Tabung Masa Depan ...

Monday, January 14, 2013

Sepupu Sedara, 2 Pupu 2 Dara lah ye !

Semalam Adik & Along ikut rombongan menghantar pengantin.  Pengantin perempuan tu sepupu KA.

Adik :  Nah, Umi tengoklah gambar2 yang Adik ambik ni. Cantik tak ?

KA :  Cantik... Nanti Adik letak kat blog Adik ye !

Adik : Cik Pida ni sepupu Umi ye?

KA :  Ye, Mak Umi dan Abah dia adik beradik. Jadi Umi dan dia Sepupulah.

Adik : Ooooo... macam Adik dengan baby, dengan Kak Najwalah !

KA :  Yelah.  Nanti kalau Cik Pida dah ada anak, anak dia dengan Adik  jadi 2 pupulah!

Adik :  Oooo..... Kalau dengan sedara Umi pulak,  bila dia ada anak, anak die tu 2 Dara lah dengan Adik ye Umi!

KA :   Eh,..., taklah kalau sedara kita tak panggil 2 Dara, 3 Dara ni... cuma untuk sepupu je!  Dara2 ini untuk budak2 perempuan yang tak kahwin lagi tu.  Kita panggil anak daralah... macam Adik !

Adik : Eeee...... ada pulak macam Adik...Macam Umi lah!

KA :  Kalau Umi orang dah panggil Mak Dara lah Adik!

Adik :  Ha Ha Ha.. Mak Dara lah pulak ....

(Sebenarnyer KA dah pernah terangkan hal2 sepupu2 & sedara2 ni.  Tapi Adik kekadang confius.  Sebab katanyer KA ni banyak sangat sepupu2 lah sedara mara lah !)

( GAMBAR CILOK DARI FB MY SISTER ! )
Apapun tahniah untuk my cousin sister.  Very2 sorry ye, sebab tak dapat turut serta menghantar semalam, atas sebab2 hal2 pompuan yang tak dapat dinyatakan di blog ini .  He He He. 

36 comments:

KY said...

banyak sungguh pupu2 ni heee

ummuaidan said...

hahaha...adik..adik 2, 3 dara pun ade jgk...:) kelakarlah..

Mia Kassim said...

kadang2 pening nak memikirkan pupu2 ni kan....hehe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. comelnya dia!

hazwan hairy said...

haha nk gelak lak baca....

4feet8 said...

mm..sy rasa, hubungan 3 pupu dgn 2pupu arwah abah la yg kami paling rapat. walaupun pangkatnya sedikit jauh sbb arwah dgn makcik tu 2pupu je, tp kami sgt rapat..

Penyuluh Perikanan said...

wah gambarnya memang cantik sekali
postingan yg aku sukai kawn
terima kasih sudah share

Kakizan Omar said...

kalau berpupu pupu nie. memang ramai... maleh nak kira :D

N.Aima K said...

<3 <3

ieda said...

berbelit2 nak paham kannn ekek ;)

Mrs Velentine said...

pintar betul si adik menjawab

CeqGu said...

amboii kalau mak dia pun anak dara, memang cikgu nak tuntut ilmu jugak lah hehehe

Mayang ABDUL RAZAK said...

comelnyer.. ikhlas aje soklan yg ditanya dan dijawab tu.. KA ke tu??? comelnyer...

Mayang ABDUL RAZAK said...

comelnyer.. ikhlas aje soklan yg ditanya dan dijawab tu.. KA ke tu??? comelnyer...

Ratu Hatiku said...

hehehe saya pun kdg2 bab pupu nie failed jugak.. Anyway tahniah buat pengantin semoga kekal bahagia ke akhor hayat.. Amin

bujal X said...

pupu pupu yang single ada? ehem~~hahaha~~

zaza nizam said...

zaza pun ramai kupu2..opsss!! sepupu la.. :p

kiera'sakura said...

maknanya gambar tue bukan KA la ye?

Nooriah Abdullah said...

fenin akak membaca macam2 pupu ni kan KA tak mau serabut kan kepala yg baru nak baik jom mkaan du lu heee

ayut said...

klu cite bab sepupu mmg berjela2x dan berselirat kot KA...dh makin membesar bru makin paham..hihihi

yana aina said...

tahniah pd pengantin ^^ .. rjin adik ambil gmbr

MulutPayau said...

Kadang2 kita sendiri pun konfius ...hihihi

nea lopah said...

Dua2 nye comey...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

pandai adik menjawap :-)

Rinna said...

Masa majlis kawin laa leh jumpa sepupu sepapat nie kan KA.. :)

Kakzakie said...

Hii... boleh terfikir ke sana pulak adik tu:)

LydSunshine said...

Hahha.. lawak je 2 dara. Adik ada blog ke KA?

iima ❥ said...

slh silah keturunan ni mmg pening sket hehe

Myra Jay said...

Memang kalau bab2 salasilah ni MJ pun kekadang konpius + pening :D

penyuluh perikanan said...

Terima kasih telah mengunjungi kami dan selamat siang

wwwd said...

Kunjungan siang dan salam berbahagia

sal ya said...

hahaha... dara ye?!

Amanda Suria said...

tunggu dah besar skit baru adik faham kot..

Wak Gelas™ said...

pupu papat tuuu..,ehHHhee

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

manyak pupu papat ni

wantie said...

adik adik.. mcm mcm ko ni yer.

tu la, bila dah bercampur pupu papat semua nak panggil pun dah tak pandai.

yang bestnya sepupu t sebaya Mak T. kekok pulak bila kena panggil dia adik. rasa mcm tak hormat org tua jer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...