Tabung Masa Depan ...

Saturday, January 19, 2013

Misi Ke Hutan Untuk Lunch

Hari ini lepas je breakfast, dah bersiap nak masuk hutan sekejap.  Motifnyer......... jap2 layan2 dulu gambar2 ni.

Memang cantik kan. Lagi2 dengan warna hijau tu.  Cukup2 mendamaikan! Kata orang, warna2 hijau ni sangat2 bagus untuk mata kita kan.  So, kenalah rajin2 tengok selalu pokok2 dan pohonan yang menghijau macam nikan !



Adik memang cukup setia dengan selipar feveret color merah yang dibeli Pak Lang nyer.


Yang ini on the way balik ke kereta, sempat lagi anak bongsu KA snap gambar tepi rumah my untie ni.  


Motif hari ni, nak cari benda alah 2 ni sebab Adik & En Hubby teringin sangat nak makan gulai pucuk ubi + bunga kantan .


Nanti2 kita ceritalah gambar2 lepas siap dimasak ye !  Hari ni KA masak dengan dibantu 2 Chef lagi !

16 comments:

Mira Adzlia said...

wah bestnya syur petik sndri...

Papa Mifz said...

sejuk jer mata memandang gambar tuh...;)

Yana Libra said...

wah..cr makanan sendiri dalam hutan ye? bagusnya~ :)

jom like page sy~
https://www.facebook.com/AmiryanasHealthBeauty

MystoryPic said...

sesekali dapat masuk hutan ke masuk kebun ke memang best... ada pacat tak.....? hihihi takut pacat

hazwan hairy said...

bunga kantan! buat lksa sedap..haha

ieda immi said...

bunga kantan tu kak !
buat laksa yee ... yumx3 ...

MaMa Rey said...

sejuk mata memandang kan KA..sekali sekala tengok pemandangan hijau-hijau bagi sejuk mata..

pusuk ubi..nyam.. lama tak makan sayur ni..teringin nak makan..

Cinta hazanis said...

sedapnya gulai pucuk ubi. hehe

CeqGu said...

dlm byk2 gambarm yg last tu paling menggoda mata anis...hehe

Raudzah Zahari said...

Wah bestnya..dah lama tak tengok hijau-hijau macam ni..kat mana ni KA..

N.Aima K said...

wah siap bawak sayur lg

ummuaidan said...

hutan kat mana nie KA..ingatkan nak makan kat sini..rupanya cr sayuq kat sini..

Fiza Rahman said...

Terapi mata. Sejuk mata memandang. Rumah akk dekat ngan hutan ker?

Mrs Velentine said...

bunga kantan ni mmg sedap...

Mrs Velentine said...

done milk deal

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

banyak la kak bunga kantan tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...