Tabung Masa Depan ...

Monday, March 04, 2013

Tahniah Semua Pemenang FFM 25

KA x sempat nak tengok keseluruhannyer sampai abis.  Tapi sempatlah tengok dua pengacara nyer Artis Erra Fazira & Fahrin Ahmad mengacarakan pada awal2 majlis.  Sepadan sangat !


Esoknyer, KA siap tanya Along, siapa yang memang.  Boleh dia jawab, tunggu baca kat paper ajelah Umi !  Bertuah punyer anak .................. . Ada keputusan seperti yang telah dijangkakan. 
 
Berikut ialah senarai penuh pemenang Anugerah Festival Filem Malaysia Ke-25 (FFM 25).

Filem Box Office – Ombak Rindu
Penyunting Terbaik – Wong Hui Lynn (Songlap)
Cerita Asal Terbaik – Dain Iskandar Said (Bunohan)
Pelakon Harapan Wanita -  Jojo Goh (29 Februari)
Pelakon Harapan Lelaki – Izzue Islam (29 Februari)
Lakon Layar Terbaik – Dain Iskandar Said (Bunohan)
Sinematografi Terbaik – Haris Hue Abdullah (Songlap)
Pelakon Pembantu Wanita Terbaik – Normah Damanhuri (Songlap)
Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik – Syafie Naswip (Songlap)
Pelakon Wanita Terbaik – Maya Karin (Ombak Rindu)
Pelakon Lelaki Terbaik – Faizal Hussein (Bunohan)
Filem Bukan Melayu Terbaik – Petaling Street Warriors
Pengarah Filem Terbaik – Dain Iskandar Said (Bunohan)
Filem Terbaik – Bunohan

Apapun bagi KA, semua pemenang2 adalah yg terbaik dari yang terbaik bagi kategori masing2. Rezeki masing2lah kan ! Janganlah harapnyer, ada kes rumah siap pahat berbunyi lagi lepas ni.......

Kredit OhBulan/Google

24 comments:

Kakzakie said...

Filem Bunohan tu bagus agaknya kakak tak pernah tonton lagi. Kena carilah VCDnya..

ejulz said...

bnyk gak songlap dapat.. x tgk lagi cite tu. hehe.. t nak tgk la.. hehe

hajar said...

tgk la jugak sikit2...

onn Lajer said...

Dah lepas rupanya FFM ni, aku tak perasan pun

Fiza Rahman said...

Tahniah buar pemenang. Tak tgk pon kak.

Che Rosliza Che Mat said...

tahniah untuk yg menang..

nea lopah said...

Tahniah semua!

zulaikha megat said...

saya pun tak tengok..bila anak yg duduk hostel balik tivi rumah saya ni asyik korea korea korea jer...

Zana Adieyza said...

zana x pernah tgk pulak citer Bunohan tu.. hehehe

LiYa HaNiF :: said...

liya pun tak sempat nak tengok sampai abie.. :)

Sue-Rya Qistina said...

filem bunohan mmg layak dan wajar menang. sgt best dan terbaik!!
songlap dan 29 februari pun best jugak :)
tahniah kpd semua pemenang!

Nurzakiah Hanum said...

singgah petang

Rasp said...

i lansung tak dapat ngadap FFM nie sis...
dari entri u nie lah baru i tau sapa menang...
hehehehhee thx for info :)

wantie said...

hero veteran menang. kui kui

hainom OKje said...

Moga yang menang tu boleh terus mengembangkan bakat seninya...

mama aryan said...

saya x tgk pn KA..tahniah pd yg menanf

azievee said...

X BERKESEMPATAN NAK TENGOK ANAK BERANAK BEREBUT TIBI...HIHIHI

MaMa Rey said...

ala..tak tertengok la FFM ni..

Nastyna said...

tak tengok :p

nor laila said...

tengok gitu-gitu je...tak berapa nak mengikuti dah anugerah artis-artis ni..

Haryati Faizal said...

tak tgk pun... tahniah pd yg menang

aizamia3 said...

bunohan mengungguli carta.. ;)

Mrs Velentine said...

tahniah semua

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bunohan filem terbaik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...