Tabung Masa Depan ...

Monday, February 04, 2013

Cerita Usul & PIBG

Sebelum ni, Adik duk suruh2 KA isikan borang ni dengan usul2 atau cadangan.  So, bila KA kata xde usul.  Terus Adik kata Umi tulis aje usul macam ini :-

" Guru2 mestilah mengajar murid2 sampai pandai ! " (Macam2 usul kalau Adik ni !)

 ( BORANG USUL )
Dan, tibalah hari mesyuarat untuk PERSATUAN IBU BAPA & GURU2 Atau ringkasnyer PIBG pada hari Sabtu yang lepas !  KA turut serta ditemani Adik.  Dan macam biasa, senarionyer kehadiran Kaum Ibu akan melebihi Kaum Bapa!. (Sebabnyer.........itu kena jawab sendiri lah ye !)

SEBAHAGIAN DARIPADA YANG HADIR...........................




Mula2 KA duduk di barisan tengah.  Bila tiba part2 pemilihan slow2 pindah tempat duduk ke belakang.  Tak mahu terpilih sebagai wakil ibu bapa.  KA jadi tukang sokong dan angkat tangan cukuplah.

Adik :  Kenapa Umi tak  suka jadi wakil Ibu Bapa ?

KA :  Umi kan kerja, susahlah nanti, kalau ada mesyuarat ke apa ke, susah nak datang.  Bagilah kat orang lain.  Yang tak bekerja tu ! Senang kalau ada apa2 hal.

Adik :  Umi cakaplah Umi ada hal kalau x dapat datang.

KA : Mana boleh macam tu.  Umi tak berani lah, takut tak boleh bagi komitmen!

Adik :  Oooooooooooooooooooo...

Adik :  Umi, Umi....tanya sikit boleh ?

KA :  Apa dia ?

Adik :  Komitment tu apa ?

KA :  Eee Adik ni.... ingat paham sangat tadi ..! Oooooo tu kemain panjang lagi......

( N3 AUTO PUBLISH )

18 comments:

Noraziha said...

Mcm2 soalan pulak die tanya ye.hehe

Anum said...

macam2 isu kan

nea lopah said...

KA jadi Ajk mesti best..bnyk lah xtvt ibu bapa nanti..hehehe

izan mama mia said...

mmg laa kalau ada mesyuarat PIBG..mmg akan lebih ramai kaum ibu sejak dl lagi

Suraya Baharun said...

hehehe...kemain lagi usul adik..:)

ainnoraini said...

Sek anak saya pibg buat sabtu lepad...ayahnye yg pergi..

♥ Wina ♥ said...

ahahahhhh bukan main panjang Oooo dia tu ye :)

aizamia3 said...

Masa ni lah kita nak bagi cadangan penambahbaikan.. ;)

Mak Wardah said...

KA, anda memang ibu yang sangat bertanggung jawab

Ena's Palace said...

hehehe...lawak la adik tuh...byk soalan yer!

wantie said...

kaum adam ni suka serah bab bab meeting PIBG tuk kaum hawa sebab doranhg malas nak tunggu lama.

jgn kata sort PIBG tu ja kaum ada kurang. kalau meeting kat office ni pun, punya susuah nakmasuk meeting room.

LiYa HaNiF :: said...

pandai adik nie lah... ^_~

ummuaidan said...

Hehehe..adik nie mmg pandai sbb rajin bertanya kan..ingat pulak PIBG ms zaman sekolah2 dulu

Haryati Faizal said...

hihi bijak2... sbb suka sangat bertanya itu dan ini....

Mimi Azirah said...

tuh la kak..kalo kite suri rumah leh bg komitmen sepenuhnya kalo bekerja terkejar kejar dibuatnya nti

Mrs Velentine said...

mmg lelaki bab pibg ni kureng

Fiza Rahman said...

Hahaha...adik yg bagi usul yer ☺☺

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bagus adik ni bertanya itu ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...