Tabung Masa Depan ...

Wednesday, January 16, 2013

Kisah Angah Dan Golden Disk Awards

Tau tak apa GDA tu.  Kalau peminat K-pop tu, pasti taulah kan!. So, pada yang tak tahu, ni KA nak bagi tau sikit. The Golden Disk Awards (Hangul: 골든 디스크 어워드) is an awards show founded in 1986 that is presented annually by the Music Industry Association of Korea for outstanding achievements in the music industry in South Korea.[1] It is dubbed as the Korean Grammy Awards.


Ini kisah Angah semalam  :-

ANGAH :   Umi takde buat N3 tentang Golden Disk Awards ke. Sekarang ni ada GDA kat Malaysia lah Umi.  Starting hari ini dan esok.!  Kalau kat Twitter semuanyet tweet2 tentang GDA ni !

KA :  Oh, ye ke.!.  Umi ada dapat invitation dari NUFFNANG hari tu untuk sepasang ticket ke GDA tu.  Tapi, sebab lambat bukak email.  Tak dapat nak  join lah !

What's New?


Annyeonghaseyo Samsung angel,
We hope this email finds you well! :) If you are a K-pop (Korean pop) fan, we’re certain you’ve heard of the Samsung GALAXY 27th Golden Disk Awards by now. After all, it is the BIGGEST award show of the Korean music industry! And for the first time ever, Samsung is hosting the award show on Malaysian shores!
Date: 15 January 2013 - 16 January 2013
Venue: Sepang International Circuit

We know that tickets to this “Korean Grammy Awards” are hard to come by. Therefore, we are giving away tickets (in pairs) to the show worth RM688 each!
If you are crazy for K-pop idols such as G-Dragon, SHinee, 2NE1, Psy and more! This is one award show you will NOT want to miss!
So hop on down to our Samsung evangelist page now to find out how you can get your hands on a pair of tickets to this prestigous Korean award show that everyone's talking about.
Cheers!
Darren Low
Community Executive
Nuffnang Sdn Bhd


ANGAH :  Ala, kenapa lah Umi ni, lepaskan peluang besar lah.  

KA :  Eh, bukan boleh dapat gitu2 aje tiket tu. Kena buat N3 di blog dulu, kena like2 page lagi tu.  Mana nak sempat.  Buka2 email je, submission dah tamat !

ANGAH :  Ruginyer Umi....... kenapalah Umi tak buat N3!..  Arrggggggggggh ..

KA :  Ala, GDA tu 15 - 16 Januarylah,  hari sekolah tu, hari kerja lagi.  Kalau cuti2 tu oklah juga.

ANGAH :  Takpelah, kalau dapat tiket tu, bolehlah pergi ngan ANDAK !.

KA :  Memang giler K-Pop betullah korang berdua ni!

Tiba2, boleh pulak Adik yang duduk kat sebelah menyampuk.

ADIK :  Eh, budak2 pun boleh pergi apa tengok Wayang2 ni kan. Tapi kena ada tiketlah !

KA :  Apa benda lah pulak cerita pasal wayang2 ni Adik !

ANGAH : HA HA HA 

20 comments:

Ummi Iman said...

Saya tak tahu langsung apa dia k pop ;) dgr org sebut2 je..

CeqGu said...

oppsss nak menyampuk lupa bagi salam hehehe terus K-POP jadi wayang hehehe

Mrs Velentine said...

hehehe..peminat K pop rupanya..

lieyalatif said...

alamak best ni KA....kpop tuuuu....lieya ade tebace kat mane ntah...mmg best2 artis kpop yg ade nanti...

Warna Warni Kehidupan said...

KPop.. tak minat.. tapi suka tengok drama2 korea hehe

kasih Salina said...

budak zaman sekarang minat sungguh dgn k-pop..

yana aina said...

KPOP?? apa tue... hehhhh

Eye_nee said...

Anak saya yg no 2 tu peminat TEGAR kpop..sampai saya warning...kurangkan sikit thn ni ...PMR is coming...

nea lopah said...

saya tak mengikuti pun K-Pop ni. Tapi kalau ada kat radio tu layan jerlah hehehe.

makchaq said...

Budak2 muda memang ramai minat K-pop ni.. anak makchaq pun sama, tapi depa selalu bermusim.. dulu gila Jepun, sekarang Korea pulak.. esok2 endah apa..
Makchaq dah lepas era ni..

Mia Kassim said...

Saya pun tak follow sgt kpop ni tp dengar juga lagu2nya...hehe

Sue-Rya Qistina said...

huhuhuhu. x pernah amik tau pun psl k-pop ni. tp anak2 muda remaja mmg minat k-pop ni. :D

QasehnyaRania said...

anak2 sekarang semua minat k-pop kan..
anak buah saya siap dressing bagai lagi.. :D

adik2..tu la orang kata jgn menyampuk bila orag tua2 bercakap..hihi

kan angah dah gelak ;D

hainom OKje said...

Nasib anak2 anak OKje tak sampai gila kpop lagi...

boni kacak said...

hahahahahha..adik menyampuk tak kena tajuk langsung..heehehehe

wantie said...

tak minat Kpop. tapi adik saya minat sangat. tapi..... bila dia tengah layan konsert K pop kat TV. my hubby lalu je, dia terus tukar channel.

dia ckp malu kalau abang tengok adik tengok k pop sebab dorang pakai menjolok mata.

ha.. ambik ko..tau malu

Fiza Rahman said...

Tak ikuti pon kak k-pop ni.

mama aryan said...

saya taktau pasal k-pop nih,tp femes dgrnya

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

la peminat k-pop rupanya hihihi

RadhiahIlyas ッ said...

saya gi :D tpi hari kedua . tgok ni http://catberrymilk.blogspot.com/2013/01/hallu-semuanya-haha-d-hari-ni-keletihan.html tnjuk kt angah . kui3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...