr.Sawyer broke my water…and my daughter reached out of my stomach and grabbed the Dr’s finger and my hubby caught this special moment.”

She added: “Truly amazing. I am in awe of this photo. Something to remember forever.” Baby Nevaeh – heaven spelt backwards – and her mother are both said to be doing well.  The proud parents are said to have even presented Dr. Sawyer with a canvas print of the photo.

Membaca Itukan Jambatan Ilmu

Salam Jumaat semua ! Hari ini KA kongsi2 peribahasa pulak lah.

Kata Pepatah orang tua2, Membaca Itu Jambatan Ilmu.  Tau tak apa maksudnyer.  Maksudnyer macam kat bawah ni.
  • Ilmu pengetahuan dapat ditingkatkan melalui pembacaan
Anak2 perempuan KA memang minat beli buku dan kalau dah beli tu kenalah bacakan. Yang ini KA kongsikan, sekeping dua gambar2 waktu menemankan anak2 ke kedai buku yang FOFULAR hari tu.  Dan Kak Ngah macam biasa, mesti nak sambar novel.  Si Adik siap bolah cakap lagi, Adik ni kan sebenarnyer 2 ulat, Satu Ulat Buku....... Satu Lagi Ulat TV. ( Mengaku tu ! ) He He He




Sebagai parents kita sokong aje minat anak2 yang baik.  Betul tak!

Bercuti2 Lagi Part 2

Macam yang dah dikhabar2kan sebelum ini.  KA akan bercuti2 lagi untuk Part yang ke 2. Mulai esok hinggalah ke awal minggu pertama tahun 2013.  ( TQ En. Boss sebab sudi luluskan cuti !)  So, akan ke Selatan tanahair selama  4 - 5 hari.  Lepas tu nak buat persiapan untuk persekolahan anak2 pulak.  Banyak kerja yang kena dibuat ni.  Sebab satu apa pun benda x dibeli lagi.  Hu Hu Hu.

Maaflah kalau x sempat nak jenguk2 laman kawan2 ye. Ada masa KA curi2 datang baca, walaupun hanya sebagai silent reader aje !

N3 Auto Publish dah siap seaga kalau kawan2 singgah datang baca. Selamat Tahun Baru 2013 in advance, In Shaa Allah kita jumpa lagi ye !

 ( PINJAM GOOGLE )


( N3 MELEKAT HINGGA 4/1/2013 ,  SCROLL BAWAH UNTUK N3 TERBARU YEK )

Thursday, January 03, 2013

New Year Eve Celebration All Over The World 2013

Rasanyer masih belum terlambat nak kongsikan gambar2 kemeriahan tahun baru 2013 ni !
From the stunning display over London to the explosions of colours generated by breathtaking displays in Australia and the Far East, the world welcomes 2013.







 




CREDIT INFO & PHOTO FROM HERE

( N3 AUTO PUBLISH )

Resepi Gulai Udang Lagi

Masa cuti2 hari tu, one of my sister yang baru balik berkursus dari Kuantan bawa balik Udang ni.  So. macam biasa kena diprojek masakkan lah!

Se Tupperware besar udang2 tu !


Yang ini hasilnyer setelah siap dimasak.........


Nak  resepi boleh aje,  CER BACA & TENGOK KAT N3 NI YE !

Cuma yang ini KA dah ubah sikit, tukar dari rebung dengan bubuh kentang & tomato ceri but, rasa memang sedap. Cubalah !

( Pelan2 nak terjah kawan2 ni)

Adik Ke Sekolah & Tips Bijak KKM

Salam Hari Khamis semua !.  Masuk tahun baru, umur Adik pun dah menginjak ke 7 tahun.  Masuk tahun satu dah.  So, 31/12/2012 menemankan Adik ke sessi saringan untuk pemilihan kelas.

Ni gambar lepak2 kat kantin sebelum mula ke kelas untuk ujian saringan.  Nervous kata dier, sebab tu muka ketat sikit ! hehehe


Parents pulak duduk tunggu di dewan dan diberikan taklimat.  KA nak kongsi tips yang sangat bagus dari salah seorang guru senior.  Kisah tentang sebuah keluarga yang punya 9 orang anak.  Istimewanyer ke 9 anak2 mereka memperolehi A dalam apa jua peperiksaan tak kiralah dalam UPSR, PMR dan SPM.  Tipsnyer sangat mudah selain doa & solat, apa yang diamalkan adalah KKM. K - Kismis, K -Kurma & M - Madu.  Dan mereka pastikan anak2 ambil kesemua atau at least sesudu madu setiap hari ke sekolah.  Memanglah bukan kecemerlangan A itu yang menjadi perkara utama, tapi apa salahnyer kalau kita sama2 mencubakan !

