Tabung Masa Depan ...

Wednesday, April 03, 2013

Cerita Ceriti @ Taman Botani, Putrajaya

( MAAF, N3 PAGI INI AGAK HEAVY WITH PICS )

Kesinambungan N3 KA&FAMILY DI MOROCCO semalam yer
Layankan ajelah pic2 di TAMAN BOTANI, PUTRAJAYA
Nice place untuk pergi, Admission pun Free
Memang x rugi pun kalau pergi ...
But, sediakan payung sebelum hujan & panas juga yer
Oklah untuk bawa anak2 agar lebih dekat dengan alam semulajadi
Tempat makan2 pun ada sekali
Tapi lebih baik kalau kita bawa sendiri
Rasa2, tak larat nak berjalan kaki
Boleh sewa basikal2 juga kat sini...


Sebelum masuk ke taman ini, lebih baik tengok plan taman kat depan sekali ini, 
so taulah tang mana nak diredah dulu kat dalam nanti .....
Luas uols tau taman ni  !
 
 







Serius baru tau ada Buah & Pokok Johor macam kat bawah ni !

ANGAH SIAP KATA, RASA2  MACAM DAH TURUN 2 - 3 KG JALAN2 KAT TAMAN NI
HEHEHE... ITUPUN X HABIS EXPLORE LAGI, MUNGKIN ADA 2ND TRIP NANTI2!














11 comments:

Fiza Rahman said...

Tak pernah ke sini lagi kak.

ummuaidan said...

memang redup & kehijauan kan..long time ago pernah dtg sini..yg tu KA ker...heheh..(jwb kat blog yer..plsss)

yana aina said...

yana tak prnh smpai lg kat stu .. menarik pula

AyueJean AJ said...

Besar jugaklah kak ye...

Bin Muhammad said...

Cantik! Lokasi menarik utk ketenangan. Tapi skrg ni panas sgt dan selalu pula hujan... Cari ketenangan di dalam area aircond jer...hihihi

Kakzakie said...

Pokok Johor tu mungkin sebab banyak di Johor agaknya ye KA.

N.Aima K said...

tak pernah lg smp kat cni dear

wantie said...

best.. tak de monyet itu yang penting KA..

kat sini tanjung bungah tu lawa tamannya, rumput pun di jaga tapi tak leh suka suki lepak sebab ada monyet

mama aryan said...

best jugak jln2 kat sini ye,tak penah pg lagi

ALoNa CintamaniszLite said...

dh nama taman botani...mesti laa byk info tentang pokok2 yg diberikan, ye...

Chic Na said...

semuanya hijau2 je. sejuk mata memandang. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...