Tabung Masa Depan ...

Thursday, February 28, 2013

KA Tanya Nuffnang Jawab On BE/CPUV

Nuffnang dan blogger dah macam laut dan pantai. Sukar nak dipisahkan.  Ye tak ?.  Lagi2 bila bercerita tentang BE/CPUV ni.  Sapa yang tak nak BE/CPUV kan.  Memang lah niat kita berblog atas dasar suka2 berkongsi cerita.  Tapi kalau dah ada duit yg masyuk tu, dah kira macam bonuslah kan. Syukur banyak2lah. Betul tak ?

Oklah, rata2 blogger berkongsi cerita tentang tips nak dapatkan BE/CPUV dari Nuffnang ni.  But for KA, kadang2 lebih suka hantar sendiri ticket2 pertanyaan pada pihak Nuffnang ni.  At the same time, Nuffnang pun akan sedar kewujudan blog kita itu kan.  Serampang Dua Matalah ni.  Kalau mood baik, KA tulis tanya dalam bahasa, kalau mood ke laut mulalah berEnglish bagai KA, HeHeHe.

 ( Macam manalah KA boleh terlepas email dari Nuffnang tentang event kat atas ni HuHuHu)

Kongsi ajelah antara jawapan Nuffnang on BE/CPUV.

Email terbaru dari Pihak Nuffnang  ON CPUV/BE

Dear .....................,

Thank you for writing in!

The steps we have recommended before are just a guideline on how to optimize your ad space. Ultimately, the decision still lies with advertisers as they'll judge if your content and style of writing is relevant with their products/services before they advertise on your site. However, we assure you that if you're to do as we recommended, chances are you'll start receiving campaigns much more often from our advertisers. Please do take note that there's little we can do if bloggers are not to take any action to optimize their ad space.

In addition, the advertisers are the ones who choose which blogs their ads are displayed on. For CPUV ads, the selection of blogs for CPUV campaigns is entirely dependent on the advertisers' requirements, and the advertising industry is also highly seasonal, therefore there might be times where there are no advertisers looking for a particular group of bloggers for a while.

Hope this helps, and have a great day ahead! :)

Cheers,
Laura Lee
Community Executive

Nuffnang Sdn Bhd
www.nuffnang.com.my


Email Ke 2 Dari Pihak Nuffnang ON CPUV/BE

Hi ..................,

Glad to know you've been assigned a CPUVV campaign! You actually have the Advertisers to thank for, not us, because they are the ones that chose your blog for their CPUV campaigns. Happy blogging! :)


Email Pertama Dari Pihak Nuffnang  ON CPUV/BE

Hi ............,

Sebenarnya, apa yang anda cuba maksudkan ialah kempen CPUV, bukan "Buffered Earnings". Buffered Earnings, Metered Earnings, etc sebenarnya hanyalah istilah yang digunakan untuk kempen CPUV.  Untuk mendapat ruang "Buffered Earning" pada "Earnings" anda, anda haruslah dipilih oleh Pihak Pengiklan (Advertisers) kami untuk membuat kempen CPUV bagi pihak mereka.  Teruskan usaha dalam mengemaskini blog anda dan kami yakin akan ada Pihak Pengiklan yang berminat untuk mengiklan dengan blog anda. Selamat berblogging! :)

So, pendek kata dan kesimpulannyer, Pihak Pengiklan itu sendirilah yang akan memilih kita ye ! Jadi kena pastikan blog kita sentiasa berupdate sekerap yang mungkin dengan cerita2 dan isi2 yang menarik.

TQ Nuffnang ( Even hampir setahun dah berblog, yang masyuk hanya 3 angka aje) & Happy Blogging Untuk Semua ............

25 comments:

careno said...

aku lg kesian... baru 10 hengget duit nuffnang... muahahaa....

ZazaMyMoon said...

Zaza masih blur lg pasal nuffnang ni :(

Nurzakiah Hanum said...

oooo

Qashmere said...

info menarik ni..thanks share! Hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

info menarik ni kak :-)

onn Lajer said...

o baru gua tahu

Aien said...

hi..salam kenal..done follow you...sudi2kanlah follow sy jgk:-)

http://kucingsenyap.blogspot.com/

nea lopah said...

Tq share KA. Tak rugi berbaik2 dgn en nuff.

aTieYusof Family said...

TQ share info ni...
sy pun masih belajar2 lagi ttg Nuffnang ni..msh byk yg perlu dipelajari..:)

xila dot said...

tak semestinya update selalu...sy dulu dalm beberapa bulan xupdate tulah yg dapat cpuv haa

Ietams said...

bila la nak dapat duit riban2 dr nuffnang ni..

Mieya Atiera said...

Yup, thats true. Pihak Nuffnang hanya sebagai pencadang sahaja. But yang memilih pihak pengiklan tu sendiri.

Sue-Rya Qistina said...

good info KA!
3 angka tu...dasat lah!

Amanda Suria said...

Alhamdulillah..SA dah 3 kali cash out with Nuffnang...dan until today masih setia ngan nuffnang

ALoNa CintamaniszLite said...

jenoh ler jgk ye pengiklan tu nk pilih2 blog...sbb blog kat malaysia ni bkn sket2 yg mendaftarkan diri ngan nuff, huhu..

Fiza Rahman said...

BE saya dah jadi ME. Dah lama tak dpt BE.

Bin Muhammad said...

Salam,
Rasanya xde le nak merasa. Tmepek iklan nuffnang pun sebab semua orang tempek...Rasa mcm xlengkap blog tanpa iklan..
Boleh ke alasan tu...hehe

n 0 e s u h a i m i said...

thanks KA for sharing the info..its really useful

♥ Wina ♥ said...

nice info :)

MaMa Rey said...

3 angka tu bagus dah KA..sy masih sen2 huwaa...

azievee said...

Ada daftar jugak nuffnang nie tp x tahu fungsi...hehehe

LydSunshine said...

Nak hantar email jugak la kat Nuffnangs.

Mrs Velentine said...

samalah MV pun 3 angka juga

Haryati Faizal said...

tahniah KA, n tq sharing ye..

ArELeEz said...

leez pun dh lama jugak xdpt b.e. uhuks3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...