Tabung Masa Depan ...

Sunday, January 13, 2013

Sessi Melayan Selera & Tekak

Semalam memang duk melayan selera tekak anak2 dan En Hubby.  Along dan Angah ada aktiviti di sekolah dari pagi.  Baliknyer tengahari.  So, melayan selera tekak masing2 campur sekali permintaan Adik & En Hubby ! Semua menu2 atas permintaan tekak anak2! Seb baik nak yang simple2 aje. Itupun bersilat jugalah di dapur, menyiapkan semua sorang2 sebelum anak2 balik dari aktiviti di sekolah .

AYAM GORENG REQUEST BY ALONG
TELUR DADAR & ULAM SALAD REQUEST BY ANGAH. IKAN MASSIN OF COURSE BY EN HUBBY LER !
TOMYAM AYAM REQUEST BY EN. HUBBY
SUP KERANG REBUS REQUEST BY ADIK
Dan yang ini pencuci mulut. Buah jambu dicicah pencicah made by En. Hubby.  Nak resepi pencicahnyer.  Mudah sangat tapi memang sedap !


Sedikit Belacan bakar
Beberapa biji cili padi
Gula
Kicap manis
 SEMUA GAUL RATA !


Lunch hari ini makan luar sebab tinggal bertiga dengan En. Hubby & Angah aje.  ALONG & ADIK ikut my mum dan uncle2 theyalls pergi rombongan menghantar pengantin.  Kenapa KA tak ikut ?...... ( Syyhhhhhhh...... Ada hal orang pompuan2 lah HE HE HE )

24 comments:

Tihara said...

semua sedap, dah lama tak makan jambu :)

Cinta Misteri said...

kecurrrrr tengok jambu cecah kicap sambal

hazwan hairy said...

alamak sgt terliur tgk mknan ni...haha..lapooo

sal ya said...

semuanya sedap.

Mira Adzlia said...

wah...msk ikt request tu...hihi..

Daddy Zuki said...

sedapnya akak kesuma! kecur air liur sy. memang betul kata mat salleh: the way to a man's heart is through his stomach!'happy cooking and savouring your cuisine!

ANIM said...

jadi ibu macam tulah...ikut selera depa. dapat tengok depa berselera makan, hilang penat kita di dapur

kasihredha said...

Meleleh air liur tengok jambu Dan kicap tu

Sue PeLik said...

adeh lapanyaaaa sedapnyaaa tgk! huhuhuhu. nak makan jugak boleh tak ka?? huhuhu

ejulz said...

waaaa. sedap.. hehe

Nooriah Abdullah said...

wah KA sedap menu2 semua tu, the best menu last tu huhu sambal kicap power tu akak sukaaaaa

LYAfrina said...

time weekend ni lak nak memasak sepuas hati kan..

esok dah mula keje.. lya y kat trg ahad dah start keje

kak nora said...

sekali2 makan kat lua best jugak kan..

Nur-nba said...

Sedapnya tengok pencicah jambu tu..

Pykaa Pdott said...

amboih sedapnye . trliur tgk mkanan kat atas tuh tambah2 tgk tomyam ayam . sdapnyee .

inche hlovate said...

sya suka tomyam..nti blh la mskkn hihi

Fiza Rahman said...

Terliur tgk jambu cicah kicap tu ☺☺

Haryati Faizal said...

erm...mang terbaiklah KA!

Ira said...

lapar perut ni tgk masakan KA.. seronokkan kalau masak makanan kegemaran insan tersayang. :)

N.Aima K said...

nnyum nyum meh!!

Mrs Velentine said...

sedap nak sikit..hehe

ayut said...

melayan tekak ujung mngu.. :)

Amanda Suria said...

sumpah SA terliur tgok jambu cicah kicap tuh...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

alahai kak sedapnyer saya nengok hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...