Tabung Masa Depan ...

Monday, March 18, 2013

Hari Bertuah Di Mesyuarat PIBG

Kalau hari tu KA dah hadiri mesyuarat PIBG Sekolah Kebangsaan Adik
Semalam pulak ke mesyuarat PIBG untuk Sekolah Agama Adik
Bermula 8.00 pagi , KA awal2 pergi ditemani Adik
Gambar sekitar mesyuarat yang KA share & tepek
Itupun KA curi2 ambik, takut2 ada yang rasa pelik !



Yang ini pulak kerja Adik macam biasa
Mula2 nak pinjam pen KA aje
Lepas tu startlah dier
Habis diconteng buku cenderamata 
Entahlah apalah yang Adik lakar & tulis, sebab bosan katanyer



Selesai mesyuarat ada juga sessi cabutan bertuah
Adik tak sabar nak dapat hadiah
Bila diumum je antara nama yang bertuah
Nama KA pun tersebut sudah
Nah, sharelah juga gambar hadiah !!!

 
Adik suka sangat, walaupun hadiahnyer tupperware aje
Siap dier kata, besar kecil hadiah tak mengapa
Yang penting UMI ni bertuah juga !
Dan
For KA, Adik pun anak bertuah sama...........

Nota kaki :
 ( Dalam banyak hal PIBG boleh menjadi tunjang kemajuan sesebuah sekolah.  Seperti yang kita sedia maklum PIBG merupakan akronim bagi Persatuan Ibu bapa dan Guru )

31 comments:

Dylla Abas said...

adik pandai tulis jawi...good boy!

Ummiarissa Mahdi said...

PIBG ni khas untuk ibubapa melihat sendiri perancangan yang telah dibuat dan akan dibuat,tempat ibubapa bersuara untuk kebaikan sekolah anak kan..jadi sangat digalakkan semua ibubapa hadir mesyuarat.

p/s:saya pun bertuah dapat hadiah minyak masak 2kg...jadilah...

Izan Ishak said...

bertuahnya KA... untung pegi mesyuarat dapat hadiah pula..

Asyifa Mustaffa said...

rezeki tu....alhamdulillah....
adik tu boring tahap gaban ler tu...yg abih dilukis mcm2 tu....:-)

wan nurul hezrina abd halim said...

bertuah punya anak=)wahhh besar hadiah tu

nea lopah said...

Bertuah KA. hehehehe..suke jugak kalau dpt lucky draw ni. biarpun hamper murah pun tk apa.

Cho Zila said...

ala tak terpergi mesyuarat PIBG sekolah agama semalam... teringin tapi tak tersampai...

aTieYusof Family said...

Teringat zaman2 sekolah dulu..bila mesyuarat PIBG je paksa arwah ayah pegi...bertuah Kak dpt juga menang hadiah...:)

Ahsfantasy Ryu said...

Rezeki.. Tahniah :)

Ibu Amirul said...

Wah....
Ada cabutan bertuah...
PIBG kat sini tak de pun....

che mid said...

Salam KA, seronoknya dapat meeting dgn mamakan adik.. boleh lukis-lukis,pastu dapat hadiah pulak.. nak isi apalah agakanya dalam tupper tu?

Mrs Lurve said...

tupperware pun ok..lama2 nti kalo simpan, boleh wat stock hehehehe sy suka je

Ibu Lala said...

Wah siap ada cabutan bertuah lagi. Hadiah apa tak penting ye. Yang penting dapat. Tahniah utk KA dan adik

Rasp said...

bagus lah adik...
dlm bosan2 sempat dia lakar & tulis itu ini...
tahniah KA...
memang sesungguhnya u bertuah...

lizz said...

kratif adik siap boleh lukis2 lagi yer...
nanti lepas ni bolehla adik guna tupperware tu...

Bui Junaidi said...

BEST JUGAK MESYUARAT TU SIAP BUAT CABUTAN BERTUAH LAGI...

ALoNa CintamaniszLite said...

Sy penah sekali jer bertuah menang hamper dlm miting pibg ni, hehe. Tp sebenarnya...tiap2 tahun sy pi bkn nk menang cabutan bertuah pun...ttp sebagai ibu yg prihatin ngan perkembangan sekolah dan anak2..sebagai tanda sokongan pd guru2 dan pihak sekolah jgk pihak ajk pibg yg dilantik....
Ni ramai yg tak pegi tp bila cikgu buat aktiviti itu ini, kutip duit ke hape....dorang yg tak pegi tu bising lebih2..komplen sampai ke PPD...bila guru besar tanya encik ada gi miting pibg sekian2 tak???...dia kata dia tak pegi. Jd, PPD pun tak layan komplen dia...

lieyalatif said...

Betul tu KA...tu laaa tempat utk parents dan cikgu berbincang hal murid2 n anak2...mmg patut pergi kite sbb parents ni....

AyueJean AJ said...

Takpelah kecik pun kak....
Janji bertuah.. =D

ros_reeza said...

sempat pulak melukis ye.. hihi.. memang tahap kebosanan yang tinggi la tu :)

mama aryan said...

tak kisah la tupperware pun yg penting bertuah...hehe

Haryati Faizal said...

wah tahniah KA... musim meeting PIBG kan skang ni...

hainom OKje said...

betul dah adik kata tu...biar pun kecik yg penting bertuah hehe

roslita thalib said...

ros tak suka pergi mesyuarat PIBG. sebab bosan...hehe. tapi part hadiah memang suka... :)

Chic Na said...

wahh PIBG ada cabutan bertuah ye. mmg bertuah akak. ;)

Mrs Velentine said...

pandai betul adik..hadiah kecik mana pun mmg bertuah kan..tahniah kak

wantie said...

standard la.tupperware.hiksss

ummuaidan said...

mmg mak & anak sama2 bertuah..tahniah adik...

Fiza Rahman said...

Tahniah kak.

n 0 e s u h a i m i said...

rezeki tu...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

rezeki juga tu kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...