Tabung Masa Depan ...

Friday, March 15, 2013

Kisah Teknik Melukis Jimat Masa Adik

Adik pantang jumpa kertas dan warna, Pasti ade je yang nak dilakarnyer
Tapi minggu ni dier penat sikit
Sebab kena buat ulangkaji untuk ujian di sekolah Agama
Lagi2 KA bagi ujian tambahan, Sebagai persediaan untuk
Ujian linus tahun 1 di sekolah kebangsaan pulak
So mood melukis dier ada down sikit...

Waktu kemas2 buku, Ternampak lipatan lakaran Adik ni
Terus KA tanya
" Yang ini gambar apa"
Adik jawab
" Gambar pemandangan lah "
KA tanya lagi
" Kenapa tak lukis dulu dan lepas tu color bagi cantik . Yang ini macam lukisan abstrak je"
Adik jawab
" Itulah, UMI ni tak tau teknik "
KA tanya lagi
" Teknik apa "
Senang aje die jawab
"Melukis kan banyak teknik. Ini teknik melukis dan warna dalam satu masa bila x cukup masa. Janji semua ada, ada burung, awan, ikan, laut, rumput pun adalah sebab lukis pemandangankan "
KA jadi blur2
Adik sengih lagi dan kata
" Yang ni Adik lukis guna pen marker yang color2 tu lah, jadi  jimat masa, berapa minit je dah siap. Kejap je!.   Umi nak letak dalam blog juga ke.  Tapi kena bagi taulah, Adik nak melukis2 ni pun kena ada masa dan ada jadualnyer, sekarang kan x sempat ..."
Terus KA jawab ...
" Amboi kemain lagi jawabnyer ye !" 

( KALAU DAH MINAT TU, PENAT2 PUN TETAP NAK CONTENG2 JUGA YE ADIK ! )

30 comments:

are_lin@yu said...

wahh pndi adik melukis ya..

faraherda.razalan said...

Hahahahaha! Mengingatkan sy ms kecik2 dulu. Suke benor melukis. Lukis pemandanganlah, potret la....melukis ni, klu nak mahir...kena amalkan selalu. Klu ade bakat tp jarang amalkan, tgn pun ley jdk keras.

=D

Nurzakiah Hanum said...

teknik yang bagus

yan's cottage said...

sama macam anak yan suka sangat melukis....

Mrs Lurve said...

ehh..lukisan adik ke nie, nmpk colourful dan cantik pulak

Chik Att said...

kreatif..
yang rupa huruf M tu apa.... burung ke

Rasp said...

hahahahha...pandai and kreatip oooo dia....
ada teknik tersendiri tu...
Van Gogh dengar pun tabik hehehehehe

hana hadi said...

bijak2..

Haryati Faizal said...

kira ni teknik melukis bila tak cukup masa ye KA....hihi pandai adik jawap ye...

Bui Junaidi said...

CANTIK LUKISAN DIA..IKAN TU SIAP BERATUR LAGI..HIHI

SYANI said...

Cerdiknya Adik....

lizz said...

lawa drawing dier tu...

mama aryan said...

salam KA...
hehe adik ni ada je jawapannya kan

intanfirdaus247 said...

akakak..serius lawak giler jawapan adik! hehe..cute tol

BUNDA a.k.a KN said...

budak2 memang suka menconteng, melukis dan mewarna...

kadang dengan lukisan jugalah mereka meluahkan perasaan mereka...

ermm, kreatif..

Che Rosliza Che Mat said...

hihihi pandai betul dia jawab...

ALoNa CintamaniszLite said...

keletahnya adik menjawab...sape lah yg 'membelah' mulut dia masa baru lahir dulu, hehe

nea lopah said...

ermm..senang nye! tapi kreatif sgt..

Sue-Rya Qistina said...

kemain kreatif lagi anak KA kan. petah pulak tu dia berckp itu ini. hehehe

Kakcik said...

Kalau diasah bakatnya, tak mustahil adik akan jadi pelukis yang berjaya. :)

adzairdawati makdara said...

pandaiiiinya dia melukissssssssssss

AnneRaini said...

wah pandainye die siap ada teknik lg tu..hehe

Knor said...

bolehlah gang dgn anak2 kak ni..mmg suka conteng2 juga..asyik tunjuk kat kita aje.."cantik tak"

Mrs Velentine said...

terbaeklah adik...ada teknik..cantik pula tue

Ema Blog said...

pandai dia lukis paker pen kaler warna warni

LiYa HaNiF :: said...

pandai adik... ^_~

Chic Na said...

hobi adik melukis ya. berseni tangan dia. ;)

n 0 e s u h a i m i said...

cantik...pandai nyer diaaa...

ArELeEz said...

jwpn yg comel! ha3..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bijak la adik..pandai dia jawab

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...