Tabung Masa Depan ...

Wednesday, April 10, 2013

Cara Mudah HilangKan Parut Jerawat

Jerawat adalah masalah biasa bagi kebanyakan orang, Masalahnyer yang paling utama adalah,
Bila jerawat ini meninggalkan kesan parut, Yang sukar nak hilangkan....
So, let share petua yang ini
Tak perlu susah2 untuk keluarkan belanja apapun, Cuma kena rajin usaha ajelah ye ....

( DARI GOOGLE )
Ketika nasi sedang dimasak dan mendidih
Ambillah sedikit buihnyer 
Dan usap2kan pada kesan jerawat tadi
Biarkan seketika dalam anggaran 30 minit sebelum dicuci 
Kena rajin amalkan 
In Shaa Allah, kesan parut jerawat itu kan hilang !

Kalau PIMPLE semua tak nak yer, kalau DIMPLE semua suka hehehe
Semoga bermanafaat untuk semua yer !

( N3 AUTO PUBLISH - Sat2 lagi KA terjah2 yerk !)

23 comments:

Khai♥Rin : anies said...

kdg2 buih tu x nmpk sbb tau2 je nasi da msk... hehehe almaklum la periuk letrik

NoEn said...

oh ya? baru tahu boleh guna buih nasi tuk hilangkan jerawat

ANNA MARIANA said...

nice sharing ^__^

Papa Mifz said...

muka PM banyak parut bekas jerawat...huhu

Sue-Rya Qistina said...

setakat ni belum pernah ada jerawat. but, good tips ni :)

Nurzakiah Hanum said...

bagus2

ummuaidan said...

blh cuba ptua nie..nampak cam berkesan jer..:)

wantie said...

bagus ni. nanti nak cuba lah. hai dah tua tua gini pun T masih di tumbuhi jerawat. hormon baik lakatakan.. hehehehe

mama aryan said...

Salam KA..bagus petua ni,sbb muka saya ni pun ada kesan jerawat skrg nih

atty's said...

petua yg bagus..tq KA.

Cheida_Mymee said...

petua ley try ni.. hikhik

MaMa Rey said...

baru tau..pernah dgr wapkan muka dgn wap nasi yg baru ditanak je..yg ni baru saja tau..boleh diamalkan..tq KA...:)

Fiza Rahman said...

Owh....boleh try nanti nih.

AyueJean AJ said...

Tak penah dengar pulak..
Boleh cuba ni...
AJ jarang nak naik jerawat,...
Time2 hormon berubah je naik... =D

N.Aima K said...

betol3x..tamaulah pimple keh3x

Haryati Faizal said...

alhamdulillah, muka jarang ada jerawat...klu ada sebijik dua je..

Bitt (doubeIS) said...

bagus gak petua ni..sebab kadang2 dok dapur masak..sampai muka pon berminyak...pastu naik la jerawat alang2 boleh ambik terus buih nasi tu kan :) thanks

Raudzah Zahari said...

Hmm...tak pernah come across this petua KA..tapi alhamdulillah dah tak da masalah jerawat sekarang..

Chic Na said...

senangnya petua ni. jimat sungguh. boleh cuba. ;)

BUNDA a.k.a KN said...

bolih cube nanti..

Nursaila Norman said...

kena tggu depan periuk nasik la nk dpt kan buih..hehehe..ok jgk,nak cuba nnt :) thx KA..

Mrs Velentine said...

tau petua ni tapi malas nak buat

Zurieka said...

Ika nak kongsi product penjagaan kulit..Jom lawat website ika di
www.zurieka.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...