Ok, berbalik pada cerita Adik, Alhamdulillah beliau terpilih ke kelas pertama berdasarkan peratusan markah waktu ujian saringan. No. 2 dari senarai penuh yang dikeluarkan pada 2/1/2013. Tahniah Adik!

Buat Adik, Umi doakan yang terbaik ye.  Lagi satu, selipar untuk main2 kat bawah ni dah kena kurangkan pakailah, sebab sekarang dah kena pergi sekolah pagi & petangkan. (Petang untuk ke Sekolah Agama pula)


Moga kejayaan mengiringi anak2 kita semua juga ye ! In Shaa Allah............

Wednesday, January 02, 2013

Mencari2 Yang Hilang !

Salam Petang Rabu
Xde apa yang nak dituliskan, takut kang merapu2
Melihat komen2 yang singgah bertamu
Aduhai banyaknyer hutang2 ku!

Mencari2 sesuatu 
Yang seakan hilang dan menjauh dariku
Apakah itu....
Mencari2 mood berbloglah wahai kawan2 ku

Masih banyak komen yang belum dipublishkan
Masih banyak komen yang tak sempat dibacakan
Namun, Terima kasih wahai kawan2 atas kunjungan
In Shaa Allah akan KA  cuba terjah balik perlahan2
 
Ini N3 pertama KA di tahun baru 2013 ni
Pastikan baca  N3 yang lain2nyer nanti !
Memang macam nilah KA bila lepas2 cuti
Aduhlah pening memikir yang mana nak dimulaikan dulu ni...!

Saturday, December 29, 2012

Kate Middleton Lagi ! Kisah Hidung Lah Pulak

Kate Middleton’s nose tops list of most requested cosmetic surgery procedures in 2012

The Duchess of Cambridge beat Cheryl Cole and Myleene Klass to become the celebrity most women want to look like.


The Duchess of Cambridge’s nose is the body part most women want, according to new figures.

Kate Middleton topped the list of the most requested cosmetic surgery procedures for the second year running. Requests for Prince William’s pregnant wife's nose have treble in the past year, according to figures released by the Transform Cosmetic Surgery Group.



Cheryl Cole’s dimpled cheeks and Myleene Klass’ chin were the second and third most requested body parts in 2012.  Rosie Huntington-Whiteley’s eyes and Nicole Scherzinger’s killer pout made up the top five most wanted cosmetic surgery procedures.


Apapun for KA, bersyukur ajelah atas apa yang telah dianugerahkan Allah swt pada kita kan. Tak perlulah nak ubah apa2, betul tak !


Source : uklifestyle.yahoo


Congrat to Khairul Fahmi & Isteri !


  
Sama cantik sama padan, moga segala kontroversi berakhir dengan perkahwinan ini !  Apapun tahniah buat mereka berdua ye.
 

National goalkeeper Khairul Fahmi Che Mat, 23, ended his bachelorhood when he tied the knot with model and entrepreneur Nur Eilunie Natasha Nazri, 21, Friday.

The marriage was solemnised by Pasir Pekan Mosque imam Abdul Ghani Abdul Mutalib at the bride's house in Pasir Pekan here, this morning.

Clad in light yellow baju Melayu, Khairul Fahmi or Apek presented a dowry of RM19,000 and seven trays of bridal gifts while Nur Eilunie reciprocated with seven trays of gifts.

Besides families of the bride and groom, about 2,000 guests and fans were present at the ceremony.

Speaking to reporters after the ceremony, Khairul Fahmi admitted that he was very nervous when he uttered the 'akad nikah', but was glad that the ceremony went without a hitch.

Berita Dari Sini

Selamat berbahagia  buat Apek & Leuniey !

Friday, December 28, 2012

Separuh KA adalah KAMU !

Salam JUMAAT untuk semua ye!.
Dalam waktu yang very limited untuk berblog ini,
KA nak ambil kesempatan tujukan lagu ini untuk semua yang masih sudi singgah ke laman.
Walaupun KA masih bercuti2 lagi.
Masa untuk blog sangat2 terhad.
Jenguk balas jejak pun tak cukup masa.
 In Shaa Allah andai ada kelapangan masa , KA akan singgah balik perlahan2 ye macam biasa !. Kerana separuh dari KA adalah blog & kawan2 semua.

