Tabung Masa Depan ...

Saturday, March 16, 2013

Menu Lunch Yang Awal Hari Ini

Hari ni pagi2 dah keluar rumah dah kami
Mula2 hantar Along ke sekolah sebab ada sekolah ganti
Lepas tu singgah breakfast dulu dengan En Hubby, Angah & Adik sudah semesti
Selepas tu hantar Angah pulak untuk Aktiviti Jungle Tracking dier yang menanti
Settle semua menyinggah pulak beli lauk pauk untuk juadah tengahari
Balik rumah terus je mula buat itu & ini

Ada jemputan kenduri tengahari ini sebenarnyer
Tapi macam x leh nak join sama
Apapun masak memasak kenalah dibuat juga
Untuk anak2 makan bila balik dari sekolah & aktiviti mereka
Pasti balik nanti cari nasi lah tu anak2 macam biasa
Jadi untuk mereka KA masak yang simple2 aje

ALONG & ANGAH REQUEST AYAM MASAK KURMA
ADIK REQUEST TAMBAH LETAK KENTANG (ferevet Adik)
 
ANGAH REQUEST KOBIS GORENG BILIS
ADIK REQUEST TAMBAH LETAK FISH BALL (feveret Adik)

EN HUBBY CUMA MINTA KA BUATKAN
IKAN MASIN GORENG BAWANG & CILI API TUMBUK SEBAGAI PEMBUKA SELERA

Siap dah..... Jemput makan.  Alhamdulillah rezeki hari ini!

( Nota kaki : X dpt nak BW sangat, tenet slow ya amat2 !)

24 comments:

❤Kamsiah❤ said...

mcm2 request anak2 kan...sama mcm kat rumah saya...mcm2 selera..

Mrs Madin said...

lapar terus tgk hidangan akak tu...

Nizam.Ariff said...

ikan kering sambal tumbuk tu juga feveret aku.... kena pula dengan nasih panas dan kicap..

ummuaidan said...

wah bagusnya KA nie tiap orng dpt buat request..heheh

kakchik@ella said...

sedapnyaaaa menu KA

Asyifa Mustaffa said...

Senang nak msak klau ada yg request ni....x yah..pening2 dok pikir nak msak apa....sy suka camtu kak.....:)

CeqGu said...

alhamdulillah, kenyang mata memandang hehehe

Marsita yahya said...

emmm sedap nya makan cam ni kan...

Chic Na said...

penambah selera tu ikan masin. ;)

Nastyna said...

I nak request jugak boleh? hehehe
senang kerja kan kalau dah ada request macam ni, tinggal masak jer tak payah nak pikir lama2 sangat. Selamat menjamu selera di hujung minggu.

Ena's Palace said...

simple tapi sedap tu KA
ramainye peminat masakan KA kan..hehehe

tirahzairi said...

perghhh...tmbah ulam2 sikit...mmg 2pinggan la...hihi

Amanda Suria said...

SA terus rasa nak mintak tambah nasi hahahahaha...padahal jauh ni...

nea lopah said...

Salam KA. kurma tu pun feveret cik bieha. smpai penuh kuah kurma dlm nasi

Heri Gipzy said...

Mau tuh sobb di kirim semangkok... hehee

Raudzah Zahari said...

wah sedap-sedap semuanya KA..untung Angah..& Adik

Knor said...

mmg kenalah masak kurma..ada ikan masin..emmm terliur ni..sambal belacan tak buat ke?

bagusnya KA permintaan anak di tunaikan..ibu yg memahami ni

baby comel said...

Terliur tgk masak kurma tu. Sedap tuuu..

ArELeEz said...

air liur dh meleleh.. tlgggggggg.....!!!

wan nurul hezrina abd halim said...

wahhh lapar sudah=)

mama aryan said...

sedapnya...

Ikhwan Suhaimi said...

favourite !!!! - kurma ayam

Mrs Velentine said...

sedapnya kaak..sangat menyelerakan..done klik2

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sedap tgk semua makanan tuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...