Tabung Masa Depan ...

Wednesday, January 09, 2013

SNSD - I GOT A BOY

Apa yang best sangat kat theyalls ni... Entahlah !
Sampai mencetuskan fenomena music baru di Korea...
No komen,, No komen lah!
Mungkin yang best pun warna2 pink dalam MV tu kot hehehe



Girls' Generation (Korea: 소녀시대 Sonyeo Sidae, Jepun: 少女時代 Shōjo Jidai, Makna harfiah: "Generasi Gadis") merupakan kumpulan muzik wanita K-pop yang dibentuk oleh label rakaman SM Entertainment pada tahun 2007. Kumpulan muzik ini juga dikenali sebagai Soshi (소시) dan SNSD dalam kalangan peminat dan ia terdiri daripada 9 orang anggota.
Kumpulan muzik ini pernah melancarkan tiga album penuh dan tiga album mini dalam bahasa Korea, satu album studio berbahasa Jepun serta beberapa buah single. Single hit tahun 2009 mereka, "Gee" memegang rekod lagu nombor satu paling lama berada dalam carta Music Bank dengan kedudukan teratas dalam carta tersebut selama sembilan minggu berturut-turut.
Pada awal suku keempat tahun 2010, kumpulan ini di bawah syarikat Nayutawave Records anak syarikat Universal Music telah menerokai pasaran muzik di Jepun dengan melancarkan lagu hit tahun 2009 mereka iaitu "Beritahulah Hajatmu (Genie)" (소원을 말해봐 (Genie)) yang dialihbahasa ke bahasa Jepun dan juga lagu "Gee".

Sumber Dari SINI 

 ( N3 AUTO PUBLISH )

20 comments:

Knor said...

assalamualaikum KA

tahu juga ye..kak ni ketinggalan jauh..

IntaNBerliaN said...

a'aa warna2 pink tu yg cantik..

Mrs Velentine said...

nampak biasa jer//

Cik Aini said...

erkkk
ai x pnh tgk pun kak..ni pestime tgk :)

TiranaAduka said...

salam sis KA
Zaman sekarang ' ikut trend masa kini.
Waktu zaman ta dulu. Beatle dan metallica. Eh sis tak tau mungkin. Green muzik rock melanda di era 80dan 90.ta pun terjebak sama.yg pentingkan sis. Kita kena tau menilai yg mana baik dan yg mana buruk.

Lelaki Ini said...

tak minat! haha

Ena's Palace said...

lagu2 gini bdk2 zaman skrg suka la kan...

Kasih Salina said...

heran juga org zaman sekarang ni suka muzik k-pop..

Pn. Sheila@CC said...

a'aa... mmg tul, warna pink kt dlm tu sgt menyerlah... tarian dorg sama kot menyerlah... hehe

Leeza dayasari [santai leeza] said...

nice sharing....

mama aryan said...

ntahla..saya ni sejak dah kawin dah tak layan dciter korea,pada hal dulu minat sangat tgk citer korea

eita said...

tak tahu plok pasal ni

Tihara said...

alamak akak ketinggalan bab2 ni :)

Ikhwan Suhaimi said...

Love U Jesica.. Ehhhhh hahaha

❤Kamsiah❤ said...

tentang korea-cuma suka drama winter sonata je hehe..(dan berangan nak kesana)

Dkna Abza said...

siap ada tulisan korea jepun etc :P

Nieyl said...

selamat pagi...:)

kay_are said...

memang femes dah girls generation ni.. tapi berbaloi r dengan hasil usaha dan keje keras dorang kan..

Cho Zila said...

akak memang tak tahu menahu.. tapi nampak kalerpul..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

adeh ketinggalan saya bab2 ni hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...