Tabung Masa Depan ...

Monday, February 25, 2013

Kejayaan Pertama Adik 2013

Hari Jumaat lepas, KA baru je sampai rumah
Adik dah berlari2 termengah2
Sambil tangan tunjukkan hadiah
Yang katanyer dia dapat di sekolah

INI CERITA ADIK

Adik : Umi2, pagi tadi kat sekolah lepas aje bacaan Yassin, Cikgu umumkan pemenang pertandingan hari tu !
KA :
Pertandingan apa ye ?
Adik : Ala, pertandingan tulisan paling kemas & cantik tu lah!
KA :  Ooooo, Ummi lupalah ! Adik menang ye ?
Adik :  Adik dapat No.1 lah Ummi !
KA :  Ye ke, tahniah ye Adik !
Adik : Mula2 Adik ingat Adik tak menang, sebab cikgu x sebut pun nama Adik.  Mula2 dia cakap pemenang no.3, lepas tu No. 2.  Adik ingat Adik tak menang lah.   Sebab masa pertandingan hari tu Adik ada padam2 dan buat semula tulisan tu sebab tak cantik !
KA :  Adik buat cantiklah tu, sebab tu Adik menang!
Adik : Terkejut Adik bila cikgu sebut nama Adik No.1.  Sampai lupa nak cakap terimakasih kat Guru Besar tu !
KA : Adik2, lain kali kena ingat tau, mesti cakap terima kasih !
Adik : Ok2,... Ummi nak ambik gambar masuk blog tak ?
KA : He He He


Kejayaan pertama buat Adik di Tahun Satu 2013.
Macam biasa
Anak2, biar hadiah tak sebesar mana
Tetap rasa bangga dan hati berbunga2 !
Adik, Adik....

27 comments:

ummuaidan said...

tahniah adik..keep up the good work...!

faraherda.razalan said...

Tahniah! Wahh...mst ctk tulisan die ni.

careno said...

tahniah... yg tak tahan tu siap tanyer nak masuk blog tak? wakaka...

Selipar Putih said...

mabruk adik

❤Kamsiah❤ said...

betul tu...walaupun hadiahnya sekotak pewarna...buku,atau alat tulis..mereka amat gembira menerimanya...lbh mengembirakan jika menerima ucapan tahniah,puji2an dari mak ayah..

zaza nizam said...

tahniah adik ! yg penting semangat kak :)

Sue-Rya Qistina said...

tahniah buat adik!
pencapaian yg bagus ni :)

LydSunshine said...

Comelnya set alatulis smurfs.. Hehehe.

Nurzakiah Hanum said...

tahniah

4feet8 said...

wah..tahniah adik..
tulisan khat ke..?

Rasp said...

tahniah buat adik...
memang happy tul dia and of coz u pun berbangga kannnnn.....

adik supportive oooo soh amik gambar letak dlm blog hehehehehehe...

saniah said...

Tahniah adik....:)

Mrs Lurve said...

tahniah adik!

yan's cottage said...

bukan hati anak je berbunga2 hati ibu ayah pun sama kan...?

Bin Muhammad said...

Salam,
teringat masa zaman kanak2 dulu. Kalau menang petandingan, memang seronok, nak cerita satu kg. hehe.
Hadiah xpenting tapi kepuasan dan kegembiraan xternilai...
Syabas adik!

Zie said...

Betul tu sukanya.. waduh nak juga memiliki tulisan cantik tapi tulisan sayalah yang paling tak lawa... kalah tulisan doktor.. hehehe

ieja amieja said...

tahniah adik..mesti lah dia rasa seronok n teruja sgt bila dpt hadiah tu..ingat lg arina masa menang tmpt pertama dlm mewarna..mcm tu lah..

hazwan hairy said...

wahh tahniah! rindu lak zmn2 pakai set menulis tu..haha

Asyifa Mustaffa said...

tahniah buat adik...!
Bgusnya cegu buat cmtu.....bgi smngt kat anak murid gak tu....

wantie said...

tahniah adik. wah cantik tulisan sampai dapat hadiah.

kalau anak auntie mcm cacing kerawit.

Haryati Faizal said...

bijak ye adik ni.... kekalkan tulisan cantik tu tau!

kay_are said...

teringat zaman kanak2 dulu.. memang ade buku khas untuk tulisan cantik ni kan? tahniah adik!

hainom OKje said...

bersemangat dia bila berjayakan kA

Chic Na said...

tahniah adik.. :)

Fiza Rahman said...

Tahniah adik. Nak tgk tulisan adik yg kemas dan cantk tu ☺☺

Mrs Velentine said...

tahniah adik

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tahniah adik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...