Suka dengan lirik lagu ini sebenarnyer.

gi
kisah lama yang terulang kembali
kau terluka lagi
Dari cinta rumit yang kau jalani

Aku ingin kau merasa
kamu mengerti aku mengerti kamu
aku ingin kau sadari
Cintamu bukanlah dia

Dengar laraku
Suara hati ini memanggil namamu
Karena separuh aku dirimu

Ku ada di sini
Pahamilah kau tak pernah sendiri
Karena aku selalu
Didekatmu saat engkau terjatuh

Dengar laraku
Suara hati ini memanggil namamu
Karena separuh aku
menyentuh laramu
Semua lukamu telah menjadi milikku
karena separuh aku dirimu


Dan terjadi lagi kisah lama yang terulang kembali
Kau terluka lagi dari cinta rumit yang kau jalani
Aku ingin kau merasa kamu mengerti aku mengerti kamu
Aku ingin kau sadari cintamu bukanlah dia
*courtesy of LirikLaguIndonesia.Net
Dengar laraku, suara hati ini memanggil namamu
Karena separuh aku dirimu
Ku ada di sini, pahamilah kau tak pernah sendiri
Karena aku selalu di dekatmu saat engkau terjatuh
Aku ingin kau merasa kamu mengerti aku mengerti kamu
Aku ingin kau pahami cintamu bukanlah dia

Dengar laraku, suara hati ini memanggil namamu
Karena separuh aku dirimu
Dengar laraku, suara hati ini memanggil namamu
Karena separuh aku, menyentuh laramu
Semua lukamu telah menjadi milikku
Karena separuh aku dirimu


Thursday, December 27, 2012

Kisah Teladan - Raya Si Anak Kecil

Sebak membaca kisah ini.  Betapa mulianyer Baginda Rasulullah SAW !

Suatu ketika di Hari Raya, Sewaktu Rasulullah hendak pergi ke masjid, Baginda mendapati seorang anak yang masih kecil sedang menangis di sebuah sudut jalan. Rasulullah yang sangat berhati lembut dan penyayang kemudian mendatangi anak kecil tersebut, lalu bertanya kepadanya : "Wahai anak, hari ini semua orang sedang bergembira dengan datangnya Hari Raya Idul Fitri, tetapi kamu terlihat menangis seorang diri disini, apa yang terjadi?"

Anak kecil itu menjawab: Aku sedih, teman-temanku semua bergembira dengan ibu dan ayah mereka, mereka memakai baju baru dan perhiasan baru, sedangkan orang tuaku telah bercerai, ibuku menikah dengan orang lain, ayah tiriku tidak peduli denganku. Dan aku tidak mungkin dapat membeli baju baru.
Rasulullah kemudian tersenyum haru, lantas memeluk anak kecil tersebut dengan penuh kasih, bagaikan anak Baginda sendiri. Setelah itu Rasulullah berkata padanya : Wahai anak kecil yang dikasihi Allah, maukah jika engkau menjadi anakku, aku menjadi ayahmu, dan Aisyah menjadi ibumu?.

Dengan terharu dan senyum yang tidak dapat terlukisakan, anak itu kemudian memeluk Rasulullah dengan erat, air matanya mengalir karena merasakan kebaikan dan kasih sayang Rasulullah kepada dirinya.

Rasulullah kemudian menggendong anak kecil itu dan membawa ke rumah, kemudian menyerahkannya kepada Sayidatina Aisyah untuk dimandikan. Maka beberapa saat kemudian, si anak kecil yang sebelumnya dekil, kotor, bau dan berantakan itu berubah menjadi bagaikan bidadari kecil yang harum dan cantik.

Begitulah kasih sayang Baginda Rasulullah SAW, sanggup mengasihi dan menghibur orang lain demi kebahagiannya. Baginda sangat sayang terutama kepada anak-anak yang masih belum ada dosa. Marilah kita berusaha meneladani akhlak Rasulullah yang sungguh agung, yaitu salah satunya dengan berkasih sayang sesama manusia. 


 
( N3 AUTO PUBLISH )

Wednesday, December 26, 2012

10 Of The Best Duvet Covers & Bedspreads

KA memang suka3 !

Pretty, sumptuous or quirky, give your bedroom the wow factor with our pick of this season’s best duvet covers and bedspreads.

Kissing robins duvet set


Marilou throw with pom-poms


Cadiz duvet cover


Mia throw


Kareen bed linen in gold


Horrockses Martha duvet cover


Snurk Twirre duvet cover


‘All of a flutter’ duvet cover


Flamingo duvet set


Bali double duvet cover

 Tapi, seriously KA paling suka 
"Horrockses Martha duvet cover"
Uols pulak yang mana ???? 


( N3 AUTO  PUBLISH )
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...