Tabung Masa Depan ...

Tuesday, March 12, 2013

Lucunyer Bila Adik Melukis Lagi

( ADIK DAH PERLAHAN2 BERANSUR SIHAT, TERIMA KASIH ATAS DOA2 SEMUA,
NANTI2 KA STORYKAN YER,
MOOD BERBLOG MASIH XDE, JADI KA ULANG TAYANG KISAH2 ADIK 
DI BLOG KA NI
SEHINGGA MOOD ITU DATANG SEMULA YER ! )


Adik sedang dalam minggu peperiksaan ni
So, malam2 lepas je maghrib ulangkaji memang wajib
Dalam masa sibuk mentelaah buku2 tu
Sempat juga dier buat lukisan tu
Kan dah jadi antara hobi Adik bab2 melukis tu
Sejak dari tadika hinggalah tahun satu ni

Adik :  Umi tengok lukisan Adik ni, cantik tak !
KA : Gambar apa ni ?
Adik : Eee, gambar pengantin lah ni !
Angah : Apa pulak kalerful sangat gaun ni..
Adik : Biarlah, barulah cantik ...

 
Adik :  Umi2, Ni gambar dia lepas kahwin pulak
KA : Naper Adik tak kaler kan pulak...
Adik :  Malaslah, yang ni dier dah x cantik !
KA : Kenapa pulak ?
Adik : La, Umi tak nampak ke perut dier besar tu, dah mengandung lah ni !
Angah : HA HA HA
KA : Adik, Adik.... dah2 baca buku pulak ..
Adik : Nak ambil H/P tak Umi
KA : Buat aper ?
Adik : Ambik gambar lah masuk blog !
KA :  Bertuah punyer anak !


( Kualiti gambar tak berapa nak terang, sebab
guna H/p cap ikan lagi2 waktu malam )

45 comments:

Sue-Rya Qistina said...

bijak betullah adik ni.
sama ngan anak sulung saya jugak, suka melukis dan mewarna :)

Bin Muhammad said...

Salam KA,
Pandainya adik melukis. Veeryyy colorful!!

ummuaidan said...

hehehe..lawak betul adik nie...

mama aryan said...

Hehee..kelakar la adik ni..pandai dia ye..masa kawin cantik dah pregnant tak cantik pulak..adik..sebenarnya perempuan mengandung tu yg paling cantik tau..hehe

Mrs Velentine said...

berbakat adik ni..

Nafisa81 said...

amboi....boleh tahan yer..

zaza nizam said...

kelakar gelagat anak2 KA :)

aizu's life said...

lorhh.. camtu lak ye.. hihi.. cian bile dia lepas kawen.. trus itam putih.. heheh

ejulz said...

hahaha.. kecik2 dah tau blog ni.. hehe

Nurzakiah Hanum said...

hi
singgah ptg
dah lunch ke?

Haryati Faizal said...

kreatifnye... pandai adik lukis ye

Ibu Lala said...

Hi hi hi. Pandai dia ek. Cantik lukisan tu. kteatif

wantie said...

HEHEHE... ngandung ada gambar baby pulak tu. pandailah adik ni.

ros_reeza said...

pandai melukis :)

eB said...

bgs ... pandai....
eB ms tuh kalo lukis org lidi kot.. ha3

deno said...

olo comelnya... deno pun suka lukis2 :)

Mieya Atiera said...

hahaha.. pandai betul. Nie mesti dah selalu nampak uminya blogging. kantoi !

beta kupu said...

'Nak ambil h/p tak umi' dialog yg sgt makan dalam! Memahami sggh anak2 KA ye....btw KA, kim salam kat adik ckp, pandai adik lukis & warna, kemas je! ;)

Papa Mifz said...

mesti sampai ke besar minat melukis nih...:)

Ummiarissa Mahdi said...

jadi pereka fesyen boleh ni...

lizz said...

cantik ..
pandai adik lukis...

aizamia3 said...

comel je.. ;)
ayat dia kelakar..

AnneRaini said...

hahaha..maknanya pompuan pregnant tak cantiklah ye...pndailah die..hehe

MaMa Rey said...

bijak betul anak KA ni
siap suruh masik blog lagi hehehe..
sy kompem masukkan blog bila ada citer best mcm ni..tak tangguh2 lagi hehe

Pykaa Pdott said...

Haha . Pndai dia melukis eh . Kira oke la tuh . Hehe

Bitt (double IS) said...

hahahhaaha clever girl...

ANIM said...

Panjang akalnya, dah kahwin, pregnant pulak, huhu...
Budak perempuan memang mufah peka dgn alam sekeliling

suri said...

salam.
wah pandai dia melukis model peganti tu hee.adakah itu cita2 nyer?

sis nak link blh?

Nastyna said...

Cantiknya dia lukis kak, saya sampai sekrang takkan dapt lukis secantik tu, serius fail bab ni.
Hahaha so naive kan fikiran budak2, which is true. Masa kahwin jer hamboi cantik tak ingat, dah jadi mak mak ni serabai terabai. Thanks yang pasni Aunt kemaskan diri huhu.

MystoryPic said...

Dah boleh dah ni jadi fesyen designer

ArELeEz said...

daya imaginasi yg hebak! he3..

MulutPayau said...

hehehe...pandai betul adik buat lawak ya...tapi comel lukisan pngntin adik tu..

nea lopah said...

Bijak lah adik ni. kemas lukisan dia. Imaginasi tinggi..

KY said...

heheheh...budak2 sekarang memang maju

QasehnyaRania said...

dah boleh dah tu..lama2 nanti ok la tu..

kak, free tak, jom join GA, nak

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html

Malay-Kadazan girl said...

Comelnya. Dalam perut ada teddy bear.

With Julia said...

Umi..........julia sgt2 rasa terharu ...mesti umi KA lg rasa terharu bila si anak explain kt Umi KA ttg lukisan nih kan.....alangkah seronok bila anak2 bijak mcm nih...bertuah KA :)

Chic Na said...

cantik la tu. kalau sy lukis pun tak secantik tu agaknya. ;)

P.A. said...

comelll dan bijaknya amak KA ni kan...

*****hihihi anak KA pun tau aje kan Umi die suka tulis blog....

Fiza Rahman said...

Hahaha...tinggi imaginasi adik yer. Pandai adik lukis.

Ira said...

pandai betul adik melukis.
bila tgk gmbr yg adk lukis, teringat dkt lukisan ira dlu.. hehehe..
mcm tu la rupanya lebih kurang, kasut mesti tajam2, pastu skirt kembang2. hehe.. tp adk pandai lukis, tang mata tu cam mata kartun barbie.. cantik..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

adik suka melukis n mewarna yer..bagus2

sal ya said...

hahaha.. comel betul la.

ayut said...

hehe...dh ngandung tak cantik ye adik...bijak la adik ni ^^

Maria Firdz said...

pandai adik lukis... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...