Tabung Masa Depan ...

Monday, January 21, 2013

Jangan Skip Breakfast

Salam Pagi Isnin semua !

Kata orang, antara kunci kesihatan adalah tang perut.  So, paling penting untuk kita jaga pemakanan seharian kitakan.  Dan jangan sesekali lupa ambil breakfast. Breakfast is a must ye !

Jemput makan breakfast pagi ni.  Nasi lemak SEPARUH tapi Sotong PENUH ! He He He.  (In Shaa Allah kenyang sampai ke petang ni !)


( BW pelan2 ye, biasalah kerja2 banyak menunggu ! Terima call pagi ini, anak buah admit Hospital sebab apendik,  KA doakan moga semuanyer OK  !)

30 comments:

Acik Erna said...

assalam KA semoga nak buah KA cepat sembuh..

BERT said...

nyum2.. bekpes mmg penting..

Kakzakie said...

Kakak kena control makan nasi lemak KA walau ianya feveret kakak. Nampak ini kecur kakak dibuatnya..

Ujie said...

sotongnya byk..smpai tak nampak nasi. ^__^

ok, saya nk buat bfast jugaklah. blm bfast dah blogging.

nea lopah said...

tgh bfast ni..lontong ♥

MizzTina said...

tergoda tgk sambal tu..

Mira Adzlia said...

yup...bekpes is a must....really agreed!!hahaha...& bekpes sy smmgnya nasi...haha

Anum said...

nyum2

ummuaidan said...

patutlah bila tgk kat reading list..tertanya2 apakebondo lah tu..sotong upanya..:)

intanfirdaus247 said...

Selamat pagi kak KA! wah manyaknya sotong..ingat tadi rojak memula intan tgk pic nih..hehehe

iima ❥ said...

sdpnye nasi lemak tuhhhhh :D

Mrs Lurve said...

nmpk sotong je, xnmpk pun nasi hehehehe

aizu's life said...

hamboii.. mengancam tul bekfes itu! sedapnyeee..
org doakan anak buah KA cpt sihat

zulaikha megat said...

dah lama saya tak makan nasi lemak lauk sotong....

saya kalu makan nasi lemak waktu sarapan alamat nya menguap sepangjang hari ler...

Kakizan Omar said...

kata Prof. Muhaya.. jgn skip breakfast..nanti akan lambatkan proses metabolisma kita pada hari itu.. so jom breakfast.. hihihi :D

lieyalatif said...

wahhh sedap bekpes KA ari ni...suke gak sotong tu...org panggil sotong selipar kan heheheehe....

Nieyl said...

amboi...meriahnyer...bekpes...:)

zaza nizam said...

sedap!!!... zaza pun kalau beli nsi lemak mesti mintak separuh je.. coz xabis banyak2 hehe..

yan's cottage said...

sedap nie...lamanya tak makan nasi lemak....tengok pic nie...teringin pula he heee....

Cik Rongoks Ika said...

ika brekfes dgn fishball je T_T

Fiza Rahman said...

Sedapnya tgk sotong tu.

are_lin@yu said...

bfat sllu skip.psni kna mkn la.huhu..moga anak akak sht ya pasni

LiYa HaNiF :: said...

kunci suami tk cari lain pun kita kene ikat perut dia kan KA.. hehe

moga anak buah kak KA cepat sembuh yer..

kay_are said...

sotong tu memang nampak menyelerakan betul..

Mimi Azirah said...

breakfast memg penting

Ibu Lala said...

nyum nyum sedapnye..

ayut said...

mmg blh kyg smpi ke ptg tu....
moga ank sedara KA takde pape...

wantie said...

memang tak pernah skip b'fast.

moga anak buah KA get well soon

Mrs Velentine said...

tadi pagi skip breakfast sebab rushing masuk mesyuarat...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bfast mmg penting dan xblh tinggal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...