Tabung Masa Depan ...

Saturday, January 26, 2013

Resepi Kailan Bilis Simple As KA

Selalunyer berkailan ikan masin, tapi sebab selalunyer jugalah lepas makan terbersin2.
so tukar lah berikan bilis pulak sebagai pengganti !

Resepi Simple KA

Ikan Bilis ( ikut suka )
Seikat dua sayur kailan
2 biji bawang merah (hiris)
1 biji bawang putih - tumbuk
Cili api 4 - 5 biji - tumbuk
Cili Besar 1 biji - tumbuk
1 sudu besar sos tiram (xde pun xpe)
Sedikit air (ikut suka)
minyak untuk menumis

Cara-cara masak yang sangat mudah
Panaskan minyak kemudian goreng ikan bilis sehingga garing kemudian masukkan bawang merah dan bawang putih goreng hingga naik bau..
Kemudian masukkan sos tiram dan juga sedikit air..lepas tu masukkan sayur kailan..
Dengan gunakan api kuat goreng hingga daun sedikit layu dan bolehlah dihidangkan..

TARA HASILNYER....

( Maaf banyak komen2 yang tak dapat dipublishkan lagi.  Nanti2 lepas KA terjah balik, akan dipublishkan ye ! TQ sudi singgah ....)

15 comments:

Mia Kassim said...

walau simple tapi masih nampak sedap...

Raudzah Zahari said...

Sedapnya KA..simple but nice and look tasty!!

nea lopah said...

tq! bg resepi

♥MAMASYAZA♥ said...

nampak menarik sekali, mesti sedappp

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaa mari belajar masak..

suka suka said...

Simple pun sodap KA

ummuaidan said...

Sedapnya kailan ikan bilis tuh KA..

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...



Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...



Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...



Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...

NoEn said...

sedapnya

man said...

tenghari blh buat ni..heheheh

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

slalu makan kailan ikan masin jer hihi

Haryati Faizal said...

sedap...suke gak sayur kailan ni...

Ena's Palace said...

resepi yg simple...
sy suka jugak mkn sayur nih..

Fiza Rahman said...

Arghhh...lapar.

Mrs Velentine said...

lapar tiba2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...