Tabung Masa Depan ...

Tuesday, April 23, 2013

Bila Adik Buat Kerja2 Penambahbaikan

( LAMBAT SIKIT BERSIARAN HARI NI ....)
Ini nak kongsi kerja Adik semalam
Sebenarnyer dier dapat kertas nota hari jadi ni, dari one of her classmate
Pada Hari Jadi Adik yang ke 7, Khamis lepas
Leka betul dier memotong, mengubah & menampal !
Bila KA tanya "Adik buat apa"
Selamba Adik jawab
" Kertas ini kawan Adik bagi untuk hari jadi Adik hari tu, kosong ajelah, Adik tambah2lah jadi nampak cantik sikit"
KA tanya "Jadi apa Adik nak buat ni ?"
Adik jawab macam ni 
" Tengok ajelah !......Yang ini .... AYAM !"
 

" Yang ini ...... KAD UCAPAN !"
 

" Yang ini .... DIAMOND!"  
sambil mulut tu bernyanyi2 kecil lagu  'Shine Bright Like A Diamond By Rihanna' tu.
 

" Dah siap dah... cantik tak Umi !"
 

Cepat2 KA cakap " Cantik & Kreatif tu Adik, Mana Adik belajar buat "
Adik senyum dan selamba aje jawab
" Adik fikir2 sendirilah.......Umi puji2 ni mesti nak letak kat bloglah tu !"
He He He

33 comments:

Lelaki Ini said...

alalalal...
kreatif betul!

lizz said...

kretip la adik ni...siap tahu mamanyer nak letak kat blog yer...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, pandainya adik. kreatif dia :)

Acik Erna said...

seronok baca..adik bijak.

MargeGoh said...

Wah, cantiknya! Pandailah Adik, suka sangat tengok kerja Adik!

CtAyue said...

wah pandainya.. sy pun tk pandai buat cmgini..hehe..try buat jgk dulu tp asyik failed ajer..

ummuaidan said...

kreatiflah adik nie..nie ummi dah letak kat blog dah nie..heheh

Nurzakiah Hanum said...

kreatif sgt2

Fiza Rahman said...

Tersengih2 saya baca kak. Kretif lah adik nih.

Ati Masrif said...

salam KA,

kanak2 yg bahagia dan gembira selalu
mesti jadi bijak dan kretif

betul adik ni sgt bijak lah :)

Fiza Rahman said...

Astro & white.

Bin Muhammad said...

Dah tertampal pun di blog...hehe. Biarkan adik dgn aktiviti spt ini...ianya mampu merangsang otak kanan.

aizamia3 said...

part yang last tu tak menahan.. ibu masukkan dalam blog.. hehehe..

adik memang kreatif.. ;)

Herma Julianny said...

mmg cantik dan kreatif. :)

Herma Julianny said...

kreatif dan cantik.. :)

intanfirdaus247 said...

kak ka..intan suka sangat baca entry n..sweet sangat..pandai adik…hehe

Mimi Azirah said...

sy pun tak sekretif mcm nih

Mrs Velentine said...

kreatifnya adik...MV klik2 sini

Riedaffya ibrahim said...

adik mmg kreatif la

kiera'sakura said...

hihihi kreatif adik nie. mcmc2 dia reka

adrianna syaz said...

Sala kenal kesuma angsana..sya folo blog ni..jika sudi singgah la blog sya ya:)

Rinna said...

Wahh bijak dan kreatif laa adik.. caya laa.. :)

wantie said...

pandai pulak dia main tempek tempek ayam kattaman bunga tu.

ye la kan idak le kosong je,,,

ieda immi said...

kreatip betul nieh kak ..
comel2 ;)

Cinta Misteri said...

amboi.....good idea laaa. aunty nak tiru boleh tak adik?

Nurfara Hani said...

betol2 kreatif..

Lynn Munir said...

Kreatiflah adik.Buat lagi bentuk lain pulak.

Raudzah Zahari said...

Kreatif adik ni..that's why dah jadi selebriti kat blog KA ni...

Nastyna said...

Hahaha ayat penamat adik mmg la... Sangat kreatif la dia, kagum saya.

paridah said...

ADIK YG BIJAK....

Sue-Rya Qistina said...

amboi..kreatif betullah anak umi ni. hehehe

AyueJean AJ said...

Kreatifnya dia ye..

Cikda said...

creative betul la adik ni.. byk idea.. heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...