Tabung Masa Depan ...

Friday, January 11, 2013

Syukur Rezeki Nuffnang Walau Hati Sedikit Sakit

Salam semuanyer!. Cerita tentang rezeki pagi2 Jumaat ini.

Alhamdullilah akhirnyer, KA dah terima cek pertama Nuffnang December 2012 hari tu.  Baru hari ini, ada mood nak bercerita . Sebab sebenarnyer, banyak cerita2 sakit hati sebelum terima payment Nuffnang ini.

KA mula berblog pada 25/3/2012. Nuffnang KA dah boleh dicashkan lebih kurang 3 bulan selepas tarikh itu (RM 55.90).  Belum lagi cerita tentang cash rejection lagi lepas tu. Tunggu hampir dua bulan lagi.  Hantar surat pada Nuffnang. Tanya sebab apa.  Kena tukar balik profile KA. Tunggu lagi hujung bulan untuk try cashkan semula, hanya pada hujung Aug 2012.  Seb baik masa ni jumlah dalam akaun dah bertambah lagi. Dari RM 50+ ke RM 60++ bertambah lagi RM 70+++.....! So, rasa seronoklah pulak.  Lepas tu, KA dah terimalah surat macam kat bawah ni dari Email dalam bulan Okt 2012.  MALANGNYER...............


Tunggu punya tunggu, cek x sampai 2ler  pulak.  Hantar tiket lagi pada Nuffnang tanya lagi.  Tunggu lagi jawapan. Lamalah jugak.  Lepas tu Nuffnang minta tukar alamat.  Kena tukar lagi di profile KA tu.  Tunggu lagi.  Hingga akhirnya sampai juga cek pertama pada bulan December 2012 hari tu.


Dalam masa menanti2 cek yang pertama tu, Akaun Nuffnang KA dah boleh dicashkan lagi buat kali kedua. Tapi sebab sakit hati ni masih bersisa, KA nak tunggu dulu sampai jumlah tu beranak pinak dulu, BOLEH GITU !

Apapun tetap bersyukur dengan rezeki ini.  Terima kasih Nuffnang (Tq for BE yang singgah juga) dan semua yang sudi klik2.  Yang pentingnyer, niat KA berblog atas dasar suka2 dan ingin berkongsi cerita.  Bila ada rezeki macam ni kira bonuslah tu kan! 

So, review blog KESUMA ANGSANA dalam usia hampir 10 BULAN ini ..... yang paling best sekali adalah, dapat kenal dengan ramai kawan2 blogger yang best2 dan terbaik ! Sayang uols ketat2....

46 comments:

Saleha said...

SAYANG ka KETAT2 JUGA :p

yana aina said...

tahniah KA dpt merasa BE. kesabaran yg diblas dgn BE ^^

ummuaidan said...

wah.. banyak fulus KA ..boleh belanjer nie...:)

Wanie Warniee said...

kt dah lama buat blog dpt 75 sen ja x naik2 ehehhee

Fiza Rahman said...

Tahniah kak. Saya dulu amik masa 2 tahun nak cash out yg pertama. Ni yg 2nd dah bley cash out, tapi nak tunggu duit tu beranak lebih sket lagi ☺☺

Kakcik Nur said...

Tahniah KA. Banyak juga tu. Boleh tebus dua kali dalam masa yang agak singkat. :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

MizzTina said...

wahhh, xsmpi setahun dh melimpah ruah rezeki.. tahniah KA..

Ratu Hatiku said...

Alhamdulillah... Tahniah..

hazwan hairy said...

tahniah kak..rezeki tuh..hery xsmpai2 lagi..haha

azievee said...

Tahniah kak KA, ok la tu...sapa nak bagikan...

Nieyl said...

wah~tahniah kak...:)

Cheida_Mymee said...

sy x phm sgt cash out ni mcm mna.. kita pasang iklan nunfang je and ern trafic tinngi dh ley dpt ke mcm mna KA?
saja la nk tahu dgr org cerita x phm pon

CeqGu said...

