Tabung Masa Depan ...

Sunday, January 20, 2013

Cerita Misi Hutan & Menu Lunch Semalam

Ingat tak dengan N3 "Misi Ke Hutan Untuk Lunch" KA semalam.  So, hari ni tepek sikit hasil2nyer.  Dibantu 2 Chef Dari blog KESUMAMARUKU.BLOSPOT.COM  haruslah,  siap je masak terus nak dingap2.... Layan ajelah !

Ni, Gulai Pucuk Ubi + Bunga Kantan yang diidamkan2 En Hubby & Adik.

Telor masak kicap yang diminta oleh Angah.  Cuma yang ini KA tambahkan sedikit santan.  Bagi rasa lemak2 sikit dan sedap !

Menu2 tambahan macam biasa. Just simple IKAN GORENG & IKAN MASIN GORENG BAWANG

Dan memang x sah kalau xde pencuci mulut.  Kali ini PISANG tanam sendiri.


Hari ni... jangan tanya lah ! PONING KEPALA memikirkan menu ni ......

27 comments:

nea lopah said...

pagi2 dh bt nea lopah terliur KA ni.

Amanda Suria said...

pisang emas tu nampak seksi la KA

MarliaMarble said...

Sedapnya KA..! time hujan camni tengok terliur-liur air lur ni haaa...! hehehe..=D

CeqGu said...

cantiknya la pisang tu kak....bestnya kalau rumah anis tu ada tanah utk bercucuk tanam

Kazman / Sue said...

haaa3x.... sedapnya.... hari mnggu ni kami makan makanan yg sama je dgn org yg berpantang lepas bersalin..... senang sekali masak semua boleh makan.... heeee3x...

selamat berhari minggu.....

ummuaidan said...

menu cam nie mkn kat hutan mmg lg berselera nie..

Ena's Palace said...

menu simple camni la biasanye sedap di mkn...lg lawankn dgn nasi panas2...mmg layannn...leh bertambah2

NoEn said...

sedapnya

Budak Kampung said...

fecberet 2 pucuk ubi..tetibe lapo.ikan masin 2 sdp grg ngn bwg tau

pena rozie said...

Simple tp kompem sedap....

ieda immi said...

adoiii montelnyaa pisang tuu .. geram tgk ! ;)

Cikgu Ma said...

menu simple ni yg best kak..terliurnya..x makan nasi lagi hari ni...

RedRose said...

alamak sis! lauk kampung yg mcm ni la buat I ngidam nak makan nasi panas2. lagi2 la kat sini hujan aje...mesti syok makan. silap2 tak sedar ntah dah baper pinggan. T__T

kak nora said...

ni dah baek punya menu ni...mmg taste bunda ni..kalu lunch harian bunda kurang gemar ayam, apa lagi daging...sekali2 dinner ke bunda suke lah mkn nasi ayam atau sup sayur...macam tu juga kalu g mkn kat lua...fast food pun hya masa santai2 jer..maklum tekak kampung..

ummiross said...

Lauk pauk macam ni dah cukup buat ummi berselera KA.
Waa pisang tanam sendiri, fresh from the garden tu..

Ikhwan Suhaimi said...

woahhh Tanam Sendri... GigIh nye ~

*masak kicap letak santan.. ermmm xpernah cube lagi ni.

Empayar Utama said...

Lapar ni lom makan malam lg

Pn. Sheila said...

dah telan air liur bila tgk masakan tu... hehe... yummm sedapnyer...

Nur-nba said...

Menu sedap2.. Simple tapi membuka selera ..

Cik Aini said...

pisang..nmpk menarik lah akak :)

cuma masak kicap tu xpernah la lg tambah santan..sedap ke kak?

Fiza Rahman said...

Gulai pucuk ubi...sedap tu. Lauk pauk ni buat saya laparrrr.

kay_are said...

telur masak kicap tu memang lame sangat dah tak makan.. memang nampak sedap!

ALoNa CintamaniszLite said...

gulai pucuk ubi tu mmg terbaikkkk. ada bunga kantan pulak..fuh, sedapnya bau

ayut said...

nk pisang tu...kecik2x jer..ni pisang montel ke KA?

Mrs Velentine said...

pisang tue febret my haikalayuwani

Mrs Velentine said...

done hi shop

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

pisang tu comel la tgk hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...