Tabung Masa Depan ...

Friday, January 04, 2013

Membaca Itukan Jambatan Ilmu

Salam Jumaat semua ! Hari ini KA kongsi2 peribahasa pulak lah.

Kata Pepatah orang tua2, Membaca Itu Jambatan Ilmu.  Tau tak apa maksudnyer.  Maksudnyer macam kat bawah ni.
  • Ilmu pengetahuan dapat ditingkatkan melalui pembacaan
Anak2 perempuan KA memang minat beli buku dan kalau dah beli tu kenalah bacakan. Yang ini KA kongsikan, sekeping dua gambar2 waktu menemankan anak2 ke kedai buku yang FOFULAR hari tu.  Dan Kak Ngah macam biasa, mesti nak sambar novel.  Si Adik siap bolah cakap lagi, Adik ni kan sebenarnyer 2 ulat, Satu Ulat Buku....... Satu Lagi Ulat TV. ( Mengaku tu ! ) He He He




Sebagai parents kita sokong aje minat anak2 yang baik.  Betul tak!

35 comments:

BERT said...

betul.. dr kecik la nk didik minat bace :)

NM03 said...

bagusnya.... saya bab membaca mmg nan hado melainkan blog walking. hahahaha

MizzTina said...

bagus..pupuk minat membaca dri kecik lg..

Asyifa Mustaffa said...

sama la kita kak...anak pompuan sy pun gitu...klau msuk kedai buku..ada je dibeleknya..sy x kisah...blikan aje..sbb dah minat dia kan...bende baik tu..ikutkan aje....:-)

hazwan hairy said...

dari awal lah kena pupuk minat membaca..hehe

Rasp said...

i suka sangat kalo anak2 suka membaca...
i ni pun suka membaca....

Ira said...

Bagus minat membaca..
hehe.. adik ulat tv tu first time dgr la.. :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, sheila pun suka membaca! bestnya kalau masuk kedai buku... macam tengok makanan!

intanfirdaus247 said...

saya pon suka membaca..hehee..:)

Ena's Palace said...

btul tu KA..ank sy pun suka membaca..tiap hari kalu bole nak beli buku lagi2 novel....jadi resah kalu dia tak dapat buku baru nak baca..

Rinna said...

Bagus la ada minat membaca.. untuk mengisi masa lapang.. :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

dulu rajin bace novel..sekarang dah kurang masa nak baca novel....

Mira Adzlia said...

bgus cmtu..dr kcik lg tnm minat mbaca... :)

Mrs Velentine said...

membaca budaya yang baik..teruskan...hehe

Fiza Rahman said...

Betul tu kak. Bagus anak2 akk sebab suka membaca ☺☺

ummuaidan said...

Bagus memupuk minat membaca pd anak2 nie KA

Marsita yahya said...

Salam KA, lama tak jengah blog KA...sihat ke?

faraherda.razalan said...

Walau apa jenis buku pun (janji bukan yg mengarut), semuanya berbaloi utk dibaca. Tp selalunya, pompuan je yg suke baca. Lelaki ni pyh. Tapikan, org lelaki yg plg suke mengumpul buku. Yg pompuan, merata bukunya. Pelik gak sy. huuu~

Mrs Lurve said...

betul...dr kecik nie la kena pupuk minat tue..kalo diorg suka, kita support ja

MAZLIZA ABD RAZAK said...

betul tu...didik dari kecik (",)

ummiross said...

Bagusnya kecik2 anak KA dah minat membaca, betul tu tanggungjawab kita bagi sokongan apatah lagi hobi membaca yang sangat bermanafaat sebegini.

Jna marcello said...

salam jumaat KA..
lama dah Na tak terjah blog kA..
RINDU~!!!

Tihara said...

betui2, dari kecik kena beli buku byk2 kat anak..baru otak meke berkembang :)

Haryati Faizal said...

suke bau buku kat kedai buku...kdg2 tak beli apapun tapi saja masuk belek buku yg ada...hihi

sHaRiNa eLyaNa said...

sha dlu suka bca buku..skg da asyik ngadapa laptop ja hehe

nanieybarnieylurviey said...

so true kak.. kecik2 lagi kena didik mmbaca.. kasik neuron2 tu aktif.. :)

mselim3 said...

bagus2 saya sokong....

mselim3

ayut said...

tu dia...jom membaca! :)

are_lin@yu said...

membaca mendengar dpt mnambah ilmu kita kan..

nik ros said...

kena sokong.lagi2 minat anak yg baik2 kan.

Chic Na said...

bagus tu minat membaca dr kecik.

Raudzah Zahari said...

last time addicted dengan buku-buku, sekarang ni dok surf internet bile free time..banyak ilmu boleh dapat kalau rajin membaca ni..bagus anak-anak KA dah minat dengan buku-buku ni dari kecil lagi..keep it up k..

sal ya said...

memang seronok dpt pilih buku kat kedai buku. saya pun suka.

mama aryan said...

bagus suka membaca..adik tu ada je ayat2 dia menggelikan hati..ulat tv ye dik? hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bagus didik anak2 minat membaca dr kecik ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...