Tahniah.....anis xpernah merasa lagi....camno kak nak dapat BE tu. Depa unique views tu ke? Agak2 nak kena capai berapa ye? Anis dah start berbelog ni thn 2009, tp time tu ikut mood jer . Tgk org dpt upah, ehhhh teringin la pulak merasa. Tempek ler nuffnang dua tiga ketul. Yg syioknya tetiba rajin update sbb kawan makin ramai....syukeeeenya. dulu tulis mcm syiok sndiri jek....haku tulis...haku baca hehehhe...share ler tips nak dpt BE tu kak

Sue-Rya Qistina said...

berblogging pun boleh jana duit kan. bagus2. hehehe. tahniah ye kak! saya pun nak tunggu duit tu beranak pinak dulu wpun tak brp nak bnyk cam akak ni :D

IntaNBerliaN said...

Alhamdulillah.. tahniah kak..

eh, nape leh xsampai yer

lieyalatif said...

tahniah...rezeki awal tahun...

Wak Gelas™ said...

wahh, mak kayoo dh fofuler tuuu.., ehHHee

P.A. said...

Tahniah KA...Cik P.A tmpg epi...semoga terus aktif berbisnes dan berblogging...love u :)

zaza nizam said...

tahniah..

Cik Awin said...

alhamdulillah rezeki di hari jumaat ;)

Mrs Lurve said...

tahniah kak..
10 bulan byk tue..sy nie dh 2 tahun baru byk tue hahahahaha..

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

yeahhhh boley belanja ai minum teh tarik na ngeeee

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Alhamdulillah.. Tahniaah akak. Semoga bertambah rezeki :-)

Nizam.Ariff said...

aku pun baru je cash out selepas 4 tahun! Hahaha... memang dasar aku pemalas nak BW...

inche hlovate said...

wah masyuk la ni ae hihi

paridah said...

wah boleh mnta blanja ni...tahniah rezeki sbb rajin menulis ni

bujal X said...

ada lebih tak kak? meh sikit~keh keh~

Izan Ishak said...

cerita kita hampir samalah KA. izan lagilah, dah dpt payment advice bln 8. tunggu2 cek tak sampai2 pun. hantar tiket 2-3 kali. baru dpt bln 12 baru ni. then cash out lagi... mujur dpt dan tak lewat mcm sblm ni. serik juga takut sangkut lagi kat mana2...

happy blogging ye KA... Panjang berjela plak komen ku pagi ni.. hehe...

hainom OKje said...

Tak pernah keluar cheque lagi ...dah boleh dah... itupun selepas 6-7 bulan....

Rupanya macam susah jugak ye KA

kakchik@ella said...

Alhamdulillah KA. Sikit, banyak, tetap rezeki, kan. Syukur kita.

cik amal said...

alhamdulillah rezekii akak..
:)

Haryati Faizal said...

tahniah KA cepat jugak dpt cash duit nuffnang...dlm tempoh singkat berblog...

kasih Salina said...

syoknya dah dapat cash out nuffnang kan kak..sy pun tgh kumpul dulu ni nk bagi byk skit..

Ira said...

Tahniah KA.. Alhamdulillah.. dpt rezeki lagi.
Hehe.. itu la hikmah disebalik sakit hati yg dirasa.
Dpt lmbt, tp dpt lebih.. hehe..
Keep on blogging ye KA..

Knor said...

bersusah payah dahulu bersenang-senang kemudian

alhamdulillah

Rai Ourkizuna said...

dengar kata ramai jugak blogger yg jadi kes macam KA ni.. in a way bagus diorang makin strict sbb main dengan duit ni kan..nak kena hati2 jugak..

apa pun tahniah KA..

Kakzakie said...

Cepat mencanaknya tu KA. Tak sampai setahun tu dah boleh dapat ada org bertahun-tahun tau...

Mohd Selim Zainal said...

pape tahniah k....boleh belanja kekawan nie....heheh (gurau) .
Harap lepas nie lagi setia dengan nuffnang lah kan....

mselim3

Mohd Selim Zainal said...

pape tahniah k....boleh belanja kekawan nie....heheh (gurau) .
Harap lepas nie lagi setia dengan nuffnang lah kan....

mselim3

ayut said...

tahniah KA...moga betambah lg bonus lpas ni..hihihi

Ann Ishak said...

hebat KA ni, baru 10 bulan dah boleh cash out...tahniah lagi

Ratu Hatiku said...

Tahniah KA :D

aizamia3 said...

tahniah and sayang jugak ketat2 bagi lemas.. kihkihkih..

sal ya said...

saya pun tak cash out lg. malas.

Mrs Velentine said...

tahniah Kak..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tahniah kak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...