Tabung Masa Depan ...

Thursday, April 18, 2013

Dr. Ezani, Soo WinnCi, Che Ta, Celebriti Pilihan Adik

Sebab hari ini birthday Adik, semua N3 hari ini ada kena mengena dengan Adik.
Kalau tanya Adik siapa retis2 yang dier minat
Dia akan kata, tak tau
Tapi bila tanya2 lagi tentang Celebriti2
Cepat aje dia akan bagi tau yang 3 ini

 SATU :  DR. EZANI 
Sebab Adik kata,  dia bijak, pandai, cantik, sopan dan pandai masak macam Along !
!
  Nama penuh: Ezani Farhana Md Monoto
Umur: 27 tahun
Tarikh lahir: 11 Mei 1985
Asal: Muar, Johor
Pekerjaan: Doktor gigi
Pendidikan: Sarjana Muda Pembedahan Pergigian, Universiti Adelaide, Australia
Hobi: Memasak, berenang, selam skuba, mengembara
Laman web blog dr. ezani : http://www.zestbyezani.com

DUA :  SOO WINNCI
Sebab Adik kata, dia pun nampak cantik, sopan dan pandai masak juga macam Along !
Nama Komersil: Soo Wincci
Umur: 27
Asal: Kuala Lumpur
Pekerjaan: Penyanyi, Komposer, Pelakon, Pengacara, Model, Pelajar PHD, Miss World Malaysia 2008
Hidangan Kegemaran: Makanan fusion
Masakan Kegemaran Untuk Dimasak: : Masakan Cina dan Barat
Pencuci Mulut Kegemaran: Kek Coklat
Manis atau Masam: Manis
Cili atau Bawang Putih: Bawang Putih

TIGA : ROZITA CHE WAN
Adik suka bukan sebab dia pandai masak tapi
Che Ta ni peramah dan satu2 Artis yang pernah tegur Adik.  
Kan Adik ada terlibat dgn satu program raya untuk Astro dengan Che Ta dulu.  
Dan Adik kata teruja sangat bila Che Ta tak sombong dan tegur Adik masa itu.

Lahir 9 Mac 1973 (40 tahun)
Malaysia Alor Star, Kedah
Nama lain Rozita Che Wan
Pekerjaan Pelakon
Tinggi 170 sentimeter

Bila tanya Adik balik, sebab utama dia suka semua celebriti2 ini
Jawapan mudah dier adalah sebab semuanyer cantik2 belaka!
Dan cepat2 KA tambah
.... satu lagi sebab semuanyer ada kena mengena dengan program Master Chef yer Adik !
Adik terus jawab balik
"Tapi Rozita Che Wan mana ada masuk Master Chef, Masa Adik jumpa dier dulu, dier makan aja, bukannyer masak ! "
KA senyum sambil kata
" Ada, Adik kena tunggu dalam Master Chef Selebriti Musim Kedua !"
Jawapan Adik " OOOoooooo"
He He He Budak2 kan, gitulah !

15 comments:

Mrs Velentine said...

oh anak minat dr ezani & soo win ci...sebaya umur MV lah meraka..adik tak minat MV yangblogger ni..hahahha

Ira said...

adik minat yg cantik2 ek..
hehe.. along pandai masak ye..

hainom OKje said...

Adik ni mesti suka memasakkan sebab siapa yg dia minat semuanya chef heehe

Hazmin Hamudin said...

Kalau nak tengok persamaan ketiga-tiga selebriti tu, semuanya adalah masterchef dan bakal mastercef malaysia. Hehe.. bagus betul pilihan adik.

Fiza Rahman said...

Adik suka celebrity yg pandai masak erk ☺☺

suri said...

byk sungguh dia suka macam mana nak menang ni kalu jadi juri masak2 hwww

Knor said...

tak sabar juga nak tgok..terpulang pd bos rumah ni le..klau tak ulangan jelah nampaknya

ANIM said...

dahlah cantik..pandai masak pulak..memang aset buat mereka kan? pandai adik..

wantie said...

untungnya adik sebab ada along yang pandai msak.

hehehe... adik adik.. ada ada saja kan dia.

Bitt (double IS) said...

owhh yee dia ada erk dlm musim ke2 :)

Haryati Faizal said...

suke gak tgk dr ezani ni cute je..

Kakizan Omar said...

so sweet.. :D

ArELeEz said...

aah. leez pun xsabor gak nk tgk masterchef selebriti season 2.

Chic Na said...

pandai adik pilih. semuanya yg best2. ;)

ALoNa CintamaniszLite said...

adik...adik..
tapi jenoh jgk KA nk cerita semula apa yg adik bgtau. Siap ada dialog tu..kalo sy dh lupa dh ayat sebenar yg keluar dari mulut.
Ingat mmg ingat tp kena buat ayat sy sendiri laa, hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...