Tabung Masa Depan ...

Thursday, April 25, 2013

Hasil Kerja Tangan Terbaru Adik

Kadang2 KA risau juga kalau banyak sangat buat N3 tentang Adik ni
Takut2 ada yang bosan baca pulak nanti
Dan kata KA ni, macam dah takde modal lain lagi
Asyik2 letak cerita Adik aje dalam N3
Tapi nak buat camna lagi, Sebab saban hari
Ada saja kisah2 Adik ini
Yang KA rasa nak sama2 kongsi
Dengan semua pembaca blog ini
Kalau tak suka takpe, KA mengerti & mohon maaf dan byk2 sorry !

Ini hasil kerja Adik lagi !

"KA tanya apa benda ni Adik ??"
 
"Adik jawab " Umi kena buat macam ni, baru tau, bila kita tutup nampaklah yang atas tu je !"
Adik tanya pulak KA " Dah tau apa benda ni Umi ?"
"Oh, Penanda Buku, tapi leceh nak buatlah Adik" jawab KA
Terus Adik jawab begini
" Kalau Umi malas sangat, buat macam ni, senang aje "
Ambik batang lidi ke kayu bunga telur ke, patahkan sikit
Lepas tu Umi sapu gam, gam ape2 pun boleh, aaaa .. kalau selofan tape pun boleh !
Umi lukis sikit2, mata, hidung & mulut, dah siap !"
 

 "Mana Adik belajar ni "
Adik tanya KA balik " kat mana kita dapat ilmu "
"Kat sekolahlah" jawab KA
"Aaaaa pandai pun Umi ..... tapi yang ini Adik reka2 sendiri  je !" jawab Adik sambil sengih !

20 comments:

ZazaMyMoon said...

Salam & morning KA..
wahh kemain adik..creative sangat. bijak2 ;)

Nurzakiah Hanum said...

moning
singgah pagi

Lelaki Ini said...

cute dan kreatif sgt.

❤Kamsiah❤ said...

pandainya dia..kreatif...

N.Aima K said...

kih3x.. kalau lagi malas kita lipat je suuduut kertas T____T

Cikda said...

hehehe.. geram kan dgn dgn keletah anak2 kita ni KA. Banyak je idea dia org ni.. kita tak terpikir pun nak buat penanda buku mcm tu.. tak apa jgn risau.. tulis je pasal Adik..cikda suka baca.. :)

Sue-Rya Qistina said...

amboi..kreatifnya anak KA

wantie said...

sekarang ni kat sekolah mcm mcm seni kreatif yang di ajar. Amirul pun sama, mcm mcm kertas yang kaler kaler dalam beg. Tapi biasalah budak lelaki. semuanya renyok renyok habis.

ummuaidan said...

kreatif tul adik nie ..mcm2 idea yg kuar..hehe

MargeGoh said...

Cantik! Adik seorang yang berbakat. KA asah baik2 biar semua bakat terpendam Adik terserlah ya :)

Dylla Abas said...

heee...comel la adik ni..ada je idea dia nk buat something kan :)

mama aryan said...

kreatif adik ni ye..xpe KA citer pasal adik pun,saya suka baca apa

Raudzah Zahari said...

you go girl..kan adik dah ramai peminat...he.he

CeqGu said...

kreatifnya!

CtAyue said...

kreatifnya... pandai betul anak2 skrg kan..

Fiza Rahman said...

Adik yg kretif.

Chic Na said...

kreatifnya adik.. ;)

Nastyna said...

See... Adik sangat kreatif, saya suka la baca pasal adik, make me feel closer to u guys. Ala.. kalau orang bosan ngan entry gini, blog saya tu lagi la, mmg citer pasal nan sorang tu jer manjang hihihi.

hainom OKje said...

Eh... apa yg nak bosannya KA ..Okjer hehe... kreatif adik!

Mrs Velentine said...

kreatif bah adik ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...