Tabung Masa Depan ...

Thursday, January 03, 2013

Resepi Gulai Udang Lagi

Masa cuti2 hari tu, one of my sister yang baru balik berkursus dari Kuantan bawa balik Udang ni.  So. macam biasa kena diprojek masakkan lah!

Se Tupperware besar udang2 tu !


Yang ini hasilnyer setelah siap dimasak.........


Nak  resepi boleh aje,  CER BACA & TENGOK KAT N3 NI YE !

Cuma yang ini KA dah ubah sikit, tukar dari rebung dengan bubuh kentang & tomato ceri but, rasa memang sedap. Cubalah !

( Pelan2 nak terjah kawan2 ni)

34 comments:

Rinna said...

Sedapnyaa tgk udang tuh besar2 plak tuh.. :)

Mira Adzlia said...

sedapnya....owh..nk ckit..huhu

Knor said...

assalamualaikum KA.

lama tak singgah sini..

sedap tu..kak tak masak lgi ni..:)

Mrs Lurve said...

nyum..nyum..besarnya udang tue

Ikhwan Suhaimi said...

Mak haihhh sedapp nye.... Udangg masak apepun sedapppp :)

wahida said...

amboi...geramnya tgk udang besar2 cenggitu...sedapnyerrrr....

mama aryan said...

nampak sedap tu..udang pun besar2

Norhaizan hakim said...

Huii..udang saiz xxl..puas makan tu.

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, sedapnya. terliur sheila tengok :)

aku HaniAsyira said...

terus tertelan air liur tgk

Cheida_Mymee said...

sedapnya akak!!

CeqGu said...

terliurnya. tapi asben kita boikot udang la pulak

Mrs Velentine said...

sedapnya

kakchik@ella said...

Sedapnya Udang Besarrrr. Makan seketoi pun dah kenyang, kan.

:: Mrs.Eady :: said...

besar nyer!!!

Ibu Lala said...

Hu hu hu.. Sedapnye. Meleleh air liur ni. Dah la tgh lapar ni..

Ena's Palace said...

sedapnye...besar2 udang dia
kat umah sy kalu dpt udang camni lebih suka buat sambal..

Ira said...

sedapnya... meh sket KA.. hehe

wantie said...

besar gabak udang nya. memang nampak fresh

eima said...

o0o gulai ni maksudnye masak lemak kuning ek.. ingatkan gulai tu kari... ehehe almaklumla ai kan org utara .... br nk ceduk resepi tadi .. tak jd la dah terer

nea lopah said...

Memang sedap udang ni, tambahan pulak guna resepi KA bagi ni. KA bila nk datang Ktn plak yer?

ANIM said...

kat utara ni, kalau gulai tu means kari.
ni dah serupa lemak cili api ya

Kakzakie said...

kalau dah nama udang olah macam mana pun memang sedap.

Ema Blog said...

besarnya udang...nampak best

Ujie said...

letak tomato ceri? pun boleh eh..

P.A. said...

bestnye tgk udang2 segar tu....tp sygnya sy xleh mkn udang byk2 cam dlu...

ALoNa CintamaniszLite said...

udang msk mcm ni mmg sedap...masak apa pun sedap lah udang ni, ish..ish..

Fiza Rahman said...

Sedapnya. BEso2 udang.

faizaRys said...

correction!!! bkn brkursus ok.. lawatan projek ke Rompin n bkn Kuantan.. haha!!!

ummuaidan said...

SEDAPNYER GULAI UDANG KA

MAZLIZA ABD RAZAK said...

besar-besar udang tu (",)

nanieybarnieylurviey said...

my fav!! tp xleh nk buat sbb nani xde dapur lagi.. tunggu nani ada dapur nani selongkar resepi kt sini

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sedapnyerrrrr

obat jerawat herbal said...

mg berguna..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...