Tabung Masa Depan ...

Monday, February 25, 2013

Kalau Hebat Sila Buat Ayat

Tengok gambar ni.. Hebat kan !
Lagi hebat kalau uols boleh buat 2 ayat berkaitan
Dengan berdasarkan gambar di N3 KA kat bawah ini  SILAKAN....


Rasa macam nak kembali ke sekolah pulak petang2 ni ye !

Credit & Source From Here 

( N3 AUTO PUBLISH )

36 comments:

nik ros said...

subhanaAllah. cantik sgt picnyer

kay_are said...

ayat 1: itu siput.
ayat 2: siput jalan mengengsot.

sekian.. =P

ummuaidan said...

Ayatnya...Siput disisi sarang labah2....

Kakzakie said...

Siput sinonim jalan lambat
tapi gigih sangatlah hebat

wantie said...

sediakan payung sebelum hujan

Nurzakiah Hanum said...

wow

yana aina said...

yaAllah cantiknya.... ^^

**fuh lepak cni pon best...ada payung... kata si siput ^^

Nur farahiza said...

tak geti kak nak buat ayat , hnaya mampu berkata subhanallah lawanye

ZazaMyMoon said...

Biar lambat asalkan selamat :)

Sue-Rya Qistina said...

siput yg comel berpayungkan sarang labah-labah :)

Daddy Ziyyad said...

Si siput dan si labah labah...:)

hainom OKje said...

Apa soalan susah sangat petang2 macam ni KA....hu..hu..

Asyifa Mustaffa said...

Subhanallah....cantiknya gamba....:-)

siput berfikir....dan membayangkan jika dia bole ddk di atas sarang labah2....penat sudah mengensot di tanah...jika boleh...nak ddk di atas plak....hehe...

Ema Blog said...

siput : tengok, aku pun boleh buat sarang sama dgn sarang labah-labah,,

Ira said...

subhanallah.. cantik gmbr ni.

siput: alhamdulillah, syukur hujan da benti. payung sang labah2 ni terbalik la pulak ditiup angin tadi. mujur takde apa.. tenangnya aku rasa..

mood menyelami perasaan si siput. hehehehe..

Tihara said...

memang cantik ciptaan Allah...Allahuakbar!

Cheida_Mymee said...

ayat: hujan yang turun bagaikan mutiara,, lalallalala
sisipot bernyanyi riang hahaha
boley tara tu

Papa Mifz said...

serius cantik gambar tuh..amat cantik!!

baby comel said...

Siput babi yg confuse samada dia siput atau babi. Tp skg ni dah jadi lain. Labah2 pulak dah. Hehehe. Joking je

maszmadi said...

no komen.....

Nur-nba said...

Siput : Mujurlah aku dapat berteduh di bawah sarang labah-labah ni..

Nice pic..

Ummiarissa Mahdi said...

siput menumpang labah-labah,labah-labah menumpang siput...hehehe

Nastyna said...

"Hujan yang turun, bagaikan mutiara" nyanyi si siput berpayung indah itu.

Mieya Atiera said...

Cantiknyaaa..

Raudzah Zahari said...

Serius cantik KA..siput ni sure tengah feeling ni..Bsetnya...hirup udara segar!!!

Bin Muhammad said...

1. Siput ni nak tangkap rama-rama yang berterbangan di blog KA ni.
2. Tapi sayang rama-rama tu terbang kat sblh tepi jer...

MystoryPic said...

cantiknyaaaaa

nea lopah said...

Siput sedang berpayung.

ummiross said...

Wow!!!, cantiknya gambar.

hehe.."payung mahkotaku", kata cik ciput.

Ibu Lala said...

siput itu sedang mengesot sambil membawa sarang labah labah di atas kepalanya.

Myra Jay said...

Wowwww!! Memang cantik dan sangat unik ;D

Nursaila Norman said...

xde idea la KA..cuma nk ckp..cantiknya pic dan subhanallah :)

Cinta Misteri said...

siput berakit daun kehulu...
dipayung sarang lelabah indahnya...

♥cantik pic ni♡

Shaiful Zaidi said...

Refleksi diri..

Mrs Velentine said...

ni ayatnya,,.hehehe...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

cantik gambar tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...