Tabung Masa Depan ...

Wednesday, February 13, 2013

Review Teh Cameron Highlands

Macam yang dah semua maklum, KA ni memang penggemar Teh.  Walaupun sebenarnyer orang macam KA ni, yang kekadang mudah sangat terkena angin gastrik,  tidak digalakkan sangat untuk minum teh. But KA tetap pilih Teh dari minuman yang lain. Paling penting selalunyer KA minum Teh tanpa gula.  Kata orang, amalan meminum Teh dapat membangkitkan semangat diri, meningkatkan daya pemikiran dan ingatan kita, apalagi untuk kita sebagai seorang blogger kan !

Ok, kali ni nak review tentang Teh2 yang didatangkan dari Cameron Highland ni.

Yang ini memang feveret KA sebab ianyer bagus dan dapat mengurangkan risiko terkena kanser menurut satu kajian yang telah dibuat. Teh Hijau !

 
Yang ini pulak Teh berperisa Strawbery.  Rasanyer memang sedap. Ala2 Teh berstrawberi gitu.  Sekali minum pasti nak lagi.


Yang ini pulak Teh asli bagi penggemar Teh yang lebih sukakan rasa Teh sebenar.  
 

Pada KA memang kelaslah,  apalagi kalau dibuat untuk minum petang bersama potongan kek marble yang sedap !


Apapun pilihan kita, Teh sememangnyer punya khasiat terbaik dan tersendiri untuk kesihatan tubuh badan !.  Tq to Angah & one of my friend yang hadiahkan KA dengan teh2 terbaik ini sebagai ole2 dari Cameron Highland ye !....


33 comments:

Nurzakiah Hanum said...

syok2

AyueJean AJ said...

Teh Vanila pun sedap.... =D

Budak Kampung said...

fact kan KA yang teh ni boleh menyebabkan angin kan?

are_lin@yu said...

wahh mmg byk jnis teh ni..

MAZLIZA ABD RAZAK said...

ari tu pi saya beli 2 jenis teh ja : teh kotak merah tu & teh herba :)

ummuaidan said...

Hmmmm...tea o panas ngan kek manis2 mmg sedap rsnya kan...org2 cina suka green tea

nea lopah said...

sy pun suka Teh o..sejuk @ panas. Sy suke! janji nipis jer. Kak..org tgganu panggil teh o ni air asah parang..hahahaha

wahida said...

teh strawberry tu best!!

Haryati Faizal said...

yati tak bley minum teh byk2...angin...

❤Kamsiah❤ said...

saya suka teh berbanding kopi..tp tu la..angin..gastrik...sembelit bila minum teh..

Bin Muhammad said...

Salam KA,
Saya pun peminat teh o atau kopi o, kurang minat dgn minuman ada susu. Tapi ramai yg kata minum teh ni nanti byk angin...ye ke?

Kakizan Omar said...

KA.. saya n hubby pun penggemar Teh.. tak kiralah teh dari mana... kami akan cuba.. Nikmat rasa teh nie sukar nak di gambarkan.. terutama bila hari mendung atau hujan... waaahhh emmmm... :D

onn Lajer said...

paling suka kalau teh itu orang dah buatkan hehe

Bui Junaidi said...

BUI PUN HANTU AIR TEH..HEHE..YG TEH PERISA STRAWBERI TU MMG SEDAP

suka suka said...

KA ..Teh strawberi memang sedap..apa rasa minum teh tanpa gula? Buat air tehnya pekat atau cair?

careno said...

suka teh strawbery tu sbb bau die pun dah semerbak harum...

mama aryan said...

saya suka teh stoberi tu..saya ni jarang minum air manis KA,kalu ada pun teh o saya suka,kalu yg lain2 tu kalu teringin je saya minum

baby comel said...

Lemon pun sedap gak kak KA :)

Cho Zila said...

suka stoberi ... sekali2 limau...

♥ Wina ♥ said...

kite samalah KA..wina pun penggemar teh :)

wina kalau pegi cameron, wajib beli teh perisa strawberry tu & boh cameronian gold blend

p/s; stok teh cameron dah habis kat rumah tu..nak kena pegi CH beli nie eheheee

Fiza Rahman said...

Suka teh stoberi. Tapi saya tak boleh minum teh byk sgt. Angin.

eima said...

dah byk kali pi CH tp sekali pun tak penah beli teh ni

Amanda Suria said...

suka semua tu...sedap...

Suraya Baharun said...

semua perasa teh tu sedap nye...

Ibu Lala said...

beli jugak teh ni ms pi CH dulu. sedap kan...

Mrs Velentine said...

yg strawberry pena minum

TiranaAduka said...

teh cap masjid KAW rasanya hehehe

Raudzah Zahari said...

Kita pun suka teh compared to others...and kalau Cameron Highland punya kita suka teh berperisa strawberry...

Shaiful Zaidi said...

salam KA...saya pernah beli teh2 kat atas tu...kat Mardi Cameron Highlands.

hana hadi said...

hana suka teh pandan n apple.hehe

Ummi Iman said...

Segala jenis teh saya suka ;)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

teh ni mmg banyak jenis kan

wantie said...

teh ni kat umah banyak. tapi takminumpun. sape je peri CH mesti bagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...